Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért és mióta nem beszéltek...

Miért és mióta nem beszéltek a szüleitekkel?

Figyelt kérdés
Illetve a nagyobb családi összejöveteleket hogyan oldjátok meg? Gondolok esküvőre,temetésre,keresztelőre stb. Ha már van elhunyt szülőd akkor megbántad hogy nem hoztátok rendbe a kapcsolatotokat?

2022. okt. 23. 15:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/93 anonim ***** válasza:
82%
Igen, apuval nem rendeztem a kapcsolatomat, ami miatt a mai napig lelkiismeretfurdalásom van.
2022. okt. 23. 16:22
 2/93 anonim ***** válasza:
75%

Régen tini koronban anyum nagyon sokat szemétkedett velem mindig arra gondoltam csak legyen felnőtt nem fogom vele tartani a kapcsolatot

Azóta sokat javult a kapcsolatunk, és azon a véleményen is vagyok hogy a legközelebbi hozzátartozókkal meg kell próbálni jó viszonban lenni

Ha nem megy hagyni de megpróbálni érdemes

Nekem unokatesó és annál távolabbi rokonok annyira nem számítanak csak a közvetlen család ami tényleg fontos

2022. okt. 23. 16:24
 3/93 anonim ***** válasza:
88%

Majdnem 2 éve.

Sosem volt jó kapcsolatunk, olyan igazi nárcisztikus, passzív-agresszív személyiség. Rossz gyerekkorom volt állandó ordibálással, félelemmel, tiltással, fenyegetéssel, kamaszkoromra ez már eldurvult, mert lázadtam.

Érettségi után el is költöztem, akkor még néha házajártam, évi 3-4-5 alkalommmal, aztán már csak 1-2-szer. De ha én nem mentem, nem érdeklődtek irántam, hogy élek-e egyáltalán, nem is beszéltünk. Ha mentem, fagyos volt a hangulat, mindenre csak rosszat mondta (mondtál a tesóimmal együtt).

Aztán nem mentem többé, őket meg azóta sem érdekli. Nem is vagyunk már ismerősök Facebookon sem, nem ismerik elérhetőségemet.

Családi összejövetelekre nem járok, mert a rokonaim egy része is ilyen, nem is hiányoznak. 2-3 rokonnal tartom külön a kapcsolatot, velük találkozom évi 1-2 alkalommal náluk vagy náluk, pl. eljöttek megnézni a gyerekem.

2022. okt. 23. 16:31
 4/93 anonim ***** válasza:
94%
Apaval nem beszelek, mert alkoholista, es sok dolog utan az utolso huzasa az volt, hogy azt hazudta, hogy rakos. Aztan kerdeztem, hogy "a doki nem javasolt semmilyen terapiat, sugarkezelest, valamit, barmit, akarmi?" Erre kozolte, hogy "jaaa, dehogyis vagyok rakos, azt csakugy kitalaltam viccbol". Na azota nem erdekel.
2022. okt. 23. 16:37
 5/93 anonim ***** válasza:
97%
Apámmal, össz-vissz. olyan 3 éve. Többször megpróbáltuk ismét tartani a kapcsolatot, ugyanaz a katasztrófa lett a vége, és az utolsónál olyanokat vágott a fejemhez, hogy mindenhol letiltottam. Nem érdekel, soha nem is érdekelt, csak anyukám nyomta tele a fejem minden hülyeséggel, hogy miért kell(ene) tartanunk a kapcsolatot, de már elengedtem. Egyébként borzalmas ember, a nárcizmus összes tünetét mutatja. A távolabbi családom többi részével kb. karácsony-névnap-szülinap alkalmakkor beszélünk, de kimerül annyiban, hogy “hogy vagy”. Velük azért nem tartom jobban a kapcsolatot, mert elegem lett abból, hogy 0-24 a pénztárcámban turkálnak. Akivel naponta beszélek, az anyukám és a testvéreim. Ez így elég.
2022. okt. 23. 16:59
 6/93 robetko ***** válasza:
42%
Bár beszélhetnék még velük.😟
2022. okt. 23. 17:01
 7/93 anonim ***** válasza:
93%

Apámmal néha, most voltam nála 1 hete, sikefült ismét jól összeveszni. Alkoholista.... azt hiszi ő szar.a a spanyol viaszt.

Igazából azt akartam elmondani neki hogy unokája lesz, de nem kell tudnia.

Anyuval bármit megadnék hogy beszélhessek , és elmondhassam hogy unokája születik. De őt 2 éve elvesztettem🖤

2022. okt. 23. 17:12
 8/93 anonim ***** válasza:
19%
Haragot tartani sosem jó dolog bármi os történt. Nyilván ha nincs miről beszélni ok de azért totálisan kapcsolatot megszakitani sosem jó.
2022. okt. 23. 17:42
 9/93 anonim ***** válasza:
93%
8-as, hagyjuk már ezt a szöveget. Max. olyan mondja, akinek nincsenek sz*r szülei.
2022. okt. 23. 17:48
 10/93 Lazy Lover ***** válasza:
85%
kis gyerek korom óta mindig is utáltam őket
2022. okt. 23. 18:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!