Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mással is előfordult, hogy a...

Mással is előfordult, hogy a szülei gyakorlatilag elverik és felélik a család ingatlan vagyonát, amiket az ő szüleiktől örököltek? Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
És a hozzáállásuk az, hogy nekünk gyerekeknek semmi közünk a család (vagyonához) és majd ami marad, megörököljük.

2018. jún. 22. 13:05
1 2 3 4
 1/39 A kérdező kommentje:
És egy fontos plusz infó: minket gyerekeket egyáltalán nem támogattak anyagilag.
2018. jún. 22. 13:06
 2/39 anonim ***** válasza:
72%

Ez kizárólag magánügyük, mivel NEM a család vagyonáról van szó, hanem a sajátjukról és azzal azt csinálnak, amir akarnak.

Mellesleg annak, hogy felélik a vagyont, annak oka van, feltehetöen enélkül nem tudnának megélni, vagy legalább is nem normális módon.

Tökéletesen igazuk van, hogy ehhez a gyerekeiknek sincs semmi köze, és egyáltalán nem kell, hogy bármit is örököljetek!

(Ha meg még életemben ezen pörögnének, hogy mit fognak utánam örökölni, akkor garantáltan nem hagynék semmit nekik, ne a halálomat lessék!)

2018. jún. 22. 13:12
 3/39 anonim ***** válasza:
76%

Miért lenne kötelező valakinek egész életében kuporgatni, lemondani, csak azért, hogy mindent a gyerekeire hagyjon?

Azt gondolom, hogy a gyerekeknek meg kéne tanulni dolgozni, önállósodni, spórolni, és elérni a vágyaikat önerőből. Nem pedig a sült galambot lesni.

A te esetedben a szülők a gyerekek, a nagyszüleid gyerekei. Tehát felélhetik, hiszen a szülők a gyerekeikre hagyták. Nem kötelező azon neked meggazdagodni.

2018. jún. 22. 13:12
 4/39 anonim ***** válasza:
79%
Ha Steve Jobs megtehette, hogy szántszándékkal nem adott a gyerekeinek a milliárdjaiból, hogy azok ne elkényeztetett, gazdag heregyerekek, hanem hasznos emberek legyenek, akkor bárki, a te szüleid is megtehetik. Bizony.
2018. jún. 22. 13:20
 5/39 anonim ***** válasza:
49%
Igen, ez engem is nagyon bosszant. Örököltek a szüleim két lakást, egyik sincs kiadva, mert lusták ezzel foglalkozni. Mondjuk jól keresnek, de mégis minden hónap végén nullára jövünk ki. Ha sikerül is félrerakni pénzt, azt is új kocsira/külföldi utazásra költjük. Egyszerűen nem értenek a pénzhez, viszont már aggódnak, hogy mi lesz velük nyugdíjas korukra. Azt várnák el, hogy akkor én segítsek nekik.
2018. jún. 22. 13:21
 6/39 A kérdező kommentje:
Ez így lenne korrekt, HA életükben tettek volna az anyagi gyarapodásért. Ellenben semmit nem értek el önerőből, minden vagyonuk úgy lett, hogy örökölték. Ez szerintem azért fura...
2018. jún. 22. 13:24
 7/39 anonim ***** válasza:
84%
De ha ez neked annyira fura, akkor miért akarod követni a példájukat? kritizálod őket, hogy semmit nem értek el önerőből, de te is az örökséged (ami még nincs is) elherdálásán keseregsz. Ha ennyire elítéled, akkor megmutathatod, hogy te bizony nem szorulsz rá minderre. Az Ő vagyonuk, akár maguk teremtették, akár örökség után került a birtokukba, a sajátjuk, azt tesznek vele, amit csak szeretnének, ha édesapád mindent elad és begyújt télen a kandallóba a pénzkötegekkel a'la Escobar, az is az ő dolguk éppenséggel. Majd a saját vagyonoddal meg te rendelkezel, az ő örökségükkel semmiképpen.
2018. jún. 22. 13:37
 8/39 anonim ***** válasza:
44%

Ennek oka az lehet mert munkával nem gazdaságos vagy nem is lehet azt a vagyont kitermelni. Egy hasonlat az emberi test. Ha nem kap elég kalciumot akkor a fogakat és csontozatot kezdi el lebontani a szervezet, abból nyeri ki.

Valószínű én is eladom az örökölt lakást vagy akár a falusi házat is, de én szingli vagyok és nem is lenne kire hagyjam. Ha lenne gyerekem akkor azért hozzáértőbben bánnék a pénzzel, azért is hogy ők is azt tanulhassák meg. Meg aztán az a tapasztalatom hogy nem baj ha örököltem, ha mellette a szülők a kemény munkát is megtanították, csak hát jelenleg nem éri meg a munkát "eladni", mert "alacsony az árfolyam".

2018. jún. 22. 13:43
 9/39 A kérdező kommentje:
Valószínűleg én vagyok "fordítva" bekötve, hogy a gyerekmet nem üres bőrönddel lökném ki a lakásból az iskola után. Én még az aktív életmben támogatni fogom és már sok éve gyűjtök, hogy neki könnyebb legyen az életét elindítani.
2018. jún. 22. 13:47
 10/39 anonim ***** válasza:
59%

Azért elég vicces 1-2 válasz,főleg a 3-as,aki szerint önállósodni kellene,és pont olyan szülő mondja ezt,aki megörökölte a lakást a szüleitől és azt is eltékozolja.

Ismerek ilyet.

Szörnyű.Az ő szülei bezzeg spóroltak,hogy ő elverhesse a lakást,de az ő gyerekei már ugyan ne követeljenek semmi örökséget.

Szánalom az ilyen emberek hozzáállása.

2018. jún. 22. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!