Oda kellett volna adnom a pénz felét?
A zongorát nem ajándékba kapta a kérdező, hanem mint tanulóeszközt. Szerintem meg kellett volna az anyjával beszélni a dolgot, nem csekély összegről van szó és mégis a szüleivel él. Lehetséges, ha előre jelzi anyjának, mire szeretné költeni a pénzt, nem is kéri az összeg felét. (Nekem is fájt volna, ha tudtom nélkül adna el a gyerekem ilyen értékes holmit, viszont nem zavart volna, ha előre megmondja, hogy egy kocsira vagy egy szép útra szeretné költeni a kapott pénzt).
Másrészt viszont, (saját példámból indulok) ha én a zongorát gyerekkoromban kaptam, és most a nyugdíjam előtt azon gondolkodnék, hogy eladom, hisz nemigen lesz most már szükségem rá, nem hiszem hogy szüleimmel megbeszélném a dolgot. Sőt, miután kirepültem a szülői házból, a gitárt amit kaptam tőlük, elajándékoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!