Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket is idegesít a párotok...

Titeket is idegesít a párotok gyereke?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem képes elfogadni engem sem az előző házasságomból született fiam. Beszólogat, rámkiabál, hogy gyűlöl és húzzak el az apja életéből, pedig nem én miattam vált el az extől. Ruháimat kidobálta az utcára, bár ezért kapott is az apjától rendesen. Falat összefirkálja, pár poharat "véletlenül" összetör stb. Az ex sajnos uszítja ellenünk keményen, pedig sem én sem a fiam nem bántotta. A fiú 10 éves. Segítsetek, mit tegyek!

2022. okt. 24. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
11%
Ja, most már odaképzeltem a vesszőt, és van értelme.
2022. okt. 24. 14:58
 12/74 anonim ***** válasza:
89%

3#-as igen, csak te nem érted, teljesen érthetően van megfogalmazva.

Nálunk is hasonló volt a helyzet, de fordítva, mert az én fiam nem akarta elfogadni sokáig a páromat.

14-15 éves volt amikor javult a helyzet.

Ennek már kb. 10 éve, szerencsére azóta nincsenek gondok.

2022. okt. 24. 14:59
 13/74 A kérdező kommentje:
12-es válaszoló azt megkérdezhetem, hogy mi hozott változást?
2022. okt. 24. 15:01
 14/74 anonim ***** válasza:
24%
Nem, mivel mindig is volt annyi eszem, hogy kerüljem a gyerekes pasikat.
2022. okt. 24. 15:03
 15/74 anonim ***** válasza:
3%
Bocsánat, nem vagyok nyelvtantanár, sőt ahhoz szoktam és úgy tanultam, hogy nyelvtanbeli változtatások megváltoztatják a mondatrész jelentését. Ha azt írod, hogy az előző házasságodból született fiad téged sem tud elviselni akkor így értem.
2022. okt. 24. 15:04
 16/74 anonim ***** válasza:
99%

Sok mindent nem tudunk még, ami szerintem árnyalná a helyzetet.

- Mikor vált el párod a gyerek anyjától? Tehát mennyi ideje volt a gyereknek meggyászolni azt hogy szétment a családja? A gyerekek életében ez mindig nagy törés, időt kell nekik hagyni.

- Te költöztél a párodhoz vagy ő hozzád? Tehát, teszem azt beköltöztél abba a házba ahol korábban a párod a másik családjával élt? Vagy a gyereknek teljesen új helyet kellett megszoknia? Mert ha te költöztél be oda, akkor a gyerek érezheti hogy ti "betolakodók" vagytok az ő régi életébe, a régi otthonába, ahol korábban együtt élt a család.

2022. okt. 24. 15:07
 17/74 anonim ***** válasza:
20%
Örök, alap kérdés és válaszok a témában: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
2022. okt. 24. 15:07
 18/74 anonim ***** válasza:
95%

12-es vagyok.

A fiam mostani szavaival élve, akkor fogta fel és értette meg a helyzetet.

A volt férjem alkoholista volt, ezért váltunk el, viszont a fiamat imádta és a gyerek is őt.

9 éves volt a gyerek mikor elváltam és akkor engem hibáztatott, hogy ott hagytam az apját, majd a jelenlegi páromon töltötte ki minden dühét.

Amikor már érettebben tudott gondolkodni és meg is hallgatta a mondanivalómat, történetünket, utána kezdett szép lassan változni a helyzet.

Nagyon nehéz évek voltak , de szerencsére a párom amennyire ilyen helyzetben csak lehet, próbált megértő és türelmes lenni.

2022. okt. 24. 15:09
 19/74 A kérdező kommentje:
18 köszönöm a választ!
2022. okt. 24. 15:14
 20/74 anonim ***** válasza:
77%

Gondolom egyből össze költöztetés volt amit nem kellett volna csak akkor, hogy ha már úgy ahogy el fogad a párod gyereke előtte semmiképpen nem kellett volna össze költözni .

Nyilván fél a helyzettől amihez bizony sok idő kell .

2022. okt. 24. 15:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!