Szerintetek kellene foglalkoznom a gyerekemmel, ha sosem voltam együtt az anyjával, csak terhes lett és megtartotta?
Én nem akartam ezt a babát.. gyerektartason kívül kellene törődnöm vele? A családomnak sem mondtam meg, hogy született egy gyerekem.. joguk van tudni vagy elég ha én tudom, hogy valahol van egy gyerekem?
28 F
Nos egy gyerek csinálásához 2 ember kell.
Szóval a nő ugyanúgy vedekezhetett volna mint a férfi.
Mindketten hülyék voltak, elcseszték.
A nőnek megvan a lehetősége hogy elvetesse. De ez a nő nem tette.
A férfinak nem volt lehetősége elvetetni, pedig ő azt tette volna.
Na most én ezért, ebben a helyzetben nőként is azt mondom, ha te világosan megmondtad a nőnek hogy nem akarod ezt a gyereket és részedről nem szeretnéd ha megtartanátok akkor csak a gyerektartassal tartozol neki, nem kell foglalkoznod ennél többet a gyerekkel.
De annyit tegyél meg hogy átgondolod.
Mert ha most kiszállsz a gyerek életéből később nagyon nehezen vagy sehogy nem tudsz visszaterni az apa szerepbe ha mégis akarnád. Szóval gondold át.
"A férfinak nem volt lehetősége elvetetni, pedig ő azt tette volna."
Viszont lett volna lehetősége gumit húzni. Aki nem akar gyereket, az gumit húz. Mert lehet mutogatni a másikra, de semmi értelme. Saját maga, egyedül is meg tudta volna előzni a problémát, főleg annak tudatában, hogy ha ezt elmulasztja, akkor utána már nem lesz döntési helyzetben.
#86 mint írtam, a nő is vedekezhetett volna nem csak a férfi.
De egyik sem tette, ezt elcseszték.
Csak az a különbség hogy a nő utólag is dönthet a gyerekről. Hogy megtartja vagy elveteti.
A férfinak meg nincs ilyen döntési joga mert nem kenyszeritheti ki az abortuszt hiába akarná azt.
Ezért gondolom hogy akkor viszont jogos, ha ő világosan megmondta hogy nem akar gyereket, ennek ellenére a nő mégis úgy döntött hogy megtartja akkor azt magának szülte és a kérdező nem köteles vele foglalkozni.
Tehát ha a nő akinek van lehetősége abortuszra figyelmen kívül hagyhatja a férfi véleményét akinek nincs lehetősége abortuszra akkor a férfi figyelmen kívül hagyhatja a gyereket.
Persze a gyereknek szívás hogy apa nélkül nő fel. De ebben ugyanúgy hibás a nő is, aki úgy szüli meg hogy tudja hogy nem lesz apja.
Meg hogy egyébként a nő sem védekezett. Oké, atverte a kérdező de még ha azt is hiszed hogy ez komoly kapcsolat lesz akkor sem csinálsz szándékosan gyereket már az elején.
Itt a probléma kiváltásában mindkettő ugyanúgy hibás.
Aztán az egyik önhatalmulag úgy döntött legyen maradandó az a probléma.
Lehet lepontozni de attól még igazam van.
Mindkettő elcseszte hogy megcsinalták.
Az egyik utolag úgy döntött hogy kell neki, a másik utólag úgy hogy nem.
Mindkettő a maga módján.
Különben meg álszentek vagytok. Ha most a nő tett volna fel itt kérdést hogy
"teherbe estem, de az apja nem akar tőlem semmit és azt mondta nem szeretné hogy megtartsam, de én akartam ezt a gyereket és most a pasi nem foglalkozik vele. Mit tegyek?"
Na akkor ti ekéznétek a legjobban a nőt hogy hogy lehet annyi esze hogy nem védekezett, meg hogy a pasi megmondta hogy nem akarja egye akkor meg amit főzött.
Mert nem egy ilyen kérdés volt már itt. Utálom az álszentséget.
Mindegy miért csak valaki felett ítélkezhessünk mert attól jobbnak érezzük magunkat.
#86 még mindig nem írta azt senki hogy nem kellett volna vedekezniük. Kellett volna de egyik sem tette.
Ezek után pedig mindketten hoztak egy döntést.
Ha nem akarok gyereket, gumit húzok. Csak ennyi a helyzet.
Ha pedig kiszakad, de a nő nem megy esemény utániért, onnanól kezdve oldja meg ő a dolgot, nekem a gyt-n kívül semmi kötelességem feléjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!