Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meghalt anyukám. Senki nem...

Meghalt anyukám. Senki nem fog már úgy szeretni, ahogy Ő. (?)

Figyelt kérdés

Néhány hónapja halt meg anyukám. Azóta nem szeret úgy senki, ahogyan Ő szeretett. Még az utolsó útján is, mikor a kórházba vittem, dugdosta a kezembe az összehajtott ötezrest, hogy tankoljam be, ő nem ingyen kéri, hogy vigyem be, nekem is pénzbe kerül. Persze, nem fogadtam el, és potyogott a könnyem... Hogy anya, én téged nem pénzért viszlek, ha kell, a hátamon is elviszlek, akár törött lábakkal is, a taknyomon csúszva, csak Te jobban legyél!!... de nem jött ki onnan, meghalt... apám azóta egy darab sajtot is kifizettet velem, amit megeszek. A takarítószereket felszámolja. Ez a tiéd-az az enyém. Persze, nem ennék el semmit előle sem, de nagyon rosszulesik...

Vagy például a másik: apám simán elnézi, hogy gerincsérvvel a támla nélküli faszéken görnyedek egész este a "közös" tévénézés alatt, míg ő a kényelmes fotelban ül, amibe csak akkor ülhetek bele, ha neki épp nem kell. Félreértés ne essék, soha nem venném el tőle. Ha felajánlaná, azt mondanám, nyugodtan üljél te ott, nekem jó a faszék, de fel sem ajánlja. Egyszer rákérdeztem, hogy ülhetek-e ott, kihangsúlyozta, hogy a saját házában a saját foteljében akkor ül, amikor akar. Nem veszekedve mondta, csak pont így, hangsúlyozva és jelzésértékűen.

Anyukám pedig még a gerincsérvem előtt is képes lett volna egész este egy kissámlin kuporogni, csak hogy én kényelmesen üljek. Persze, sosem engedtem neki, sőt amint megtehettem, azaz már volt saját keresetem, vettem neki egy kényelmes hintaszéket, amire fiatalkorától vágyott. De abba is mindig engem akart beleültetni.

Most is potyog a könnyem, ahogy ezt írom. Nekem nincs gyerekem, soha nem szültem, én magam vagyok az a 36 éves vén majom, aki még gyerek módjára sír az anyukájáért...

2021. dec. 28. 00:44
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
77%
Akinek fájdalmai vannak és mentálisan a földön fekszik, abba ne rúgj bele! Minek gyűlölködni?
2021. dec. 28. 10:50
 42/49 anonim ***** válasza:
65%
Én csak azt nem értem egyik kijelentés miért megy szembe a másikkal több esetben is.
2021. dec. 28. 11:07
 43/49 anonim ***** válasza:
30%

Ilyet nem ír, mond egy nő:

"anya, én téged nem pénzért viszlek, ha kell, a hátamon is elviszlek, akár törött lábakkal is, a taknyomon csúszva, "

...akár a taknyomon csúszva is...ezt, egy nő, teljes kétségbeesése közepette...nem. De ha igen, akkor az szörnyű, szörnyen primitív, közönséges.

Troll.

2021. dec. 28. 11:29
 44/49 anonim ***** válasza:
93%
Nem te csicskaztatod Apadat, hanem o teged!
2021. dec. 28. 11:53
 45/49 anonim ***** válasza:
70%

Természetes amit érzel öszinte együttérzését

Bocs vagy egyke gyerek vagy vagy ahogy te is írtad36évesen még nincs saját családod

Anyai szeretet csak egy van ezt elvesztedted.De a veszteségünket fel kel dolgozni.Anyukád úgy szeretett ahogy ő jónak látta

Apukád meg a ház ura tele gyásszal amít az ő maga módján eldug előled!

Nem hinném hogy nem szeret téged csak azt akarja nöj fel

Valószínű nem értett egyett anyukád nevelési módján.

Most vagy a magad útján elindulhat vagy elviseled ezt a hejzetett.

2021. dec. 28. 11:56
 46/49 anonim ***** válasza:
100%
A munkahely, munkatársak kérdésre nem válaszolt, pedig onnan is kaphatna segítséget (nem anyagit)
2021. dec. 28. 12:51
 47/49 anonim ***** válasza:
64%

Bocs, de a kérdező egy energiavámpír és dráma-királynő.

36 évesen elveszítette az édesanyját, ez nagy veszteség, nem vitás. Jogos, hogy gyászol. Csak épp nem az állandó nyavalygással meg önsajnálattal kell gyászolni, mert az nem segít neki abszolút semmit a gyászfeldolgozásban.

Ha hónapok elteltek az anya halála óta és a kérdező még mindig saját magát sajnálja és egyre hangosabban követeli, hogy őt márpedig szeressék úgy, mint az anyja tette, na hát az nem fog menni. Vannak szakemberek, akik segítenek feldolgozni a gyászt úgy, hogy a gyászoló ne menjen a saját és a környezete idegeire teljesen.

Mondom mindezt úgy, hogy én egy éven belül veszítettem el mindkét szülőmet, fiatalabban, mint a kérdező. Nagyon fáj. De beleőrülni nem kell, nem is szabad.

2021. dec. 28. 14:23
 48/49 anonim ***** válasza:
35%

36! éves vagy! Nem 13, mint én, amikor meghalt anyám és szinte apám is majdnem utánament.

Nőj fel, könyörgök.

2021. dec. 29. 12:11
 49/49 anonim ***** válasza:
100%

Ha van saját lakásod,költözz vissza,ne lakj apuddal.Látogasd mindig,de ne élj vele,mert látod nem becsül meg.

Bàr ez rosszul hangzik,de sajnos ez az élet rendje,ki korábban megy el,ki később.

Keress egy társat,mert ha nem is fognak úgy szeretni,mint anyukád,egy igaz kapcsolatot találhatsz még.

Én 20 évesen vesztettem el anyukámat,és mindent megadtam volna még azért a 16 évért.

Tudom ez téged nem vígasztal,de lásd benne azt,hogy felnevelt és életed nagy részében ott volt melletted.

Most rajtad a sor,hogy úgy élj,ahogy ő nevelt téged.

2021. dec. 31. 08:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!