Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Várhatóan mennyi pénzt fogsz...

Várhatóan mennyi pénzt fogsz örökölni, vagy mennyit örököltél?

Figyelt kérdés
Nem csak készpénzre gondolok, hanem vállalkozás, részvények, ház, akármi. Szóval nagyságrendileg mi a net worthe annak, amit várhatóan kapni fogsz, vagy már kaptál szülőktől vagy felmenőktől?
2022. okt. 24. 00:15
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 A kérdező kommentje:
40 én tuti agyonverném a helyedben ezt a nevelőapádat
2022. okt. 24. 13:51
 42/64 anonim ***** válasza:
86%

És azzal mit érek el?!

40#

2022. okt. 24. 13:59
 43/64 NTBS ***** válasza:
38%
Egy felújításra szoruló házat örököltem anno. 40-es valami nem stimmel. Én is félárva lettem a 90-es években és apum után én örököltem mindent. Anyum semmit.
2022. okt. 24. 14:13
 44/64 anonim ***** válasza:
97%

43!

Valamit én is örökölhettem, mert mikor a 18at betöltöttem, akkor megtalalt a nav, 2000valahányszáz forintot be kellett fizetnem öröklési illeték címszóval.

Amit biztosan tudok, hogy apának volt egy ladája. De ezt anya és nevelőapám használták tovább, majd nevelőapám összetörte.

Illetve volt egy anya és apa nevére szóló építési engedély. (Mamáék házára 1 különálló lakrészre).

De anyám hiába kérdeztem bármikor is, mindig az volt a válasz, hogy apádnak nem volt semmije. (Nevelőapám hozzánkköltözése óta (4éves korom) nem lehetett apáról beszélni)

2022. okt. 24. 14:28
 45/64 anonim ***** válasza:
92%
Miért ilyen fura nép a magyar? Aki sokat örökölt, lepontozzák, megy az irigység ezerrel. Pedig szerencsétlen még útmutatást is adott, hogy náluk hogy megy ez -gondolom generációk óta. Ahelyett, hogy tanulnánk belőle, inkább lepontozzuk. Ha szarban vagy, nem a másikat kell lehúzni a saját szintedre, hanem azon dolgozni, hogyan tudsz kijutni a gödörből. Hasonló kérdéseknél olvasom, hogy szinte mindenki amellett van, hogy az örökség csakis az örökösé, a gyereknek semmi köze hozzá (ha pl. a szülei örököltek) azt a pénzt legjobb ha elveri az örökös, a gyerek ne is számítson rá, dolgozzon meg mindenért , ne is várjon a szüleitől semmit, bla-bla-bla..Mintha a szülei megdolgoztak volna érte és nem csak az ölükbe pottyant az örökség..
2022. okt. 24. 14:58
 46/64 anonim ***** válasza:
97%
Nagyjából semmit. Szüleim összes vagyontárgya egy autó és egy ház amiben jelenleg laknak + egy nagyon kevés megtakarítás de tényleg max 1-2 millió forint. 4-en vagyunk testvérek tehát ezt mind négyfelé kellene osztani. De szerencsére a szülők még jó egészségben vannak, így ez még sokáig nem téma.
2022. okt. 24. 15:13
 47/64 anonim ***** válasza:
97%

40 az anyja adta el a gyerekire nem gondolt.

A neveloapa aljassága egy dolog, de az anya semmizte ki saját magát es a saját gyerekeit is.

2022. okt. 24. 15:17
 48/64 anonim ***** válasza:
74%

Ja nekem apa meghalt. Anyatol már rég elvált. Az orokségemet tesom meg anyának adta hogy majd ő ideadja nekem. Es anya nem adja ide. Azt amihez neki semmi köze.

Tesom meg mossa magát hogy ő aztan nem akar anya meg az en konfliktusomba belekerulni.

Mar nem azert, de ő adta anyának pénzem oda. Voltakepp nem is anya tartozik nekem, hanem tesom.

Es mindezt akkor amikor atmenetileg epp padlon voltam! Es sem tesom sem anya magyaran az egesz családom hagyott engem magamra a bajban!

Ledöbbentem hogy ők azok akikkel en felnőttem? Akikre azt hittem család?

2022. okt. 24. 15:21
 49/64 anonim ***** válasza:
66%
Tök vicces, mennyien kiakadtak a népszámlálási kérdéseken, itt meg egy akárkinek elárulnak mindent. Hihetetlen az emberi elme.
2022. okt. 24. 16:48
 50/64 anonim ***** válasza:
89%
A minden azért túlzás.
2022. okt. 24. 16:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!