Megbántad, hogy gyereked lett? Visszacsinálnád?
Az a baj, hogy az emberek mindig csak a pozitív oldalát reklámozzák az életüknek. Én ezt viszont utálom, ezért mindkét oldalra kitérek. A gyermek egyrészt egy semmihez sem fogható boldogság. Amikor először fogod a kezedbe, látod, ahogy fejlődik, beszél, kúszik, jár stb - ez tényleg egy csoda.
Másrészt azért van vele bőven lemondás. Nem alszod ki magad sose, állandóan agyalsz, aggódsz, háttérbe szorulnak az emberi kapcsolataid, a hobbija,, a párkapcsolatod, a szexuális életed.
Nagyon egyenfüggő, hogy kinek melyik a jó út. Én férfioldalról látom.
Ha te egy nők szemében vonzó fickó vagy, aki könnyen csajozik, van pénze, lakása, sok haver, barát, szociális kör, hobbik, akkor ne vállalj gyereket. Mert nem fogod jólérezni magad, nem fogod bírni- hiszen nem ehhez vagy hozzászokva. Neked a család és a gyerek egyszerűen nem fog akkora pozitív hozadékot hozni, ami überelné a könnyed, csajozós agglegény életet. És ugye ilyenkor jön a válás, a háborúskodás és mindenki csak pórul jár.
Az egy szép elképzelés,hogy a gyerek személyiségre a család hat.
Aha apával aki este 20ig huzza az igát és bambulni a tv-t, aludni jár haza.
Anyával aki munkától függően 17-20ig szintén gürizik.
És akkor még tanul meg frászkarikát csinálni a gyerekkel aki amúgy az isten tudja kivel lóg együtt.
Na az fog hatni a gyerek személyiségére nem a család.
Tudom a családban is volt aki autot lopott. A szüleitől nem ezt látta.
Én is elindultam egy kevésbé sikeres jövő irányába...csak aztán olyan emberek hivogattak akik hamar tömlöcbe kerültek. Igy visszanézve jobb volt nem rálépni a bűnös útra. De ez nagyon nem a szüleim,családom érdeme.
Hanem a saját belátásomé. Volt 1-2 haver aki útlolag elmondta hogy örűl hogy észhez tértem...utólag. akkor ott a világért nem szolt volna...persze valszeg a csak a száját tépte volna,de kevésbé volna "utolag mindenki okos".
Nem bántam meg.
Nehéz, fárasztó két újszülöttről és egy kétévesről gondoskodni, de akkor is azt gondolom, hogy ez az élet rendje.
A természetben is fontos az utódnemzés, ahogyan az embereknél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!