Mással is előfordult, hogy a szülei gyakorlatilag elverik és felélik a család ingatlan vagyonát, amiket az ő szüleiktől örököltek? Mi a véleményetek erről?
Ez kizárólag magánügyük, mivel NEM a család vagyonáról van szó, hanem a sajátjukról és azzal azt csinálnak, amir akarnak.
Mellesleg annak, hogy felélik a vagyont, annak oka van, feltehetöen enélkül nem tudnának megélni, vagy legalább is nem normális módon.
Tökéletesen igazuk van, hogy ehhez a gyerekeiknek sincs semmi köze, és egyáltalán nem kell, hogy bármit is örököljetek!
(Ha meg még életemben ezen pörögnének, hogy mit fognak utánam örökölni, akkor garantáltan nem hagynék semmit nekik, ne a halálomat lessék!)
Miért lenne kötelező valakinek egész életében kuporgatni, lemondani, csak azért, hogy mindent a gyerekeire hagyjon?
Azt gondolom, hogy a gyerekeknek meg kéne tanulni dolgozni, önállósodni, spórolni, és elérni a vágyaikat önerőből. Nem pedig a sült galambot lesni.
A te esetedben a szülők a gyerekek, a nagyszüleid gyerekei. Tehát felélhetik, hiszen a szülők a gyerekeikre hagyták. Nem kötelező azon neked meggazdagodni.
Ennek oka az lehet mert munkával nem gazdaságos vagy nem is lehet azt a vagyont kitermelni. Egy hasonlat az emberi test. Ha nem kap elég kalciumot akkor a fogakat és csontozatot kezdi el lebontani a szervezet, abból nyeri ki.
Valószínű én is eladom az örökölt lakást vagy akár a falusi házat is, de én szingli vagyok és nem is lenne kire hagyjam. Ha lenne gyerekem akkor azért hozzáértőbben bánnék a pénzzel, azért is hogy ők is azt tanulhassák meg. Meg aztán az a tapasztalatom hogy nem baj ha örököltem, ha mellette a szülők a kemény munkát is megtanították, csak hát jelenleg nem éri meg a munkát "eladni", mert "alacsony az árfolyam".
Azért elég vicces 1-2 válasz,főleg a 3-as,aki szerint önállósodni kellene,és pont olyan szülő mondja ezt,aki megörökölte a lakást a szüleitől és azt is eltékozolja.
Ismerek ilyet.
Szörnyű.Az ő szülei bezzeg spóroltak,hogy ő elverhesse a lakást,de az ő gyerekei már ugyan ne követeljenek semmi örökséget.
Szánalom az ilyen emberek hozzáállása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!