Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért és mióta nem beszéltek...

Miért és mióta nem beszéltek a szüleitekkel?

Figyelt kérdés
Illetve a nagyobb családi összejöveteleket hogyan oldjátok meg? Gondolok esküvőre,temetésre,keresztelőre stb. Ha már van elhunyt szülőd akkor megbántad hogy nem hoztátok rendbe a kapcsolatotokat?

2022. okt. 23. 15:50
 81/93 anonim ***** válasza:
50%

"Mit tud adni egy olyan szülő, aki 20-30 év alatt semmit nem tudott adni?"

1. Nem csak kapni kell akarni. Adni is tudni kell. Legalább néha. Legalább a beteg embert meg kell tudni látni benne (hiszen pl. az alkoholizmus is betegség!). Legalább néha.

2. A legmélyebb gödörből is ki lehet mászni. Lehet, hogy sikerülni fog az ilyen szülőnek is. Nem azt írtam (én sem, meg más sem), hogy a gyerekeidet is vidd el hozzá akkor, amikor még mindig bántalmazó meg ilyesmi, hanem azt, hogy te magad tartsd vele a kapcsolatot legalább lazán, és legalább egy kicsit segítsd hozzá, hogy megváltozhasson - vagy legalább ne hátráltasd a folyamatot azzal, hogy teljesen eltaszítod őt magadtól. Ne azért, hogy "adni tudjon", hanem azért, hogy neki, magának jobb élete lehessen. És ha tényleg megváltozik, akkor majd szóba jöhet az is, hogy a gyerekeiddel is kialakítson valami kapcsolatot. Legalább adj rá esélyt. Nagyon sokaknak sikerült már.

dec. 10. 18:23
 82/93 anonim ***** válasza:
51%

81, mi az, hogy még a gyerek ADJON a toxikus, függő, abuzív szülőnek?! Majd még mindjárt bocsánatot is kérek anyámtól, hogy tönkrebszta a gyerekkorom, a kamaszkorom meg a fiatal felnőttkoromat azzal, hogy beszámíthatatlanul viselkedett meg narkózott össze-vissza. Én hiába láttam meg benne a szenvedélybeteget, amikor rendőrt kellett hívnom rá, mert betörte a bejárati ajtót a lakásomon az elvonási tünetek miatt, nem vigasztalt a betegsége. Főleg, mert odabenn a kisbabám aludt volna nyugodtan.

Miért adjak esélyt egy ilyennek?! Amikor kijelentette, hogy vele semmi baj, ő csak szórakozik néha és én vagyok a vaskalapos fapcsa, hogy nem hagyom őt békén. Meg smucig is vagyok, mert nem adok neki pénzt erre. Hogyne, majd még tartom vele a kapcsolatot, miután a férjemnek hazudozott össze-vissza, hívogatta a munkahelyemen a főnökömet meg mentőt hívatott rám oda, mert megmondtam neki, hogy nem vagyok hajlandó pénzelni a fsságait és hagyjon békén. Képes volt azt mondani a mentősöknek, hogy szuicid kísérletet hajtok végre.. Persze utána visszakeresték és neki lett baja belőle.

Sőt, én kérek bocsánatot azért is, mert 20 évig azt hallgattam, hogy kegyesen megbocsát nekem, hogy lánynak születtem, mert hasonlítok az apjára.

Naívkodj nyugodtan magadnak, de nehogy azt merészeld mondani, hogy egy ilyen tetves toxikus rohadékkal kapcsolatot kell tartani bármilyen szinten is! Ha annyira meg akarod változtatni, akkor odaadom neked a lehetőséget, vigyed nyugodtan te szent asszony. Aztán ha majd kirámolta a te lakásodat is, ha majd rádtörte az ajtót, megfenyegette a szomszédaidat, majdnem tönkretette a házasságodat, ellened fordította a családtagjaid hozzá közelebb eső részét és teljesen lerombolta az önbecsülésedet, akkor is csak arra gondolj, hogy jaj szegény szenvedélybeteg anyucika.

dec. 10. 21:17
 83/93 anonim ***** válasza:
50%

"mi az, hogy még a gyerek ADJON a toxikus, függő, abuzív szülőnek?!"

Idegeneknek is szokás adni: betegeknek, szegényeknek, stb. Legalább annyit.

És nem kell megszakítani a kapcsolatot, hátha lesz még máshogy is - mindenki örömére.

dec. 10. 21:35
 84/93 anonim ***** válasza:
51%

Akkor vigyed anyámat nyugiban. Neked adom, tegye tönkre a te családodat.

