Titeket is idegesít a párotok gyereke?
3#-as igen, csak te nem érted, teljesen érthetően van megfogalmazva.
Nálunk is hasonló volt a helyzet, de fordítva, mert az én fiam nem akarta elfogadni sokáig a páromat.
14-15 éves volt amikor javult a helyzet.
Ennek már kb. 10 éve, szerencsére azóta nincsenek gondok.
Sok mindent nem tudunk még, ami szerintem árnyalná a helyzetet.
- Mikor vált el párod a gyerek anyjától? Tehát mennyi ideje volt a gyereknek meggyászolni azt hogy szétment a családja? A gyerekek életében ez mindig nagy törés, időt kell nekik hagyni.
- Te költöztél a párodhoz vagy ő hozzád? Tehát, teszem azt beköltöztél abba a házba ahol korábban a párod a másik családjával élt? Vagy a gyereknek teljesen új helyet kellett megszoknia? Mert ha te költöztél be oda, akkor a gyerek érezheti hogy ti "betolakodók" vagytok az ő régi életébe, a régi otthonába, ahol korábban együtt élt a család.
12-es vagyok.
A fiam mostani szavaival élve, akkor fogta fel és értette meg a helyzetet.
A volt férjem alkoholista volt, ezért váltunk el, viszont a fiamat imádta és a gyerek is őt.
9 éves volt a gyerek mikor elváltam és akkor engem hibáztatott, hogy ott hagytam az apját, majd a jelenlegi páromon töltötte ki minden dühét.
Amikor már érettebben tudott gondolkodni és meg is hallgatta a mondanivalómat, történetünket, utána kezdett szép lassan változni a helyzet.
Nagyon nehéz évek voltak , de szerencsére a párom amennyire ilyen helyzetben csak lehet, próbált megértő és türelmes lenni.
Gondolom egyből össze költöztetés volt amit nem kellett volna csak akkor, hogy ha már úgy ahogy el fogad a párod gyereke előtte semmiképpen nem kellett volna össze költözni .
Nyilván fél a helyzettől amihez bizony sok idő kell .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!