Régen mi volt? Tehát ami a szüleink idejében vt az normália olt hogy nem tudtak pénzt félre rakni. És hitelből kellett házat építeniük. Tehát régen ez normális volt,hogy ha a felnőtt gyefek még otthon élt akkor a szűlők elkérték a pénzt. Ma már a szűlőnek nincs joga ehhezz ,mert a gyereknek elkell kezdenie a fészekrakó programot. Értem tehát 40év múlva az lesz a normális hogy a gyerek a szülei élete végéig a szűlők házában él ,úgy a szűlők eltartják őt meg a párját és a gyerekeket. És ez így folytatódik a végtelenségig. Majd eljön az idő,amikor a gyerek csak akkor kerress munkát ha a szűlő már megmurdelt. :)
2022. júl. 28. 09:43
42/83 anonim válasza:
Amit fogyaszt élelmiszer, mosószer etc azt fizeti.
2022. júl. 28. 10:42
43/83 anonim válasza:
„Erre szerintem szükség van, mert ha csak így szó nélkül ingyen lakik ott tovább, akkor lehet, eszébe se jut elkoltozni“
Hidd el, a legtöbbünknek minden nap eszébe van a költözés…. Csak éppenséggel nem tudunk. Olcsóbb és kényelmesebb itthon? Igen. Feladnám ezt bármikor az önálló elétért, saját háztartásért? Persze. Csak épp az egész fizum elmenne albérletre :D kb csak rossz minőségű kajára jutna mellette és ennyi volt. El is ment a fizum. Ebből nem tudnék élni, csak vegetálni, spórolni, félretenni pláne nem.
2022. júl. 28. 10:54
44/83 anonim válasza:
Szerinted mennyien vannak így mint te ? És mégis elköltöznek. Ismerek olyan embert aki 44éves otthon él anyucival apucival ,a férjével és a 18éves gyerekével. Apuci és a férj dolgozik. A férj az egész fizuját leadja anyósnak. Mert az asszonyka elvárja ,de azt is elvárja ,hogy a férje anyja havi 200ezret adjon nekik. És ismerek olyat is aki már 18évesen elktötött otthonról mert tudta ,hogy nem várhatja el örökké hogy eltarsák ő meg gyűjtegesse a kispénzét.
2022. júl. 28. 11:07
45/83 anonim válasza:
Ahogy nálunk volt:
Én intéztem a bevásárlásokat tobbnyire.
Pénzt soha nem kértek a szüleim lakhatás címén.
Nyilván ha megszorultak, akkor kért tőlem kölcsön(elromlott a bojler stb) Természetesen nem fogadtam el mikor vissza akarta adni.
A férjeméknél: Kb felváltva mentek bevásárolni és a rezsi felét kérték el.
Ő gyorsan lelépett otthonról, mert a végén ott tartottak h olcsóbb volt egy albit kivennünk közösen.
Nyilván, hiszen ők 3an (apu, anyu, tesó) fogyasztottak(villany, víz a fűt3s ugye tök mind1) de a férjemmel aki egyedüli fogyasztó a felét fizettették a rezsinek, kajának
2022. júl. 28. 11:29
46/83 anonim válasza:
„ Szerinted mennyien vannak így mint te ? És mégis elköltöznek.“
Tehát az életemben érdemi előrelépés lenne, ha vadidegenekkel költöznék össze (merthogy csak szobára lenne úgy pénzem, hogy mellette ne nyomorogjak) a szüleim helyett? Én nem gondolnám…
2022. júl. 28. 11:41
47/83 anonim válasza:
Kimondta,hogy vadidegennekel költözz össze? Amúgy ennyi erővel kolis se legyél mert ott vadidegenek vannak. :) Nem tudom tényleg ennyire buták a mai fiatalok? Mit gondoltok később mivel lesz jobb? Ahogy telnek az évek úgy emelkedik minden. 5év múlva se fogsz tudni elköltözni majd akkor.
2022. júl. 28. 11:53
48/83 anonim válasza:
En rezsibe szallok be. Harman vagyunk de a fel rezsit fizetem, plusz a havi kiadasok (benzin, tisztitoszerek, kaja stb harmadát kb de sosincs fillerezve).
Eszem agaban nincs elkoltozni, mert nincs nom akivel megoszlananak a terhek. Egyedul meg csak azert hogy elkoltozzek... mert a tarsadalom szerint a mamahotel gaz... na arra meg magasrol teszek.
Ugyhogy ja. Ha lesz egy tartos kapcsolatok akkor majd elkoltozok. Addig nem.
Ja 33 vagyok, csak azert irom hogy lehessen ugatni.
2022. júl. 28. 12:43
49/83 anonim válasza:
48 írtad hogy fizeted a dolgokat. Így nem mamahoteles vagy. A mamahotelesek egy ft-ot nem adnak.
2022. júl. 28. 12:47
50/83 anonim válasza:
Ez sokmindentől függ. Milyen a gyerek? Olyan aki elkölti bármennyi pénze van vagy olyan aki gondol a jövőjére és félretesz mondjuk lakásra vagy kaucióra. Ha az utóbbi és nem szorultok rá ne kérj semmit. Ha az előbbi vagy rászorultok akkor ezt nem velünk kéne megbeszélned hanem vele. Arányosan a költségekből vagy csak a rezsiből. Mi nem ismerjük az anyagi helyzeteteket. De túl sokat azért ne gombolj le róla, különben nem lesz motivációja a munkára.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!