Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meghalt anyukám. Senki nem...

Meghalt anyukám. Senki nem fog már úgy szeretni, ahogy Ő. (?)

Figyelt kérdés

Néhány hónapja halt meg anyukám. Azóta nem szeret úgy senki, ahogyan Ő szeretett. Még az utolsó útján is, mikor a kórházba vittem, dugdosta a kezembe az összehajtott ötezrest, hogy tankoljam be, ő nem ingyen kéri, hogy vigyem be, nekem is pénzbe kerül. Persze, nem fogadtam el, és potyogott a könnyem... Hogy anya, én téged nem pénzért viszlek, ha kell, a hátamon is elviszlek, akár törött lábakkal is, a taknyomon csúszva, csak Te jobban legyél!!... de nem jött ki onnan, meghalt... apám azóta egy darab sajtot is kifizettet velem, amit megeszek. A takarítószereket felszámolja. Ez a tiéd-az az enyém. Persze, nem ennék el semmit előle sem, de nagyon rosszulesik...

Vagy például a másik: apám simán elnézi, hogy gerincsérvvel a támla nélküli faszéken görnyedek egész este a "közös" tévénézés alatt, míg ő a kényelmes fotelban ül, amibe csak akkor ülhetek bele, ha neki épp nem kell. Félreértés ne essék, soha nem venném el tőle. Ha felajánlaná, azt mondanám, nyugodtan üljél te ott, nekem jó a faszék, de fel sem ajánlja. Egyszer rákérdeztem, hogy ülhetek-e ott, kihangsúlyozta, hogy a saját házában a saját foteljében akkor ül, amikor akar. Nem veszekedve mondta, csak pont így, hangsúlyozva és jelzésértékűen.

Anyukám pedig még a gerincsérvem előtt is képes lett volna egész este egy kissámlin kuporogni, csak hogy én kényelmesen üljek. Persze, sosem engedtem neki, sőt amint megtehettem, azaz már volt saját keresetem, vettem neki egy kényelmes hintaszéket, amire fiatalkorától vágyott. De abba is mindig engem akart beleültetni.

Most is potyog a könnyem, ahogy ezt írom. Nekem nincs gyerekem, soha nem szültem, én magam vagyok az a 36 éves vén majom, aki még gyerek módjára sír az anyukájáért...

2021. dec. 28. 00:44
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
93%
Keressél más embereket magad körül, akik szeretnek! Ne ragaszkodj apádhoz, ő kiesik ebből a kategóriából. Már anyukádnak is ott kellett volna őt hagynia. Csak plusz terhet veszel a nyakadba azzal, hogy a vele való reménytelen kapcsolatot erőlteted. Kijeid vannak még?
2021. dec. 28. 01:59
 22/49 anonim ***** válasza:
78%
Troll
2021. dec. 28. 04:09
 23/49 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon gyerek vagy még az írásod alapján kérdező.

Vén majom vagy? Önértékelési zavarod is van.

Azt látom, hogy önző módon akarod, hogy szeressenek. Mint egy kisgyerek.

Mi lenne, ha meg tanulnád önmagad szeretni?

2021. dec. 28. 05:01
 24/49 anonim ***** válasza:
89%
Megértem, én is anyám vagyok 36 éves fejjel, de sajnos fel kell nőni. Gyászold meg és felejtsd el hogy apád más milyen lesz. Költözz haza és keress új hobbit, keress fel egy pszichológust. Ha anyám meghal nem fogom keresni apámat, mert rossz szülő. Ennyi nem keresek pótlékot. Max menj onkentesnek öreg otthonba és próbáld tovább adni a szeretetedet , sok idős meg gyerek nélkül magányos.
2021. dec. 28. 05:03
 25/49 anonim ***** válasza:
78%

Kedves Kérdező! Őszinte részvétem.

Ezek az érzések, melyeket leírtál, nagyon-nagyon fájdalmasak, nehezek. Nem tudom mennyire lenne módod anyagilag keresni magánban pszichológust, pszichoterapeutát vannak akik írják, hogy gyászfeldolgozás területén tudnak segíteni.

Ne bántsd magad, ne írj magadról ledegradáló jelzőket.

Édesapádat nem értem, miért viselkedik veled ilyen bántó módon.

2021. dec. 28. 06:13
 26/49 anonim ***** válasza:
65%

A kommenteket meg csak most olvasom: ne törődj azokkal, akik bántanak. (tudom könnyű mondani) de tényleg ezt kellene tenni.

Szerintem ha teheted, inkább legyél egyedül a lakásodban, mint apáddal, mert lelki bántalmazónak tűnik, egy apa nem viselkedik így, mint amit leírtál.

2021. dec. 28. 06:15
 27/49 anonim ***** válasza:
79%

És miért nem ülsz az édesanyádnak vett hintaszékben a faszék helyett??

Troll.

2021. dec. 28. 06:31
 28/49 anonim ***** válasza:
80%
Mondjuk apukád is gyászolhat, nem? Az pedig, hogy 36 éves felnőtt fejjel apád nyakára költözöl és kiakadsz, mert nem akar eltartani, nem akarja az otthona kényelmét átengedni neked. Talán neki sem könnyű, nem gondolod?
2021. dec. 28. 07:03
 29/49 A kérdező kommentje:

Vén majom -keserű poén

Hogy anyu pénze kellene -végtelenül sértő

Hogy miért nem ülök anyu hintaszékében -ha apánál lenne, akkor se tudnám megtenni, de nem ott van, ugyanis egy másik lakásról beszélünk. A szüleim elváltak, nem éltek együtt.

Hogy apa gyászolna? -amikor anyu meghalt, akkor is azt mondta nekem, hogy lányom, itt már csak te gyászolsz, én akkor gyászoltam el anyádat, mikor elváltunk. Pedig sűrűn tartották a kapcsolatot.

2021. dec. 28. 07:46
 30/49 anonim ***** válasza:
93%

Az a baj veled, Kérdező, hogy nem tudtál leválni a szülőkről időben, ha jól sejtem, párod sincs, aki neghallgatna, magányos lehetsz.

Próbáld meg rendbetenni az életed, akár segítséggel is. Menj haza, àsd bele magad a munkàdba/meditálj/foglalkozz kicsit magaddal kezdj új èletet.

2021. dec. 28. 07:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!