Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket is idegesít a párotok...

Titeket is idegesít a párotok gyereke?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem képes elfogadni engem sem az előző házasságomból született fiam. Beszólogat, rámkiabál, hogy gyűlöl és húzzak el az apja életéből, pedig nem én miattam vált el az extől. Ruháimat kidobálta az utcára, bár ezért kapott is az apjától rendesen. Falat összefirkálja, pár poharat "véletlenül" összetör stb. Az ex sajnos uszítja ellenünk keményen, pedig sem én sem a fiam nem bántotta. A fiú 10 éves. Segítsetek, mit tegyek!

2022. okt. 24. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
75%
Azért az a gyerek nem 5 éves, hanem 10, és 6 éve váltak el a szülők, volt több mint öt éve feldolgozni a traumát. Két felnőtt ember nehogy már engedélyt kérjen a gyerektől, ha össze akár költözni. Lehet, hogy oka is volt annak, hogy pont akkor költöztek össze. És oké, hogy kapjon a gyerek fokozott figyelmet és megértést, de nehogy már buksisimi járjon a rongálásért, ocsmány beszédét. Azért abban a korban van, amelyikben valamelyes önuralom elvárható. Mi lesz, ha majd az iskolában akasztja ki valaki? Felgyújtja a sulit, megkéseli a tanárt, vagy csak simán rongál dühében? Az ilyen viselkedését nem dühből kezelve, sőt, inkább higgadtan, de következetesen szankcionálni kell, ha lehet közvetlen következménye legyen a tettének. A jó vagy elfogadható viselkedését kapjon külön figyelmet, pozitív visszaélést, ne a vandálkodásért.
2022. okt. 24. 18:24
 42/74 anonim ***** válasza:
100%
*visdzajelzést
2022. okt. 24. 18:25
 43/74 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy értem, hogy a férfi fia nem az apjával él.
2022. okt. 24. 18:26
 44/74 anonim ***** válasza:
38%

Utolsó, én is úgy értelmeztem, hogy a kissrác csak láthatáson van ott. És mit lát? Az apja lecserélte az anyját egy új nőre, őt meg egy új srácra. Velük él, nem vele, meg az anyjával. Az idegen gyerek van vele életvitelszerűen, ő csak látogató az apja érdekében. A körítés, hogy mi miért történt, őt még nem érdekli. Az van, amit lát: ő meg az anyja le lett cserélve két idegenre.

Igazuk van azoknak, hogy ha rendesek vagytok vele, az apjától meg elég minőségi időt, figyelmet és szeretetet kap, idővel, ahogy érik, és átfogóbban tudja látni a dolgokat, felétek is nyit majd, sőt még az is lehet, hogy megkedvel titeket.

2022. okt. 24. 20:20
 45/74 anonim ***** válasza:
81%
életében, nem érdekében
2022. okt. 24. 20:21
 46/74 anonim ***** válasza:
88%
Nem volt ilyen nálunk egyszer sem. Próbáltál már beszélgetni a gyerekkel? Normálisan, nem úgy, mint felnőtt a gyerekkel, hanem úgy, mint ember az emberrel. Elmondani neki, hogy te hogy látod, megkérdezni, hogy ő hogyan látja? Felajánlottad neki, hogy együtt oldjátok meg a problémát, és te is változtatsz a kedvéért, hogy béke legyen? Rémesen egyszerűen hangzik, de szerintem te ezt nem tetted meg, csak hagyod, hogy a gyerek lassan elkallódjon tőletek.
2022. okt. 24. 21:06
 47/74 anonim ***** válasza:
54%

Nekem akkor is a gyerekem lenne az első,nem az új nő.

2022. okt. 24. 21:25
 48/74 anonim ***** válasza:
76%

47, Nekem is a gyerekem lenne az első, de az agresszív rongálást nem tűrném, főként nem jutalmaznám. Mindenki kifejezheti az érzéseit, de nem mindegy, hogy hogyan. Nem értem, komolyan, ha ugyanezt a viselkedését az iskolában adná elő, mint a gyereketek osztálytársa, kórusban fujjognátok rá, de a családon belül, jaj, szegény gyerek, fujj, gonosz mostoha?

Egyébként ugyanazt mondom, mint ti, hogy kapjon figyelmet, legyenek beszélgetések, vigyék el pszichológushoz, de bassz.us, a tombolást ne jutalmazzuk már!

2022. okt. 24. 21:56
 49/74 anonim ***** válasza:
77%
#48 Senki nem mondta, hogy jutalmazni kell a rossz viselkedést.De ezt a problémát felnőttek kreálták, nem a 10 éves gyereken kell leverni a balhét.A gyerek viselkedése az csak a tünet.A valódi problémát kellene normálisan kezelni.Attól, hogy ők hárman tökéletesen, tökéletes harmóniában élnek és kikiáltják a férfi gyerekét a rossznak, akit mindig csak leszidnak, ezáltal még inkább romlik a gyerek viselkedése, a probléma gyökere nem lesz kezelve.Ez egy ördögi kör, aminek az lesz a vége, hogy a gyerek megutálja az apját, a "családtól" meg menekülni fog.Esetleg ez a célja a kérdezőnek?Kicsit úgy tűnik...
2022. okt. 24. 22:12
 50/74 anonim ***** válasza:
70%

Teljesen mindegy mit csinál,attól,hogy megdorgálja,nem lesz jobb.

Ennek az okát kell kideríteni,korábban is volt-e ilyen.

Én biztosan nem élnék így egy fedél alatt.

A kérdező helyében én egy időre elköltöznék.

Ha nem létkérdés,akkor pláne.Nem kell a hét minden napját együtt tölteni,még kapcsolatban sem.

Ha meg rászorulnak,bocsi,de nem fogok egy idegent a gyerek elé helyezni.

A történetből nem derül ki az ex szerepe.Neki van-e új kapcsolata.A gyerek miért nem vele van,stb....

2022. okt. 24. 22:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!