Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Még otthon lakó, de már...

Még otthon lakó, de már dolgozó gyerek mennyi pénzt adjon haza?

Figyelt kérdés
Mennyit kérjek tőle?

2022. júl. 28. 01:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/83 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem nincs semmi gond azzal, ha 300ból 70et elkérsz. Nagyon felmentek az árak, ahhoz képest ez a plusz 20 semmi sajnos...
2022. júl. 28. 08:56
 32/83 anonim ***** válasza:
85%

Én a gyerekemtől semmit nem kérek, viszont megkövetelem tőle, hogy spóroljon az önerőre. Szerencsém van, mert nem szórja el a pénzét.

Anno 25 éve a szüleim kértek tőlem pénzt (3 évet otthon laktam). Mikor bejelentettem, hogy elköltözöm akkor anyám elém rakta az általam adott pénzt és adott még egyszer annyit, mondván ezzel tud támogatni.

2022. júl. 28. 09:03
 33/83 A kérdező kommentje:
Én nem tehetem meg, hogy támogatom. Nem vagyunk gazdagok. Még így is sokkal jobban jár, mintha albérletben lakna. Nem sok mindenre költ, megteheti hogy adjon annyit.
2022. júl. 28. 09:09
 34/83 anonim ***** válasza:
69%

Ha tényleg 300-at keres, akkor ne csodálkozz ha inkább lelép. Sőt, inkább elmenekül mert csak lehúzzátok.

70-ről még nem hallottam.

2022. júl. 28. 09:12
 35/83 anonim ***** válasza:
51%

33

Az támogatás, hogy enni adsz neki? :D Meg megfőzöl? Vagy mi az Isten faxa? Amíg nem dolgozott, nem kapott enni? Tök mindegy, hogy 150-et, 300-at, vagy 500-at keres. De akkor is, 70 ezer forint? Komolyan? Szerintem maradjon az 50.

"Nem sok mindenre költ, megteheti hogy adjon annyit."

Azt vágod, hogy egyszer neki el kell költözni, házat, vagy lakást kell vegyen kb 20-30 millióért?

Édes Istenem...

2022. júl. 28. 09:12
 36/83 anonim ***** válasza:
11%
Akkor nézzük azt hogy keress 300at lead 50et marad 250.monsjuk havi 50et elkölt,marad 200. Akkor az 1 év alatt az 2m400. Akkor ha 30millió egy ház az 13év allatt fog összegyűlni neki. De legyen mondjuk az hogy csak 10évig kell spórolni. Akkor már gondolom ő barátnőt akar ,akivel összeakar költözni ,de ha elmegy albiba akkor az kb a fél fizuját elvisszi. Marad a 2jük fizijából mondjuk 300.000 ugyanott vannak ahol kezdték. Tehát 12évet kell spórolniuk ha nem akarnak hitelt felvenni. De kifog tudni ilyen árak mellett spórolni? Ne szórakozzunk már hogy 35éves koráig tartsam el. És egy forintot se kérjek ha hozzám költöznek a párjával hogy tudjanak venni egy házat. 21éves koromban költöztem el otthonról. 31éves vagyok és csak úgy tudtam háat venni ,hogy hitelt vettem fel. Mert az albérlet az én fizum elvitte és csak a férjem fizuja maradt. Amiből 100.000re a gyerekének megy. Maradt akkor 100.000ezer forintunk és abból vettünk enni valót. Havi 50et tudtunk félre rakni. Sajnos az élet rendje az hogy a gyereknek kikell röpülnie mert nem lehet mindig a a szülőre támaszkodni mert előbb útóbb meghal az az ember aki eltartotta. Utána meg ha életképtelennek lett nevelve ,mert a szűlő csinált mindetn és nem tanította meg arra hogy igenis felkell nőnni akkor az a gyerek se fog sokáog életben maradni. Élő pelda erre a férjem gyerek. 22éves de nem tudja magát kiszolgálni , arra lett nevelve hogy semmit sem kell csinálnia. Persze én megmondtam hogy van két lába két keze igen is kelljen ki az ágyból és szolgálja ki magát. A mai gyerekek életképtepenek.
2022. júl. 28. 09:29
 37/83 anonim ***** válasza:
89%
Mi 50 et kèrünk havi szinten kivètel ha kevesebbet dolgozik, vagy nincs anyi munka( ez kb 1/3 a szokott lenni a fizetésének) de ezt külön gyűjtjük neki, mert az ő pènze, majd ha elköltözik, ezt kipótoljuk, ès egy indulótőkènek megfelelő lesz neki.
2022. júl. 28. 09:30
 38/83 anonim ***** válasza:
89%

36

Szóval ha neked xar volt legyen mindenkinek az.

Grat, igazi csöves prosztó hozáállás. Neked ne legyen gyereked, mert abba is a szegénységet neveled.

2022. júl. 28. 09:33
 39/83 anonim ***** válasza:
87%
Akkor támogasd azzal hogy nem kérsz tőle pénzt. Most már értem a lepontozást, mert írtam hogy eddig miből éltetek? Páromat is ezzel segítették, hogy max havi egy alkalommal bevásárolt a szüleinek, a többit elrakhatta.Egy forintot, se többet se kevesebbet nem kellett adnia. Mert anyós is azt mondta eddig is megéltünk a fizunból, a gyereknek pedig el kell kezdeni fészket rakni valamiből. Tőlem a fizum 90 százalékát elkérték otthon, mikor férjhez mentem egy takarót se tudtam volna venni magunknak, ha a páromnak nincs félretett pénze. Szerinted ez normális? Hát marhára nem,a mai világban.
2022. júl. 28. 09:35
 40/83 anonim ***** válasza:
18%
Nekem nem volt szar. Ezt egy szóval se mondtam. Csak ne 35éves koráig tartsam már el a gyereket. De szerintem a mai generáció arra van nevelve hogy a szűlő haláláig eltartsa mert ő akarta a gyereket. Csak felválzoltam ,hogy nem akartam életem végéig a szüleim nyakán élni. Mert nem normális dolog. De ha szerinted az a normális akkor neked se legyen gyerek sose. Mert halálod után nem sokkal utánad megy ,mert életképtelent neveszl belőle. Bírom amikor a 20éves gyereknek jár a szája hogy igen is kötelessége eltartani anyáméknak mert ők akartak ,és kötelességük mindent is fizetni nekem. Mert én még gyerek vagyok. De ha piálni,drogozni kell akkor meg már nagy gyerek mindenki hirtelen. :)
2022. júl. 28. 09:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!