Mással is előfordult, hogy a szülei gyakorlatilag elverik és felélik a család ingatlan vagyonát, amiket az ő szüleiktől örököltek? Mi a véleményetek erről?
Szomoru tortenet az utolso es teljesen ertelmetlen.
Nyomorogni es penzt sporolni
Azért itt már elég szélsőséges dolgok vannak.
Nyilván van beteges spórolás.
Az viszont,hogy valaki nem halmoz fel adósságot,és megtartja az ingatlant,amit örökölt,és nem veri el,nem a beteges spórolás,hanem az ésszerűség kategóriája.
Aki ennyire nem tud tudatosan élni,csak veri a pénzt,önző mentalitású,az nem igazán értem minek vállal gyereket.
Pontosan az ilyenek szoktak 18 évesen ajtót mutatni a gyereknek,ők meg kihasználnak mindent,amit lehet.
A gyerek utáni juttatásokat,az örökséget,stb.
Sajnos ez a legrosszabb,legönzőbb szülő típus.
Részvétem kérdező.
Normális szülő általában többet akar adni a gyerekeinek,mint amit ő kapott,vagy legalább annyit,ami neki is jutott.
Majd ha megöregednek és feléjük sem néztek,akkor meg majd ti lesztek az önző,hálatlan gyerekek....
Ugyan mar elozo
Miert lenne elvarasa egy gyereknek a szulei fele ?
A szeretet elvarasok nelkuli
Azért érdekesek a reakciók.
Én leírtam, hogy apám mekkora vagyont herdált el- teljesen objektíven, még csak nem is utaltam olyasmire, hogy előlem- lepontoztak.
Aki azt írja, hogy nem normális az, mikor a szülők mindent elherdálnak, s a gyerek nincstelenként indul, lepontozzák.
De aki azt írja, hogy az a normális, hogy kezdje nulláról mindenki az életét, itt bölcsnek számít.
Én ezt nem is értem.
Valóban semmi, a világon semmi közöd a szüleid pénzéhez. Mindegy, hogyan jutottak hozzá.
Nevetséges vagy. Az ő hozzáállásuk is az, de semmi közöd hozzá, mint csinálnak a SAJÁT vagyonukkal.
Mikor a dédim meghalt, akkor megkapta anyám a 4 hálószobás lakást (mert nagyszülőknek volt saját háza másik városban). Mi már oda születtünk, de az életszínvonal nem volt megfelelő szerintük, így hitelt hitelre halmoztak. Amikor a bankok nagyon morogtak, akkor odafordultak a szülőkhöz (nagyszüleim), akik ezt elkerülendő szintén belekerültek a hitelekbe, mert persze 2 héttel korábban nyögték ki, hogy SOS kell x millió. Aztán eljött az az időszak, amikor már senki se tudott nekik pénzt adni és bedőltek, a lakás a banké, a tartozásból mai napig van. Ezek után apám apja váratlanul meghalt egy eddig rejtőzködő genetikai szívbetegségben, Szegeden volt a lakás, eladták 12 millióért (ekkor még lent voltak a lakásárak). Ezt 3 hónap (!) alatt elszórták. Szóval most van 2 BMW + 2 másik kocsi (ami nem fogyaszt ennyit), de nem a saját nevüket, mert a bank elvinné. Egy penészes külvárosi lakásban élnek, amit bérelnek.
Engem nem érdekel az örökség, én attól tartok, hogy mikor cuppannak rám, mint pénzforrás. A bátyámat már megtalálták, ő kezd kikészülni, mert ő fizeti a hitelt, a saját és a szülők albérletét, öcsém összes táborát stb. Míg a szüleim képtelenek magukat fenntartani havi nettó 500 ezerből (apám magánvállalkozó). Szórják a pénzt, de mikor zárja el mindenki a pénzcsapot? A bátyám külföldre akar költözni és keresett szakmája van, szóval nem valószínű, hogy problémába ütközik, a pénzt gyűjti, hogy 6 hónapig is kihúzza akár az adott országban. Nem fog visszanézni, se pénzt küldeni. Én képtelen lennék még magamon kívül 3 embert eltartani, a nagyszülők kb éheznek a hitelek miatt... Nekem még van 2 évem az egyetemen, azután én is dobbantok. De addig a szüleim 10x az utcára kerülnek... Mert elherdálták minden örökségüket.
