Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért és mióta nem beszéltek...

Miért és mióta nem beszéltek a szüleitekkel?

Figyelt kérdés
Illetve a nagyobb családi összejöveteleket hogyan oldjátok meg? Gondolok esküvőre,temetésre,keresztelőre stb. Ha már van elhunyt szülőd akkor megbántad hogy nem hoztátok rendbe a kapcsolatotokat?

2022. okt. 23. 15:50
 21/93 anonim ***** válasza:
96%
Kapom az ívet, hogy mennyi mindenkivel illene beszélnem és találkoznom (odautaznom kis gyerekekkel) rendszeresen, közben meg a másik fél meg se moccan, egy hívást nem kapok tőlük, ha én néhány hetente nem keresem őket valami miatt. Apám alkoholista, tőle jobb távol maradni, mert két véglet szerint él: vagy a csillagokat is leígéri és boldog vagy adósságban úszik és szégyelli magát. A család másik fele meg szakértőnek tartja magát abban, nekem mit kéne csinálnom. Van testvérem, de nem hiányzom neki, nem keres. Panaszkodni viszont tud anyánknak arról, hogy engem ő mennyire nem érdekel és ez bántja. Anyánk meg neki ad igazat,de letörne a kezük egy "hiányzol" üzenet írásától. Én nem megyek házhoz a pofonért, akinek kellek, megtalál.
2022. okt. 24. 04:09
 22/93 anonim ***** válasza:
97%
11es az nagyon durva... Meg igazából mindenki története. Levagyok döbbenve. Én úgy gondolom,hogy ennek ellenére klassz ember lett belőletek. Valahogy így érzem. Gyerekként intézetbe akartam menni...végül 21 évesen tudtam lelépni. Anya megváltozott, már jó a kapcsolatunk. Én jobban jártam, mint ti. De felejteni nem lehet.
2022. okt. 25. 22:47
 23/93 anonim ***** válasza:
93%
Az egész rokonságot leírtam már, így egyikük temetésére se megyek el, esküvő már nem nagyon lesz, keresztelő se, mert nem vagyunk vallásosak. Szüleimnél nincs egy hűde nagy oka, hogy nem tartom velük a kapcsolatot, egyszerűen pénzéhes érdekemberek, pózerek, rongyrázók, mindenkit még a saját gyerekeiket csak kifosztandó célpontnak nézik. Én meg a folyamatos lerázás meg kifogásgyártás helyett jobban érzem magam így a nyugalomban tőlük.
2022. okt. 26. 15:45
 24/93 NTBS ***** válasza:
76%
Apu 1995, Anyu 2010. Mindkettő meghalt.
2022. nov. 6. 17:41
 25/93 anonim ***** válasza:
95%
Nagynéném több mint 20 éve nem beszélt sem az apjával sem az anyjával. A temetésükre sem jött el. Állítólag a testvére, a másik nagynéném kisemmizte őt és a családját. Ennek sajnos van alapja. Úgy tűnik hogy nem bánt meg semmit. Nem keresi a családot,mintha sosem léteztünk volna.
2022. nov. 13. 19:11
 26/93 anonim ***** válasza:
91%
tinédzser korom végére megváltozott az értékrendem és ezt a húszas éveimben sem sikerült rendeznem anyámmal. ezt a kapcsolatot most számolnám fel. a másik ág pedig kisemmizett.
2022. nov. 14. 09:39
 27/93 anonim ***** válasza:
87%
24 eve nem beszeltem apammal, aztan tavaly leadta a forgalmit(meghalt). Nem banom, hogy igy alakult.
2022. nov. 14. 11:58
 28/93 anonim ***** válasza:
81%

Általános iskola végétől apám erős alkoholista pár hónapos szünetekkel. Mindkét szülőm anyagiszegénységgel küzd. Apám a költekezős véglet, anyám a takarékos véglet. Apám miatt az anyagi problémák addig fajultak és az italozás miatt sokszor kirúgták, hogy külföldre ment dolgozni. Átvészeltük a középiskolát, majd apám hazajött mert már az utcán csövezett külföldön, ekkor már egyetemre jártam, öcsém még nem, majd anyám kötelezte dolgozni, és anyagilag egyenesbe jöttünk.

1 hónapja újra italozás miatt kirúgták.

Mindketten traumásak, apám az italba folytja a problémákat, anyámnak nagy szája van és folyton védekezik, csak hát nincs igaza, vagy nem érti meg miért nem kéne vmit kimondani/megtenni.

Már elköltöztem otthonról, anyámmal kommunikálok csak 10 éve már, apámmal akkor ha elküldtem az anyjába mikor otthon voltam.

Érzelmi zsarolás kis méretben volt párszor, emiatt empátia hiányom van. Anyámat próbálom zabolázni, mert gyerekként ragaszkodok a szülőmhöz. Apám abszolút nem érdekel.

Öcsém más érdekeltségű, ezért nem sűrűn kommunikálunk, de nem rossz a kapcsolatunk.

Anyám apja még él, néha látogatom, de vajon kiktől örökölte anyám a természetét... Anyám testvére is problémás, de szoktam vele beszélni. Apám testvérei közt sok az alkesz, sok unokatestvérrel nem tudom tartani a kapcsolatot, sokszor nem ütik meg a kompetencia mércét.

Jövőben kiderül még hogyan alakulnak a dolgok.

2022. dec. 4. 16:24
 29/93 anonim ***** válasza:
95%

Anyámmal 2 éve csak 3-4 havonta egy telefon van. Elmondta a barátnőmet minden kurvának, lelakta a hazamat, 2 évig szidalmazott folyamatosan. Az unokájával sem törődött - mondjuk, jobb is. Kitettem a házamból, jó messze vettem neki egyet. Azóta nem érdekel, hogy hogy van.

Úgy gondolom, nem vagyok tökéletes, de rosszindulatú sem, nem ezt érdemeltem tőle.

A hugommal tartja a kapcsolatot.

2022. dec. 4. 18:14
 30/93 anonim válasza:
95%
3 éve nem tartom apámmal a kapcsolatot, szintén masszív alkoholista volt. Most halt meg nemrég. Irdatlan mennyiségű adósság szakadt a nyakamba miatta
2022. dec. 5. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!