Mással is előfordult, hogy a szülei gyakorlatilag elverik és felélik a család ingatlan vagyonát, amiket az ő szüleiktől örököltek? Mi a véleményetek erről?
Én egyet értek veled, mert pont ilyen helyzetben vagyok.
De nem leptek meg a válaszok, miután itt anno nagy volt az egyetértés, amikor egy kérdésben leírtam, hogy a saját apámnak fizettem a lakására bérleti díjat (50ezer/hó), amit nagyszüleim keveseltek, majd mikor apám begyógyszerezte magát, és intenzívre került, nagyapám jóvoltából ki lettünk onnan ba$zva a családommal (7 hónapos terhes voltam, a lányom 6 éves volt, és a szeme előtt zajlott). A válaszolók azt mondták, ez teljesen jogos volt tőlük.
Úgyhogy itt kb ezekre a válaszokra számítottam.
De aki úgy gondolja, a gyerek 18 évre kötött határozott idejű szerződés, annak (szerintem) nem kéne vállalnia.
Mi a velemenyem?
Az o penze, az csinal vele amit akar.
Viszont, miutan elkoltotte az osszes penzet, sem erkolcsi, sem jogi alapja nincs azt kovetelni a gyereketol, hogy tartsa el, segitsen neki.
Ezt olvasni is rossz volt. Sajnálatos, ami történt, anyátokat inkább nem jellemzem.. De majd mindjárt jönnek az okosok, és megmondják, hogy dehát joga volt hozzá...
A kérdezö csak azt nem írta meg, hogy mit ért az alatt, hoyg elszórják a pénzt! Ugyanis nagy valószínüséggel csak annyit, hogy nem nyomorognak, hanem kényelmesebben élnek, és esetleg idönként még nyaralni is elmennek, ahelyett, hogy az erre költött pénzt a kérdezönek adják!
Az semmi esetre sem elvárható a szülöktöl, hogy ne éljenek, mert a gyerekük örökölni akar utánuk.
Hát, érdekes válaszok születtek.
Joguk ugyan van a pénz elszórásához, de erkölcsi alapjuk nincs. Ők a saját életükben semmiért nem dolgoztak meg. Semmit nem tettek le az asztalra. Milyen alapon szórják most a pénzt? Gondolom a kérdező nagyszülei sem ezért dolgoztak. Szegények forognának a sírjukban, ha tudnák.Szórakozzanak abból a pénzből, amit megkerestek az ilyen emberek. Gondolom, ha a pénz majd elfogy mennek a gyerekeiket tarhálni. Biztos ehhez is joguk van, hiszen mégis ők nevelték fel a gyerekeket ugye?
A mi családunkban az az elvárás, hogy minimum annyit hagyunk a következő generációra, mint amennyit megörököltünk. Ehhez minden generáció inkább hozzá tett, mint elvett. Tudom, hogy az ükszüleim házának ára ment a szüleim házába, amit én megörököltem. Ez megy majd tovább az én gyerekeimnek is. Egy család jövője nem játék, amit elszórakozunk. Érdemes generációkban gondolkodni. Mi mind azt akarjuk, hogy az utánunk következők még sikeresebbek és nyugodtabb életet élhessenek, mint mi. Befektessék a pénzt, amiből rendszeres jövedelmük legyen, ne kelljen félni a jövőtől. Ne kelljen félni, hogy mi lesz a gyerekeikkel, ha megözvegyülnek, vagy ha a főnök kirúgja őket. Legyen, akkor is megélhetésük.
Ennek a gondolkodásnak köszönhetően a férjemmel közösen 30-35 éves korunkra van 3 budai lakásunk, amit életünk végééig még gyarapítunk, majd a gyerekeinknek és csak az fog örökölni közülük, aki ezt a mentalitást elsajátítja.
Lehet lepontozni, nem hat meg, de ez akkor is kikívánkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!