Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez nagyon nem okés, ugye?

Ez nagyon nem okés, ugye?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, anyukám kölcsönkért tőlem 20.000 Ft készpénzt, mert jött a futár, akinek csak készpénzben lehetett fizetni, meg valamibe a munkahelyén is bele kellett adnia, és pont cserélik meg felújítják az automatát meg a bankot, ezért nem tudott levenni.

Erre ma közli velem (nem kértem számon) hogy ő ezt nem gondolta visszaadni, mert már úgyis vett nekem karácsonyra ajándékot, meg a kutyámnak is. Tudni kell, hogy a kutyám a mindenem, és nem kértem semmit karácsonyra amúgy, teljesen jó a kapcsolatunk a szüleimmel is, és nem vagyunk szegények.

De ez nekem fura.. Valahogy nekem soha nem lenne pofám elkérni a pénzt a gyerekem ajándékáért, max ha vmi nagyon drága dolog lenne és előre megbeszéljük hogy belead. Szerintetek?

dec. 22. 22:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
92%
"anyukám kölcsönkért tőlem" - Ha kölcsön kérte, akkor vissza kell adnia.
dec. 22. 22:54
 2/21 anonim ***** válasza:
73%

Ez a nő egy agyrém! Ad ajándékot, de a te penzeden. Mondd meg ha te kell kifizesd az ajándékod akkor tartsa meg es adja a pénzt!

De kár vitázni egy érzéstelennel, inkább tanulj belőle és dugdosd a pénzed

dec. 22. 22:58
 3/21 anonim ***** válasza:
5%
És mond, az a 20 ezer ft a saját keresetedből pl diákmunkából van, vagy a szüleid pénzelnek?
dec. 22. 23:05
 4/21 anonim ***** válasza:
91%

Tök mindegy, azt a pénzt ha tőlük is kapta, nem cigánykodják vissza!

Vagy elnézést kérnek, hogy nincs pénz, de visszaadják!

dec. 22. 23:09
 5/21 anonim ***** válasza:
92%
Kerdezd meg anyukadat, hogy akkor te is visszakapod az ajandek arat, amit neki vettel. Ha valami ertelmes kifogast mondott volna, ugy gondolom konnyebben elfogadtad volna , de ez nem elfogadhato.
dec. 22. 23:28
 6/21 anonim ***** válasza:
87%
Látványosan ne adj neki semmi ajándékot, és közöld vele, azért, mert a "kölcsönkért" 20K arra ment volna el.
dec. 22. 23:32
 7/21 Darius- ***** válasza:
12%
Én a helyedben szétlapítanám az ajándékot, amit adna.
dec. 23. 01:46
 8/21 anonim ***** válasza:
25%

Tyűha... Szerintem hagyjátok abba itt a bosszú terveket, valószínű még kérdező sem látja át mi miért történt, pláne mi.

Az, hogy egy gyerek (bocs, hogy így mondom) azt érzi nem szegények egy ideális állapot, ettől még egy szülő decemberi kiadásai nem egyszerűek, lehet, hogy számít az a 20 ezer is. Másrészt nem tudjuk aktuálisan mibe került a gyerek, kutya, akármi - persze persze szerencsétlen dolog kölcsönből levonni bármit is, de lehet időközben alakult egy pénzszűke és egy szerencsétlen gyors válasz volt, hogy nem gondolja visszaadni mint, hogy azt kelljen mondani, hogy most nem tudja visszaadni.

Kérdező, ha nem kell most az a pénz engedd el. Ha kell, akkor óvatosan vezesd elő, hogy kéne, de nem azért mert visszajár, hanem azért mert a pénz kéne erre vagy arra.

dec. 23. 05:04
 9/21 anonim ***** válasza:
27%
Nem látom a teljes sztorit, nem hallottam a beszélgetést és nem hallottam a másik fél véleményét sem, de nekem egyszer sem fordult meg a fejemben,hogyha a szüleim kérnek pénzt akkor azt visszakérjem. ha jól gondolom ez volt az első eset, és lehet,hogy csak rosszul fogalmazott,mert karácsony van és ideges és feszült mint kb. mindenki... Szóval ahelyett,hogy random idegenek osszák le anyádat, mondd meg neki,hogy te azzal a pénzzel számoltál és szeretnéd ha mégis visszaadná. Ezt lehet normális módon is,mert 16 évesen majdnem felnőtt vagy...
dec. 23. 06:20
 10/21 anonim ***** válasza:
81%

#9, az más, ha azért kér pénzt, mert nem tud élelmiszert vásárolni (amiből én is eszek/ennék) - azt nem kérem vissza -, és más, ha automata-problémák okán van arra - átmenetileg - szüksége.

Egy így nagyon hülyén jött ki. Az nem kifogás, hogy vettem neked ajándékot, tehát nem adom vissza. Mert ezek szerint most a kérdező finanszírozta a saját ajándékát.

dec. 23. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!