Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért és mióta nem beszéltek...

Miért és mióta nem beszéltek a szüleitekkel?

Figyelt kérdés
Illetve a nagyobb családi összejöveteleket hogyan oldjátok meg? Gondolok esküvőre,temetésre,keresztelőre stb. Ha már van elhunyt szülőd akkor megbántad hogy nem hoztátok rendbe a kapcsolatotokat?

2022. okt. 23. 15:50
 11/93 anonim ***** válasza:
92%

Apámmal nem beszélek 20 éves korom óta, ennek már azóta 27 eve. Nem tudom, hogy él e még, de nem is érdekel.

Egy komoly vitánál a feleségét választotta annak ellenére, hogy minden jelen lévő elmomdta neki, nem én hazudok.

2022. okt. 23. 18:20
 12/93 anonim ***** válasza:
98%

8#

Ha agresszív alkoholista lenne azapád akkor is ezt mondanád? Amikor gyerekként a legszebb szava a büdös k.rva volt.

2022. okt. 23. 18:22
 13/93 anonim ***** válasza:
92%
Én nem haragszom rájuk, de nem tartom a kapcsolatot velük, ugyanis gonoszak. Anyám nárcisztikus apám meg egy igazi felelőtlen seggfej. Sokszor próbáltam helyre hozni a kapcsolatot velük, de mindig az lett a vége, hogy én sírtam, ők meg nevettek. 18-25 éves koromig voltunk se veled, se nélküled kapcsolatban, most 5 éve pedig egyáltalán nem beszélünk. Testvéreimmel sem, mert ők is ugyanolyan emberek lettek, mint ők. Én feleslegesnek tartom a jópofizást, csak azért mert ők a család. Vannak értékes emberek az életemben, de ők nem tartoznak közé. Évekig jártam pszichológushoz, mire feldolgoztam a gyerekkoromat és azt, ahogy bántak velem. Én voltam a család szégyene, mert én duci voltam, ők pedig a nagy sportemberek.
2022. okt. 23. 18:53
 14/93 anonim ***** válasza:
97%
8: ezt cáfolnám. Párom anyja akkora adósságot vert a nyakunkba, hogy 14 éve azt fizetjük helyette, mert rajta persze nem tudták behajtani. Nem gondolom, hogy ezek után tartanunk kéne vele a kapcsolatot. A házunkat is majdnem elveszítettük. Vannak invazív emberek akiktől jobb szabadulni, mert csak lehúznak. Innen-onnan halljuk is, hogy a mai napig sajnáltatja magát más családtagokkal mert ő milyen szegény stb. Ezért egyszerűen nem járunk családi összejövetelre, ha ő is ott lesz. Azt még hozzátenném hogy az unokáját sem ismeri és mások által tudjuk, hogy ezáltal is sajnáltatta magát - üzentünk, hogy ha meg akarja ismerni, akkor nyilvános helyen találkozhatunk. Erre 5 év alatt nem került sor, mert úgy látszik annyira még sincs igénye rá. Sőt, amikor szembe jött a járdán - én meg babakocsiban toltam az "unokáját", még a fejét is elfordította... na ennyire kíváncsi rá. Ha nincs pénzcsap, nem is érdekes a családtag szerinte.
2022. okt. 23. 19:01
 15/93 anonim ***** válasza:
82%
Ti jól jártatok az én apám meghalt anyám meg egy sziopata gyogyszer fügö volt aki emberek közé se mehettet volna.De mivel minden mentális betegségel lévö korház tele van ezért szabad lehet meg gyereke is lehett.Mai fejel állami gondozást kértem volna csak hát gyereként senki nem mondta hogy, ilyen lehetöség is van.Az orvost meg aki ki adta gyogyszereket neki megölném mert azoktol lett maradandoan károsult.Késöb utána néztem hogy, mi is ez rivotril amit olyan ügyesen felirtak neki.
2022. okt. 23. 21:44
 16/93 Lazy Lover ***** válasza:
90%
El borzadok a kommenteket olvasva azt hittem hogy csak engem vert meg a sors alkoholista agresszív szülőkkel... De sajnos nem
2022. okt. 23. 21:57
 17/93 anonim ***** válasza:
91%
A gyógyszerfügö sokkal rosszab kiszámithatatlan nyitva hagyja a bejárati ajtót néha meg rá kel törni munka után aztán zárat cserélni.Magában beszél 24 órába a hütöt is nyitva hagyja.Mindent tönkretesz mert nem ugy használja mint egy normális ember ezért állandoan cserélni kel mindent.Nem tudsz vele mit csinálni mert már maradandoan károsodot feje a sok gyógyszertöl amikett irkálnak neki teljesen kiszámithatatlan.Ha elköltöznék lehet simán csak le égne a ház a szomszédokat is megölve.
2022. okt. 23. 22:09
 18/93 anonim ***** válasza:
92%

