Még otthon lakó, de már dolgozó gyerek mennyi pénzt adjon haza?
Lassan négy évtizede, hogy dolgozni kezdtem, de még otthon laktam. Anyámék egy dinárt sem kértek el tőlem, de az egész fizetésemet félre raktam. A vőlegényem szintén otthon lakott és a fizetését összegyűjtötte. Mindkettőnk szülei gyári munkások voltak, elég gyenge fizetéssel. Mikor megesküdtünk, lakást nem vehettünk, de elköltöztünk. Üres lakást béreltünk, amit teljesen be tudtunk rendezni a félrerakott pénzünkből (konyha- és szobabútor, edények, szőnyegek, függönyök, ágynemű.....). Szüleinknek nem állt módjában, hogy ebben segítsenek, de sok segítség volt az is, hogy ingyen lakhattunk otthon....
Nem tudom, Magyarországon milyenek az árak, de szerintem a rezsi költségek rá eső részét kérd tőle... Ami a kosztpénzt illeti, nem hiszem, hogy olyan sok lenne a ráeső rész, hogy nagyon rászorulsz. Biztos vagyok benne, hogy azért a fiad is vesz ekkor-akkor valamit a konyhára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!