Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért és mióta nem beszéltek...

Miért és mióta nem beszéltek a szüleitekkel?

Figyelt kérdés
Illetve a nagyobb családi összejöveteleket hogyan oldjátok meg? Gondolok esküvőre,temetésre,keresztelőre stb. Ha már van elhunyt szülőd akkor megbántad hogy nem hoztátok rendbe a kapcsolatotokat?

2022. okt. 23. 15:50
 31/93 Manócska1 ***** válasza:
88%
apám már több mint 20 éve meghalt,gyerekkoromba molesztált és nem emlékszem hogy bocsánatot kért volna pedig tönkre tette az életem...azóta én megbocsátottam neki. édesanyám negyedik éve halt meg,vele békében váltunk el halála előtt egy nappal (kórházban halt meg másnap)
2023. jan. 9. 18:32
 32/93 anonim ***** válasza:
91%
Es te kérdező?
2023. jan. 21. 17:00
 33/93 anonim ***** válasza:
85%

9# Tévedsz. Nekem szar mindenkim és én is ezt mondom. :)) Én senkivel sem vagyok haragba, pedig csak anyummal beszélek az egész családból. Sok tesóm van, csak nem elég a minőség.

Papámmal konkrétan megszakitottam a kapcsolatot. Apummal is igazából évekre, csak utána 50 éves kora után valamikor elkezdett benőni a feje lágya aztán irt, és azóta ritkán beszélünk.

Senkire sem haragszom. Ettől még kirakok akárkit az életemből egy szemrebbenés és bármilyen utólagos megbánás nélkül.

Ja és még mielőtt valaki beszólna, hogy na majd ha meghal bánod.. Nos megtörtént, nem bánom. ^^

2023. jan. 22. 05:16
 34/93 anonim ***** válasza:
95%
Mi már anyuékkal elmentünk a szülő városomból.Apám egy alkoholista rohadék.Verte a fejem a falba,folyamatosan beszólt,és sokszor érzelmileg zsarolt minket.Rendőrség is vitte már el.10 éves koromban láttam utóljára.Néha unokatesóim elmondják,hogy sajnálja meg ilyesmi,de minket nem érdekel.Szerencsére anyukkámal és a tesómma szoros a kapcsolatunk,de most is járok 3 éve terápiára,hogy ne legyek olyan férfi,mint ő.
2023. jan. 22. 12:29
 35/93 anonim ***** válasza:
83%

Én sosem szakítottam meg velük a kapcsolatot így direktben. Viszont félévente jó, ha hazamegyek, néha egy évben csak egyszer. Pocsék gyerekkorom volt, mai napig gyomorgörcsöm van, ha elhagyja a busz a települést jelző táblát, napokig kell készítenem magamat egy ilyen útra, és utána, mikor visszatérek az otthonomba, olyan, mintha levegőt vettem volna.

A szülőházamat képtelen vagyok az otthonomnak tekinteni, idegennek érzem ott magam, alig várom, hogy hazamehessek.

Szüleimmel néha beszélünk telfonon, de arra is rá kell készülni, többnyire leviszek pár sört a közeli tópartra, bedobom a horgot, és úgy hívom őket. Miután letettük, még sokáig elvagyok a parton, horgászok, hogy valamennyire lelazuljak.

Őszintén, nem tudom, mit érzek irántuk, nem rossz emberek egyébként... De sokkal jobban örülnék, ha egyáltalán nem kellene beszélnem velük. Viszont nem tettek olyat, amivel ezt kiérdemelték volna, szóval muszáj vagyok.

2023. jan. 22. 14:38
 36/93 anonim ***** válasza:
95%
Ja, 35-ös, nem tettek olyat, csak úgy neveltek, hogy napokkal az évi 1 találka előtt gyomorgörcsöd van. Akkor csak elb*sztak valamit.
2023. jan. 22. 14:57
 37/93 anonim ***** válasza:
93%
Utolsó, igen, ezt én is nyilván érzem. De nálam nincs indok, amire rámutathatok. Nem molesztáltak, nem vertek, nem voltak alkoholisták, szóval ha elmondom valakinek, hogy hááát, nem igazán tartom a kapcsolatot, akkor mai napig én vagyok a szar.
2023. jan. 22. 17:31
 38/93 anonim ***** válasza:
95%

Anyám ès a nagyszüleim már nem èlnek sajnos. Pedig szívesen beszèlgetnèk velük.

Apámmal meg levesbe vagyok ,mert elhagyott minket kiskorunkban.(fontosabb neki az alkohol) Azaz beszèlünk ,de a szomszèddal a jobb a kapcsolatom. Az öreg már azóta nem is beszámítható,árnyèka önmagának. "Nem szeretek beszèlgetni vele ,bár ezt nem mutatom ki.

A párom családjával nem tudok azonosulni mert tipikus rosszindulatú kivagyiak...

Így inkább normális barátokkal vettem magam körbe.

(Ha nem akarok menni családi összejövetelre a munkára fogom.)

2023. máj. 1. 15:26
 39/93 anonim ***** válasza:
94%

2017-től nem beszéltem anyámmal úgy, hogy még vele laktam. 2018 nyarán minden szó nélkül elköltöztem otthonról a semmivel a semmibe.

2020-ban meghalt, nem lett megbeszélve semmi, úgy halt meg.

Fájt hogy meghalt, de életem legjobb döntése volt eljönni otthonról és teljes mértékben megszakítani a kapcsolatot!

2023. jún. 18. 07:47
 40/93 anonim ***** válasza:
93%

Érzelmi bántalmazás, elhanyagolás okán, lassan 10 éve.

Bánom? Nem.

Azt igen, hogy miattuk felnőttként éveken át önbizalomhiányos voltam, bármiről volt szó (saját magam megítélése, párkapcsolat, munkalehetőség, stb.).

Aztán a pszichológus segített.

2023. jún. 18. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!