Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meghalt anyukám. Senki nem...

Meghalt anyukám. Senki nem fog már úgy szeretni, ahogy Ő. (?)

Figyelt kérdés

Néhány hónapja halt meg anyukám. Azóta nem szeret úgy senki, ahogyan Ő szeretett. Még az utolsó útján is, mikor a kórházba vittem, dugdosta a kezembe az összehajtott ötezrest, hogy tankoljam be, ő nem ingyen kéri, hogy vigyem be, nekem is pénzbe kerül. Persze, nem fogadtam el, és potyogott a könnyem... Hogy anya, én téged nem pénzért viszlek, ha kell, a hátamon is elviszlek, akár törött lábakkal is, a taknyomon csúszva, csak Te jobban legyél!!... de nem jött ki onnan, meghalt... apám azóta egy darab sajtot is kifizettet velem, amit megeszek. A takarítószereket felszámolja. Ez a tiéd-az az enyém. Persze, nem ennék el semmit előle sem, de nagyon rosszulesik...

Vagy például a másik: apám simán elnézi, hogy gerincsérvvel a támla nélküli faszéken görnyedek egész este a "közös" tévénézés alatt, míg ő a kényelmes fotelban ül, amibe csak akkor ülhetek bele, ha neki épp nem kell. Félreértés ne essék, soha nem venném el tőle. Ha felajánlaná, azt mondanám, nyugodtan üljél te ott, nekem jó a faszék, de fel sem ajánlja. Egyszer rákérdeztem, hogy ülhetek-e ott, kihangsúlyozta, hogy a saját házában a saját foteljében akkor ül, amikor akar. Nem veszekedve mondta, csak pont így, hangsúlyozva és jelzésértékűen.

Anyukám pedig még a gerincsérvem előtt is képes lett volna egész este egy kissámlin kuporogni, csak hogy én kényelmesen üljek. Persze, sosem engedtem neki, sőt amint megtehettem, azaz már volt saját keresetem, vettem neki egy kényelmes hintaszéket, amire fiatalkorától vágyott. De abba is mindig engem akart beleültetni.

Most is potyog a könnyem, ahogy ezt írom. Nekem nincs gyerekem, soha nem szültem, én magam vagyok az a 36 éves vén majom, aki még gyerek módjára sír az anyukájáért...

2021. dec. 28. 00:44
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
81%
Nem kapsz apádtól babusgatást! Holnap menj haza a saját lakásodba! Apádat felejtsd el. Rá se nézz. Ő nem szülő. Magadról gondoskodj. Nem a pszichiátria - pszichológus! Fix, hogy nem mentél el, mért nem? Kid van még? Rokon? Barátnő? Munkatárs? Szomszéd? Mit dolgozol?
2021. dec. 28. 01:20
 12/49 A kérdező kommentje:
Az az egyedüli bajom, hogy elveszítettem az édesanyámat, pedig nagyon anyás voltam, egyedüli gyerek, és vele együtt a legnagyobb szeretetet is, és most sírok ezért a szeretetért. Más bajom nincs. De ez egy életre elég.
2021. dec. 28. 01:21
 13/49 anonim ***** válasza:
86%

Kedves Kérdező. Rengeteg ember veszíti el nap mint nap az édesanyjat, néhány éves gyerekek is.... És mindenki elvesziti előbb utóbb sajnos.

A gyász folyamatát végig kell élni, utána pedig talpra állni.

2021. dec. 28. 01:23
 14/49 anonim ***** válasza:
61%
Jezusom. Kerdezo, te lelki serult vagy, pszichiatriara van szukseged!
2021. dec. 28. 01:23
 15/49 anonim ***** válasza:
65%
Ezt próbáltam én is finoman a tudtára hozni, de nem sikerült.
2021. dec. 28. 01:25
 16/49 anonim ***** válasza:
73%
Megértelek, kérdező. Egy anya szeretetéhez tényleg semmi nem fogható. Neki tényleg te voltál reggel az első gondolata, este meg az utolsó. Én ahhoz hasonlítottam mindig, hogy anya nélkül élni olyan, mintha olyan házban élnék, amiről letépték a tetőt.
2021. dec. 28. 01:35
 17/49 A kérdező kommentje:
Tudom, ezek a gyerekes dolgok most felerősödve jöttek ki bennem. Ez lehet furcsa néhány válaszolónak. Alapvetően tudom, hogyha hazamegyek, akkor nekem is van otthon fotelem, mindenem. Csak anyám nincs. És nekem nem a fotel, hanem a gesztus kellett volna, hogy gondol még rám valaki édesgyerekeként. A hűtőt is televásárolom apámnak mindig magamtól, nem a sajttal van a gond. De például holnap nem szerettem volna bemenni a városba, mert apámnak van ott dolga, tőlem függetlenül úgyis bemegy. Ezért megkértem, hogy hozzon ő egy kiló kenyeret, mert én csak azért mentem volna. Azt mondta, hozok, de kifizeted, mert úgyis te vetted volna meg, ha bemész a városba. És most kicsinyeskedjek, hogy ő is eszik belőle, sőt ő eszi a nagyobb részét? Nem süllyedek ennyire szánalmas szintre. Így mit mondhattam volna, minthogy kifizetem, és elvonulok bőgni anyukám utolsó mozdulatával a fejemben, ahogy erőtlenül dugdossa az ötezrest a kezembe egy tízperces útért...
2021. dec. 28. 01:45
 18/49 anonim ***** válasza:
85%
Hat van akit lehet csicskaztatni...
2021. dec. 28. 01:51
 19/49 A kérdező kommentje:
Ha az utolsó kommentemre mondod: én nem csicskáztattam apámat, csak MEGKÉRTEM, hogy hozzon ő kenyeret.
2021. dec. 28. 01:53
 20/49 anonim ***** válasza:
71%

Fogadd őszinte részvétem. Olyan szívszorító volt olvasni, amiket írtál, hogy így ismeretlenül is elsírtam magam.

Ha lehetne, átölelnélek!

Nem gondolkoztál azon, hogy ha apukád ilyen kicsinyesen, ridegen és érzéketlenül viselkedik veled, és nem tudja kimutatni a szeretetét egy ilyen helyzetben sem, amikor a legnagyobb szükséged lenne rá, akkor talán jobb lenne neked, ha inkább lennél egyedül, újra a saját otthonodban?

2021. dec. 28. 01:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!