Szerintetek kellene foglalkoznom a gyerekemmel, ha sosem voltam együtt az anyjával, csak terhes lett és megtartotta?
Én nem akartam ezt a babát.. gyerektartason kívül kellene törődnöm vele? A családomnak sem mondtam meg, hogy született egy gyerekem.. joguk van tudni vagy elég ha én tudom, hogy valahol van egy gyerekem?
28 F
Itt a kérdező újabb kérdése. Nyilván ezért csapta be a nőt.
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
"ha sosem voltam együtt az anyjával, csak terhes lett és megtartotta"
Hát minimum egyszer együtt kellett legyél az anyjával, ha egyszer gyereke lett tőled. :D
Úgy értetted, hogy futó kapcsolat vagy csak alkalmi szex volt, gondolom, akkor meg miért nem voltál képes gumit húzni? Ha egy pasi nem akar gyereket, kb. ez az egyetlen általa biztosítható módja. (A nemi úton terjedő betegségekről akkor még nem is szóltunk.)
Nem vagy köteles foglalkozni a gyerekkel a tartásdíjon felül, szerintem a gyereknek is jobb, ha nem ismer, mint hogy egy olyan apát ismerjen meg, aki őt nem akarja, és érződik rajta, hogy nem szereti, netán egyenesen utálja. Szóval hétköznapi, normál szituációban nem kell vele összejárnod, de arra igenis gondolnod kell, hogy ha az anyjával történik valami, akkor ki lesz a felelős a gyerekért. Nyilván az anyuka rokonságától is függ.
A családodnak pedig szerintem joga van tudni a gyerekedről. Szüleidnek elsősorban, hogy van egy unokájuk. Te csak azért nem akarod megmondani nekik, mert attól tartasz, akkor rákényszerülsz, hogy a tartásdíjon felül is foglalkozz a gyerekkel.
"Hogy lehet megszeretni egy ilyen gyereket?..." Bárhogy is fogant meg, de ő a gyereked. Te vagy az apja, még ha akaratod ellenére is.
Lehet, hogy csak azért gondolom így, mert mi a feleségemmel évekig küzdöttünk azért, ami neked egy alkalom után megadatott. Nem mondom, hogy mennyi mindennel járt az, hogy elmondhassam, igen apa vagyok. Ezért is szeretem mindennél jobban a gyerekem.
Persze, értem, mások a körülmények, de ő akkor is a lányod. Semmit pozitívat nem érzel iránta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!