Apám meghalt pár éve még a sírjánál sem voltam kint a temetése óta.

Anyám meg olyan dolgokat vágott a fejemhez, amivel egyszerűen kiölte belőlem a szeretetet.

Egy ideig úgy-ahogy beszéltünk, meg nyaggattak a rokonok, hogy hiányzom neki, mondta, hogy néha felhívhatnám. Aztán úgy elmaradtak ezek a hívások, találkozások is, ha találkozunk igazából akkor sem beszélünk.

Élem az életem, ő is a sajátját aztán annyi.

Mondjuk rokonokkal is alapvetően úgy vagyok, ha kell kibírom őket, de amúgy egyáltalán nem keresem a társaságukat, ők sem az enyémet. Egy ideig próbáltak talán nyitni, de számomra ők idegenek, pedig itt laknak tőlem 10 percre.

Igazából nincs már feléjük utálatom, szimplán csak nem érdekelnek.

2022. okt. 23. 23:53
 19/93 anonim ***** válasza:
93%

Annak mondjuk örülök, hogy apám föld alatt van.

Rettentő agresszív alkoholista volt aki mellett terrorban nőttünk fel olyan körülmények között, amiben nem lenne szabad embernek felnőnie.

Ráadásul számára mindenben én voltam a szar, szóval ha élne másról sem szólna semmi, csak arról, hogy mekkora szar vagyok, pedig nem vagyok az.

2022. okt. 23. 23:58
 20/93 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk csak annyi történt, hogy nagyapám maximálisan visszaélt a gyerekei bizalmával. Egy rakás pénzzel lehúzta őket, utána még meg is lopta őket (milliós tételekről beszélünk), aztán zokon vette, amikor az egyik gyereke beperelte őt a pénzért.

Persze nem volt egyedül a történetben; volt neki egy "új felesége", aki már amúgy évtizedek óta a felesége volt, és az a "nő" és annak a pereputtya bátorította fel bizonyos dolgokra. Még odáig is elfajult a dolog, hogy nagy értékű csalásba vezették bele, érdekes módon pont a gyerekei sérelmére, amiből csak úgy tudtak kiszabadulni, hogyha a két gyerek még az öreg életében odaadja a nekik járó örökségüket (de a haszonélvezethez azért ragaszkodott), amit amúgy nem is akart rájuk hagyni, és még volt pofája azt mondani, hogy hálátlanok a gyerekei.

Extra dolog, hogy amikor volt az ajándékozási szerződés, még azt is kikötötte, hogy nem hajlandó találkozni a gyerekivel, és csak akkor írja alá a szerződést, hogyha már a gyerekei aláírták.

Ezek után hamar kitalálhatod, hogy ezzel a trógerrel nem tartunk semmilyen kapcsolatot. Nagyon ritkán szoktuk látni valamelyik boltban, úgy elmegyünk egymás mellett, mintha vadidegenek lennénk (illetve hát azok is vagyunk).

2022. okt. 24. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!