Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Oda kellett volna adnom a...

Soome1 kérdése:

Oda kellett volna adnom a pénz felét?

Figyelt kérdés
Anya 3 éve vett nekem egy zongorát viszont nem szeretnék tovább zongorázni, inkább az érettségire készülök. Ezért eladtam a zongorát és anya el akarta kérni az összeg felét. Mondtam neki, hogy úgy számoltam, hogy ebből vagy kocsit veszek, vagy elutazok a szülinapomon külföldre. Erre megsértődött. Nem mondta, hogy igényt tartana a pénzre csak miután elvitték a zongorát.
2022. júl. 27. 18:36
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
77%
A nem akar tovább zongorázni épp megfelelő.
2022. júl. 27. 19:32
 12/45 tgt ***** válasza:
53%
Vissza lehet követelni, csak nem illik. Ha valaki visszaköveteli az ajándékát, többet nem kell elfogadni tőle semmit.
2022. júl. 27. 19:32
 13/45 anonim ***** válasza:
64%
Ugyanígy eladói se illik ajándékot
2022. júl. 27. 19:34
 14/45 anonim ***** válasza:
89%

A zongorát nem ajándékba kapta a kérdező, hanem mint tanulóeszközt. Szerintem meg kellett volna az anyjával beszélni a dolgot, nem csekély összegről van szó és mégis a szüleivel él. Lehetséges, ha előre jelzi anyjának, mire szeretné költeni a pénzt, nem is kéri az összeg felét. (Nekem is fájt volna, ha tudtom nélkül adna el a gyerekem ilyen értékes holmit, viszont nem zavart volna, ha előre megmondja, hogy egy kocsira vagy egy szép útra szeretné költeni a kapott pénzt).

Másrészt viszont, (saját példámból indulok) ha én a zongorát gyerekkoromban kaptam, és most a nyugdíjam előtt azon gondolkodnék, hogy eladom, hisz nemigen lesz most már szükségem rá, nem hiszem hogy szüleimmel megbeszélném a dolgot. Sőt, miután kirepültem a szülői házból, a gitárt amit kaptam tőlük, elajándékoztam.

2022. júl. 27. 19:35
 15/45 anonim ***** válasza:
53%
Igen, oda. Sőt, az egészet, mivel ő vette.
2022. júl. 27. 19:36
 16/45 tgt ***** válasza:
65%
Akkor azt kell tisztázni, hogy a zongora ajándék volt-e, vagy sem.
2022. júl. 27. 19:40
 17/45 anonim ***** válasza:
78%
Ajándékot nem szokás visszakérni,se annak az árát.Viszont ajándékot nem is illik eladni.
2022. júl. 27. 19:54
 18/45 tgt ***** válasza:
45%
Ha valaki kap egy zongorát, és már nem kell neki, akkor egész életében őrizgetnie kell?
2022. júl. 27. 19:56
 19/45 anonim válasza:
65%
Persze, legalább a felét add oda neki!
2022. júl. 27. 20:12
 20/45 A kérdező kommentje:
Mondtam neki, hogy az összegből utazni/ autót venni szeretnék nem is értettem ezért, hogy miért kéri a felét. Illetve az enyém a zongora, gondoltam ha eladom a pénz is. A kaján/ rezsin kivül mindennek fizetem a felét és a jogsimba se kellett bele fizetnie ezért nem érzem olyan azörnywn magam, hogy megtartottam a pénzt. Nem tartom fairnek, hogy a ruháim/ drogériás termékeim stb felét fizetnem kell de megteszem.
2022. júl. 27. 20:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!