Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Oda kellett volna adnom a...

Soome1 kérdése:

Oda kellett volna adnom a pénz felét?

Figyelt kérdés
Anya 3 éve vett nekem egy zongorát viszont nem szeretnék tovább zongorázni, inkább az érettségire készülök. Ezért eladtam a zongorát és anya el akarta kérni az összeg felét. Mondtam neki, hogy úgy számoltam, hogy ebből vagy kocsit veszek, vagy elutazok a szülinapomon külföldre. Erre megsértődött. Nem mondta, hogy igényt tartana a pénzre csak miután elvitték a zongorát.
2022. júl. 27. 18:36
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
40%
Oda
2022. júl. 27. 18:37
 2/45 anonim ***** válasza:
42%
Igen, oda.
2022. júl. 27. 18:41
 3/45 anonim válasza:
75%
Ő vette neked és gondolom, hogy egy zongora nem kicsit drága. Én odaadnám neki a felét. (Örülj, hogy nem az egészet kérte)
2022. júl. 27. 18:44
 4/45 anonim ***** válasza:
61%
Fel se merül! A zongora a tied volt, nem kellett volna vennie, ha sajnálja rá tőled a pénzt.
2022. júl. 27. 18:49
 5/45 anonim ***** válasza:
66%

4!

Arra vette, hogy a gyerek hasznalja. Nekem eszembe nem jutott volna eladni se, ha mégis, evidens lett volna, hogy az összes pénz anyámé lesz

2022. júl. 27. 18:58
 6/45 anonim ***** válasza:
59%

Ugyan te kaptad így jogosan gondolhattad, hogy ha a tiéd a pénz is a tiéd lesz nem ennyire egyszerű a dolog. Egyrészt ő vette, nem azért, hogy elad hanem azért, hogy használd. Másrészt azért mert neked kell a pénz nem jelenti azt, hogy neki nem kéne

Ezt az elején kellett volna tisztázni, viszont szerintem is oda kellett volna adnod a felét

2022. júl. 27. 19:05
 7/45 anonim ***** válasza:
72%

Amit ajándékba adok, az már az ajándékozott tulajdona.

Pl ha valaki kocsit vagy házat vesz a gyerekének, ha az eladja, visszakéri az ár felét? Ne már!

2022. júl. 27. 19:07
 8/45 tgt ***** válasza:
57%
Akié a zongora, azé a pénz.
2022. júl. 27. 19:09
 9/45 anonim ***** válasza:
61%

7!

Ajándék volt? Szülinapjára kapott egy zongorat? Nem azért kapta, mert zongorázni tanult?

Amúgy csak szólok, ajándékot vissza lehet követelni. Bizony, a kocsit és a házat is.

2022. júl. 27. 19:12
 10/45 anonim ***** válasza:
71%
Akkor lehet visszakövetelni, ha az illető nyomós okból méltatlanná vált. Nem csak mert olyan kedvem támadt. Itt ilyenről szó sincs.
2022. júl. 27. 19:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!