Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Várhatóan mennyi pénzt fogsz...

Várhatóan mennyi pénzt fogsz örökölni, vagy mennyit örököltél?

Figyelt kérdés
Nem csak készpénzre gondolok, hanem vállalkozás, részvények, ház, akármi. Szóval nagyságrendileg mi a net worthe annak, amit várhatóan kapni fogsz, vagy már kaptál szülőktől vagy felmenőktől?
2022. okt. 24. 00:15
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
91%
Örülhetek annak,ha tartozást nem öröklök.
2022. okt. 24. 01:26
 12/64 anonim ***** válasza:
98%

Egyik nagyszülőm a rokonok lakásában élt, utána nem maradt anyagi szempontból örökség.

Másik nagyszüleim egy régi vályogfalas, nyári konyhás, pottyantós-budis vidéki vityillóban éltek, amit vagy 10-15 felé örököltünk. Eladni nem nagyon lehet, mert már nem igazán lakható, így abból pénzt látni nem fogok.

Apám meghalt, utána örököltem a vidéki családi házunk negyed részét. Ingósága, megtakarítása nem volt.

Abban a házban él testvérem családostul meg anyám akinek haszonélvezeti joga van. Közösen újítgatják, anyám is jó egészségi állapotnak örvend, szóval anyagi szempontból abból se fogok soha semmit látni.

Nem mintha célom lenne, mert én tőlük különállóan a magam életét élem saját lakásban amit magam vásároltam és magam fizetem a hitelét.

2022. okt. 24. 02:15
 13/64 anonim ***** válasza:
92%
Várhatóan a ház értéke megegyezik az adósság értékével, ezen osztozunk a testvéremmel. Megtakarítás nulla, mi fizetünk 2*3000 ft/hó a szüleim lehetséges temetésükre biztosítást.
2022. okt. 24. 05:50
 14/64 anonim ***** válasza:
98%
Hát mi semmit
2022. okt. 24. 06:09
 15/64 anonim ***** válasza:
46%
Elég sokat. kb. 1 milliárd körül, aminek a felét megkaptam, ezt a gyerekeimnek tovább is adtam. Nálunk hagyomány, hogy amit kapsz ne herdáld el, hanem csak használd , majd örökítsd tovább.(pl. vegyél lakást, add ki és a haszon a tiéd, de a lakást majd örökítsd tovább)
2022. okt. 24. 07:52
 16/64 anonim ***** válasza:
64%

Nem örökölök semmit, édesanyám él még, de ö is az én házamban - a lakását el kellett adni hiteltörltesztések miatt -, és mivel kisnyugdíjas, így nemcsak félretenni nem tud, hanem még én támogatom.

Viszont nem igazán értem, ma Magyarországon ennyire haszonlesö emberek élnek, hogy a szülö csak mint az örökség forrása számít?

2022. okt. 24. 08:05
 17/64 anonim ***** válasza:
86%

Nem lesz mit örökölnöm, ugyanis jó eséllyel mindent a mostohafiára irat majd.

Miért? Mert ő fiú, én lány, plusz mostohaanyámnál van az ütőkártya (kaja, punci). Ez van, már beletörődtem, hogy én egy kolonc vagyok a nyakukon.

2022. okt. 24. 08:13
 18/64 anonim ***** válasza:
83%
Egy lakás, egy családi ház, egy 1000 m²-es telek, amin áll 2 kadsrkocka, de vagy építési telek, vagy sok-sok millióért lehetne őket felújítani. Sok hektár föld.
2022. okt. 24. 08:19
 19/64 Isti22 ***** válasza:
84%

Nagyszüleimnek és szüleimnek, mostohámnak összesen kilenc kisebb-nagyobb ingatlanja van egy kisvárosban, egy megyeszékhelyen és Budapesten, illetve van még két autó, ami nagyobb értékű vagyontárgy. Hasra ütve ezek összértéke kb. 200-250 millió lehet, ami majd kétfelé oszlik testvérem és közöttem, persze ha megmarad minden addig.

Hozzátenném, hogy már mi is középkorúak vagyunk, úgyhogy ebből mire lesz valami, már túl öreg leszek, hogy érdemben felhasználjam, ha megélem egyáltalán :D

2022. okt. 24. 08:24
 20/64 anonim ***** válasza:
83%

Csak akkor fogok örökölni valamit, ha anyám hamarabb hal meg, mint az ő anyja, ami simán előfordulhat, mert mamám jobban tartja magát és csak 16 év van köztük. Mamám még az a fajta, aki gyűjtötte az aranyat is, volt mindig takarékbetétje, stb., anyám meg egy rozoga házban lakik és örül, ha egyik hónapról a másikra marad a nyugdíjából. Ami azért vicces, mert annyit kap apám özvegyijével együtt, mint amennyi a mi bevételünk és én még gyerek mellett is félre tudok tenni belőle.

Szóval ha mama hamarabb meghal, ő a részét nyilván feléli, anyu után meg semmi nem marad. A férjeméknél sok a gyerek(2 felöl hozott és közös) és amúgy sem tartják a kapcsolatot.

De soha nem is építettem örökségre. Az a biztos, amit az ember magának megkeres. Ettől függetlenül én törekszem arra, hogy utánunk majd a gyerekeimnek legyen valami, ha már nekünk nem volt.

2022. okt. 24. 08:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!