Mással is előfordult, hogy a szülei gyakorlatilag elverik
és felélik a család ingatlan vagyonát, amiket az ő
szüleiktől örököltek? Mi a véleményetek erről?
Apám panziót örökölt 18 éve 16 szobával fürdővárosban, egy 4 lakásos kisházat, ami ki volt adva évek óta megbízható embereknek, egy lakást Pesten, telkeket, s- akkor- tízmilliós tételben mérhető vagyont pénzben/ékszerekben.
Üzleti érzéke semmi nem volt, ambíció sem, akkoriban szétmentek anyámmal, apám pedig Sopronból taxival járt Pestre vacsorázgatni az új nőcskéivel, mindent eladott, autókat vásárolt, kaszinózott, inni kezdett.
Ma alkalmazottként dolgozik, mint pincér, még a saját kis otthonát is bérli...
2018. jún. 22. 14:12
12/39 A kérdező kommentje:
Igazuk van. Az ő dolguk, hohy a vagyonukat mire fordítják. Lehet úgy élni, ahogy az o szüleik tették, vagy lehet élni a manak. Neked, mint gyereknek nincs ebbe beleszólásod.
2018. jún. 22. 14:38
És?
Mindenkinek magánügye mit csinál a SAJÁT dolgával. Ennyi.
2018. jún. 22. 15:05
Mivel ŐK örökölték meg, az övéké így persze hogy azt tesznek vele amit akarnak. Amit meg TE örökölsz meg azzal meg TE rendelkezel majd úgy ahogyan akarsz. Ha nem örökölsz semmit mert nem lesz mit akkor így jártál, ez az élettől amolyan ajándék amit vagy megkapsz vagy nem. Ez van, nem tudsz mit csinálni, nyilván érthető a szüleid részéről miért élik fel, egész eddigi életükben güriztek a semmiért, és hogy most van valami így kihasználják a lehetőséget.
2018. jún. 22. 15:09
Apai ükszüleim. A nemesi birtok eladásából származó, irdatlan vagyont néhány évtized alatt elherdálták. A munka büdös volt nekik, de az örökségből luxusban éltek, még az el nem fogyott. Dédszüleimre egy garast nem hagytak az ősök földjének pénzéből, nekik a gyári betanított munka maradt.
2018. jún. 22. 15:34
A saját pénzét arra költi, amire akarja. Ha úgy dönt, hogy a vagyon 90%-át pezsgőre, nőkre és lóversenyre költi, a maradékot meg elherdálja, hát nem sok közöd van hozzá, mert az Ő öröksége, nem a tied.
2018. jún. 22. 16:15
Nem, az én szüleim nem ilyenek voltak, igaz nem volt nagy vagyonuk, lévén egyszerű munkásemberek, és azt sem úgy örökölték, hanem maguk teremtették meg. Sajnos már nem élnek.
Egy családi házat örököltünk utánuk négyen, amit eladtunk, és egy kevés pénzt. Én az én részemet a gyerekeimnek adtam.
2018. jún. 22. 16:18
Ugye te se gondolod komolyan hogy neked kotelesek minden fillert osszekuporgatni ?
A sajat eleted magadra figyelj teremts magadnak vagyont
2018. jún. 22. 16:23
Az én nagyanyám anno betanított munkásként dolgozott, a nagyapám kovács volt. Nagyon szerényen éltek. A mama mindenen spórolt, amin lehetett. Nem volt fürdőszobájuk, lavórban mosakodtak, a kertben termesztett zöldséget és gyümölcsöt ették, malacot és csirkéket tartottak. Nem volt mosógépük, a mama a lavorban mosott. Abszolut semmi luxus nem volt azh eletukben, ezt úgy kell érteni, hogy még kávét is csak akkor ittak, ha valakitől azt kaptak ajándékba. A papa allando ápolásra szorult egy idő után a betegsége miatt, a mama azt mondta, nem tudja fedezni, nem elég rá a nyugdij, majd ő megoldja. Miután a mama is meghalt, kiderült, hogy több tízmilliós megtakarításuk volt, amit a gyerekeiknek gyujtottek, hogy legyen örökségük. Hatf mit mondjak, anyámat nem tette boldoggá, hogy konkrétan miatta és a novere miatt éltek a szülei ennyire nyomorult életet.
2018. jún. 22. 16:29
Kapcsolódó kérdések: