Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Várhatóan mennyi pénzt fogsz...

Várhatóan mennyi pénzt fogsz örökölni, vagy mennyit örököltél?

Figyelt kérdés
Nem csak készpénzre gondolok, hanem vállalkozás, részvények, ház, akármi. Szóval nagyságrendileg mi a net worthe annak, amit várhatóan kapni fogsz, vagy már kaptál szülőktől vagy felmenőktől?
2022. okt. 24. 00:15
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
99%
Nem örököltem eddig még, valószínűleg soha nem is fogok.
2022. okt. 24. 00:20
 2/64 anonim ***** válasza:
99%
Egy nagy semmit fogok, mivel nincs is mit örököljek.
2022. okt. 24. 00:27
 3/64 A kérdező kommentje:
Miből gondolod? Szüleiddel nem tartod a kapcsolatot?
 4/64 anonim ***** válasza:
89%
Nem is akarok iylesmiket számolni, ugy a jó ha nem kell vele foglalkozni sokáig.
 5/64 anonim ***** válasza:
99%
Sosem kaptam semmit, nagy oroksegre meg nem számítok. Van egy családi ház nagy telken, apukám vállalkozása, de szerintem ez nem feltétlen lesz meg mire oda kerül a sor, illetve testverem is van. Szóval sosem spekulalok erre. Esetleg jön majd valami, de akkor szerintem ez kevésbé fog érdekelni . Párom felől meg sok a testvér, meg elég bonyolult, onnan se számítunk semmire, illetve mi vagyunk a leg idősebb testvérek, kétlem, hogy nekünk kedvezne bárki is, mi hamar kirepultunk és önállóak vagyunk.
2022. okt. 24. 00:29
 6/64 anonim ***** válasza:
99%

#3 Nem lesz mit örökölnöm, ennyi.Apámmal 12 éves korom óta nem tartom a kapcsolatot, tele van adóssággal, alkoholista.

Anyám örökölt a szüleitől házat meg pénzt, de ő is fiatal még, és bőven el fogja addig még herdálni amit örökölt, mire én és a testvérem örökölnénk.Amit örökölt pénzt azt mind elverte már, nekünk abból sem adott.

2022. okt. 24. 00:33
 7/64 anonim ***** válasza:
46%

2 kocsi, a kettoert talan tudok 1 milliot kapni (mindketto hasznaltan lett veve, az egyik munkaba vette apam, futar). Rengeteg konyve van, azokert szerintem konyvfelvasarlassal kaphatok 300 ezret. Fizeti a magannyugdijpenztart, de o sem hiszi, hogy megeli, hogy igenybe vegye, szoval onnan lesz nekem 2 millio korul. Apam telefonjat eladhatom 40 ezerert (mindig hasznalt, de jo allapotu, egyebkent joval tobbet erne szerintem hasznaltan is). Van nehany hasznaltan vett, de ritkan felvett, jo allapotu markas cipoje, biztos lesz, akinek kell. Versenyekbol rengeteg porcelan vaza gyult ossze az evek alatt, nem 1-2 ezekbol Hollohazi porcelan. A legfelao polcon van nagyon szep, hozzank nem illo csicsas tanyerkeszletunk, vagy mink, soha nem hasznaltuk, made in china tanyerbol eszunk. Szerintem regisegkereskedo adna erte legalabb 20 ezret, mar nagyanyam idejeben megvoltak, ha minden igaz. Ajandekba kapott sok even at alkoholt, pedig egy evben egyszer iszik keveset, es allitolag a felhalmozodottak kozott van nehany, amiert lehet penzt elkerni, mert kulonlegesebb. Apam dvd-i zome nekem nem kell, azokert is kaphatok valamennyit, mondjuk 10-15 ezret.

Diohejban ennyi, ha nagyon elgondolkodok, mikbol tudnek penzt szerezni,orokolni, ami az ove.

2022. okt. 24. 00:39
 8/64 anonim ***** válasza:
96%
#6 ugyanez a szitu a faterommal, mindenét elitta már, csak adóssága van
2022. okt. 24. 00:45
 9/64 anonim ***** válasza:
98%

Az én esetemben érdekes volt az öröklés.

Amikor nagymamám meghalt, apám és a testvére elosztották egymás között a részüket, illetve megállapodtak abban, hogyha az apjuk is meghal, akkor ki mit örököl.

Sajnos apám pár évvel később meghalt, így az ő anyai örökségét megkaptam én, ami egy fél ház volt. Ezután pár év múlva érdekes módon a ház másik fele is apám testvérének nevére került (elajándékoztatta az apjával), és rá pár napra meg is halt. Ennyit arról, hogy a két testvér mit beszélt meg egymással annak idején...

Még az ingóságokból sem kaptam egy szöget sem, azt is ügyesen elrendezte. Szóval volt egy fél ház, amit kénytelene voltunk közösen eladni. CSOK-ra megvette egy család 4 millióért, de mivel a ház nem volt jó állapotban, és "csokképessé" kellett kellett csinálni, ezért én nem a felét kaptam meg ennek az összegnek, csak 1 millió 600 ezer forintot. Megmondtam neki, hogy engem nem érdekel, intézze el a dolgokat, nekem csak a papírokat kelljen aláírnom (a történethez az is hozzátartozik, hogy ez a ház az ország másik végében volt hozzám képest).

Szóval ennyi a nagy örökség. De jobb lett volna, hogyha nem kellett volna örökölnöm.

Anyukám részéről van egy ház és egy fél ház, amit esetleg megörökölhetek egyedüli gyermekként, de nagyon remélem, hogy még vagy 30 évig velem marad.

2022. okt. 24. 01:07
 10/64 anonim ***** válasza:
75%
Privizel annak, aki sokat örököl?
2022. okt. 24. 01:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!