Igazuk van azoknak, akik írják, hogy sajnos semmi közöd hozzá, de azért jobb családban ennek nem így kéne működnie...
Nem tartom normálisnak 20-as válaszoló nagyszüleit, akik minden fillért kuporgattak miközben milliókat gyűjtöttek össze. Ennek semmi értelme.
A másik végletet sem tartom normálisnak, amit írt valaki, hogy az apukája elvert egy panziót és 4 lakást, mert az biztos megélhetés lett volna neki is, tehát a saját életét is elcseszte, mert utána mehetett gyári munkásnak.
Szerintem a normális az lenne (főleg a mai albi árak mellett) hogy az egyik lakásban te lakhass, ha még nincs sajátod. Vagyis az én családomban az a normális hogy a generációk segítik egymást... Én abban nőttem fel, hogy a nagymamámék a kis 8 általánosukkal mennyit dolgoztak azért, hogy anyum egyetemen tanulhasson és hogy utána anyum mennyi mindennel segítette őket. Ugyan így az én anyukám is rengeteget segített nekem és fel sem merül, hogy én ne segítsem később ha szüksége lesz rá. Persze, értem, hogy a gyk-n 18 évesen divat kidobni a gyereket otthonról, csak remélem mindenki tisztában van azzal, hogy ez két oldalú. El lehet verni az ingatlanvagyont, csak utána ne a kérdezőhöz menjenek sírni öregen, hogy kevés a nyugdíj. Ki lehet dobni a gyereket 18 évesen hogy álljon meg a lábán, de akkor szintén ne a gyereknek sírjanak, hogy nincs valami, hanem álljanak meg ők is a lábukon.
Igen elofordult. Azonban semmit nem lehet ellene tenni es valoban nem sok kozom.van hozza.
Elmondtam a velemenyem, hogy vigyazzanak ra vagy ha kerdeztek, hogy en mt tennek, de ennyi. Ok orkoltek es dolgoztak. Az orokseg nem egy boldog vegkifejlet, meghalt nagyszulok hagyateka, ok is krultek, hogy maraft valami. Sajnos nem tudtak vele jol gazdalkodni, de oveke.
Azonban ennel tobbet nem lehet tenni, en nem palyazom az o oroksegukre, hiszen jo esellyel mire meghalnak en is oreg leszek es addigra lesz sajat vagyonom. Ha nem lesz vagy most nincs, arrol nem ok tehetnek (feltetelezem nalatok se gyerekkorotokban vertek el a vagyont es ti meg kzben eheztetek). Ha en az orksegukre szamitok, akkor oriasi haszonleso, lusta deszno lennek.
A helyedben ugy vennem, nincs orokseg es nem rigykednek rajuk, hogy nekik milyen konnyen jott. Ha majd meghalnak es kapsz valamt, akkor gyaszolj es kozbeñorulj es gondolj idoben a gyerekeidre, unokaidra.
Ma mar nem sok oylan csaladot ismerek, ahol tudnka joelore tervezni es odafigyelni a vegrendeletre, vagyongyarapitasra es netan hozzatenni valamkt a korbbi orokseghez. Orulnek, ha megelnek.
Belegondolva, az ismerőseimnél (barátnőm, legjobb barátom, stb.) kivétel nélkül, egyenesen az unokák nevére íratták az örökös szülők az örökölt ingatlan(oka)t.
Kiadták, az albérletpénzt pedig gyűjtögették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!