Idegeneknek, beteg, rászorulónak emberségből adok. Mert szüksége van rá és nem teszi tönkre az életemet, ha berakok a gyűjtőkosárba a gyerekfalu részére egy relesz tejet meg 10 üveg tésztaszószt. De ha beengedek az életembe egy szenvedélybeteg, toxikus bűnözőt, az tönkreteszi.

De, meg kell szakítani a kapcsolatot olyannal, aki csak lehúz, bántalmaz és semmi mást nem tesz. Így lesz máshogy mindenki örömére.

Nem mellesleg távoltartásim van anyám ellen, mert az ügyvédem kijelentette, hogy ez már az a kategória. Nem ítélték el, felfüggesztettet kapott. Ugyanúgy narkózik. De persze, majd felveszem vele a kapcsolatot, hátha kéne neki pár huszas némi orrcukira.

Istentelenül ostoba és naív vagy, esetleg egy rendkívül pofátlan és gátlástalan troll. Köpj fel és állj alá.

dec. 10. 21:46
 85/93 anonim ***** válasza:
22%
Beteg. Segítség kéne neki, hogy meggyógyulhasson. Kap segítséget? Hozzá tudnád segíteni, hogy kapjon? Persze egyszerűbb olyanoknak adni, akikhez semmi közöd, akiket sose fogsz látni, tudom...
dec. 10. 21:51
 86/93 anonim ***** válasza:
68%

Idióta vagy. Igen, kapott segítséget. Én vittem be elvonóra. Aztán a rendőröket kellett hívnom, akkor is vitték elvonóra. Pont leszarom ezek után, hogy ki segít neki. Te el se olvastad a válaszomat? Ember, rám törte a lakásom ajtaját, miközben a szobában a KISBABÁM aludt! Érted? Rám támadt, mert neki pénz kell a cuccra. Hol nem tojom le a szenvedélybetegségét, amikor két elvonó után ilyet csinált?!

Igen, egy idegen, de nélkülözőnek, de még egy sánta kutyának is előbb fogok adni. Mert azokhoz több közöm van, belőlük még lehet a társadalom hasznos tagja. Anyám meg csak biohumuszként hasznosulhat esetleg.

dec. 10. 21:55
 87/93 anonim ***** válasza:
73%

Te nagyon buta vagy, 81-es.

Tudod, mikor a szülődnek már a gondolatától is a gyomorgörcs fog el, meg arra az évi 2-3 találkozásra is úgy mész el, hogy előtte egy hétig nem alszol az idegtől, stressztől, akkor normális ember inkább nem megy házhoz a pofonért.

Életem legjobb döntése volt, hogy megszakítottam a kapcsolatot.

És nagyon-nagyom buta vagy, ha továbbra sem fogod fel, hohy az ilyen embereknek nem lehet segíteni, nem fognak soha megváltozni, hiába akadják. Pobt azért, mert el sem ismerik, hogy velük gond van, ez az ilyen toxikus szülők egyik fő jellemzője, hogy teljesen normálisnak tartják magukat és téged a rossznak.

Az én anyámnak is volt sok esélye, el is mondtam neki sokszor, hogy ha nem valtoztat, nem fog làtni többet. A válasz mindig az volt, hogy ő ilyen és senki kedvéert nen fog megváltozni, ha nem tetszik, lehet menni.

Mentem is. Csak egy-két rokontól tudom, hogy azóta ks engem hord el minden hálátlan, rossz gyereknek, akivel soha nem lehetett boldogulni, pedig én aztán problémamentrs gyerek voltam, mert úgy rettegtem a saját anyámtól, hogy csinálni se mertem volna semmi rosszat még kamasz koromban sem.

dec. 11. 05:59
 88/93 anonim ***** válasza:
60%
81-es! Álomvilágban élsz, egy narcisztikus, gonosz szülőnek mi a fenét kéne adni? . Egy olyan szülőnek aki drogos, elvonási tünetei vannak, az sem hatja meg hogy már unokája is van, olyannal meg kell szakítani a kapcsolatot.
dec. 11. 07:14
 89/93 anonim ***** válasza:
59%

"Te el se olvastad a válaszomat?"

Ha csak trágár módon sikerült megfogalmaznod, ne csodálkozz.

dec. 11. 18:04
 90/93 anonim ***** válasza:
61%

89, jaj egyem azt a lepkefing lelkecskédet :)

Gondolom nem olyan volt a gyerek- és kamaszkorod, mint az enyém.

dec. 16. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!