Ez nagyon nem okés, ugye?
16 éves lány vagyok, anyukám kölcsönkért tőlem 20.000 Ft készpénzt, mert jött a futár, akinek csak készpénzben lehetett fizetni, meg valamibe a munkahelyén is bele kellett adnia, és pont cserélik meg felújítják az automatát meg a bankot, ezért nem tudott levenni.
Erre ma közli velem (nem kértem számon) hogy ő ezt nem gondolta visszaadni, mert már úgyis vett nekem karácsonyra ajándékot, meg a kutyámnak is. Tudni kell, hogy a kutyám a mindenem, és nem kértem semmit karácsonyra amúgy, teljesen jó a kapcsolatunk a szüleimmel is, és nem vagyunk szegények.
De ez nekem fura.. Valahogy nekem soha nem lenne pofám elkérni a pénzt a gyerekem ajándékáért, max ha vmi nagyon drága dolog lenne és előre megbeszéljük hogy belead. Szerintetek?
Én azért várnám nálatok az ajándék osztást. És amikor sor kerül Rád, hogy átadják a szüleid Neked az ajándékod, akkor anyukám szemébe mondva, hatalmas köszönetet mondanék magamnak, hogy megajándékoztam magamat. A szövegkörnyezetből kiindulva a szülők együtt vannak, így az apuka erre az egészre fel fog figyelni.
Nálunk mondjuk sosem volt normális család modell inkább apai részen volt valami hasonló kezdeményezés. Nálunk az volt a divat, ha én kértem gyerekként kölcsön, mert szégyen nem szégyen nekem sem ment mindig királyul a szekér, azt visszaadtam rövid időn belül, vagy ha apámmal vagy nagyszüleimmel fordult elő egyszer egyszer ilyen, akkor ők adták vissza.
Nem tudom hányan vagytok testvérek, de szerintem anyukád túl sok m1es híradást nézett vagy sokat hallott a fidesz politikáról, ahol osztogattak vissza nem térítendő támogatásokat 🤣 valószínűleg ő is ennek áldozata, amit jelezni kell neki 🤣
Igazán odaadhatod anyádnak azt a 20 ezret. Szerinted a felnevelésed 20 ezer volt????
Apukára meg nem hagyatkozzatok, biztos, hogy tudja, mert ez így van rendjén. Csak nem tudták hogy elővezetni a kisasszonynak, mert tudták, hogy úgyis cirkuszt csinál karácsonyra.
Na, ezért nem jó egy gyereket kényeztetgetni, itt a hála.
14-es, a gyerek nem kérte, hogy megszülessen, szóval azt felhánytorgatni neki, hogy "mennyibe neveltelek fel" - egészen paraszt dolog 😉
Kérdező: ez gáz. :( Sajnálom, amiért ilyen anyád van - és ez nem annyi, hogy üres a családi kassza, szállj be, mert kellene ételre.
Ez a "nem a gyerek kérte, hogy megszülessen" duma meg még parasztabb.
Ki kéri, hogy megszülessen? Nem mindig csak olyat kapsz, amit kérsz. Mégis illik meghálálni.
Ezt meg magának köszönheti. Ismerik már annyira a kisasszonyt, hogy karácsonyra is kiveri a hisztit, ezért voltak kénytelenek cselhez folyamodni.
Ha felnőtt módjára meg lehetne vele beszélni dolgokat, akkor elmondták volna.
Jaj, de álomvilágban éltek, nem a valóságban!
Majd most elgondolkozik a kisasszony, hogy lehet-e vele már hisztis követelőzés nélkül is beszélni, ha nem akar így járni legközelebb is.
16-os, mit háláljak meg azon, hogy kaptam egy szar életet, mert anyáméknak dugni ment, felnevelni tisztességgel már nem?
Legyek hálás EZÉRT??? Mert a sok bántalmazott gyerek, "örülj, hisz élhetsz" - inkább nem, kösz.
Ilyet is csak az mondhat, akinek minden a segge alá van téve és fingja nincs, milyen egy szar családban felnőni, ahol mindenért te vagy hibás - úgy, hogy ők akartak annyira rhadtul gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!