Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyámnak igaza van? többi...

Édesanyámnak igaza van? többi lent

Figyelt kérdés
2010-ben elváltam. Összeköltöztem édesanyámmal, mert egyedül nem tudtam lakást venni 3 gyerekkel. Neki volt egy garzonja, nekem meg ugyanannyi pénzem. Majd 2012-ben férjhezmentem, a párom nem tudott hozni semmit a házasságba. Viszont azóta közös névre vettünk egy házat, amire a hitelt közösen fizetjük, meg amúgyis mindent ketten a férjemmel fizetünk. Édesanyám arra hivatkozva, hogy ő odaadta a lakását semmibe nem száll be. Férjem viszont szeretné, ha kicsit ő is beladna a havi kiadásba. Én meg kettőjük között megőrülök lassan... Ti, hogy látjátok?
2022. ápr. 29. 10:57
 61/97 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, amikor elváltál és anyád beszállt a saját garzonjával a további lakhatásodba, lényegében neked ajándékozta - még életében - a leendő örökségedet.

Dönthetett volna úgy is, hogy cserébe köt veled egy eltartási szerződést.

És úgy is dönthetett volna úgy is, hogy a garzont megtartja, és nyugdíjas éveiben másvalakivel köti meg a szerződést. Élhetne idős korában a saját megszokott környezetében, kapná a havi ellátmányt vagy ellátást/gondozást.

És most ti veritek a nyálatokat, hogy fizessen nektek, mert eltűritek magatok mellett, és nem lenne baj, ha a háztartásban - a ti sz*rotok eltakarításban - is tevőleg részt venne?

2022. ápr. 29. 14:10
 62/97 anonim ***** válasza:
100%

Mar elottem leirtak... a pasi nagyon szerencses veled...

Lett egy fel haza a semmibol, s meg o veri magat.🤦🏼‍♀️

Haszonelvezet?

2022. ápr. 29. 14:11
 63/97 anonim ***** válasza:
97%
Remélem a Kérdező azért csitult el, mert éppen a férjét teszi helyre, bár kétlem, hogy van hozzá esze.
2022. ápr. 29. 14:12
 64/97 anonim ***** válasza:
97%

Amúgy ebből a helyzetből csak a férj fog jól kijönni. Ő veszekedhet, hiszen a semmiből lett egy fél háza! Kvázi mondhatja, hogy: "Ha Anyós nem hajlandó fizetni, akkor válás lesz és akkor Drágám te nyugodtan eltarthatod tovább egyedül".

Itt a Kérdező meg majd rögtön neki ugrik az Anyjának, mert lelki szemei előtt megint a több mint tíz évvel ezelőtti szcenáriót látja, annyi különbséggel, hogy már egy Garzon sincs.

Könnyü igazságot tenni:

1) A Férj fizesse ki az önerőt az Anyósnak.

2) Anyós kapjon a házból annyi részesedést, amennyit a garzont eladtátok.

Érdekes, hogy az emberek mennyire szeretik elfelejteni a kapott pénzt.

2022. ápr. 29. 14:23
 65/97 anonim ***** válasza:
97%
3 gyerekkel odacuccolsz anyad nyakara, az meg elmegy. Elsore nem volt tapasztalatod,megszivtad. De ki kerte hogy masodszor is hazasodj basszus? Mas eletet baszod el csakhogy te elhess? Anyad is vallalhatott volna 8 gyereket is, te meg nohettel volna fel anya nelkul gyerekotthonba, de neki tobb esze volt. Önző vagy.
2022. ápr. 29. 14:53
 66/97 anonim ***** válasza:
97%
Férjed nevén a fél ház, anyádén semmi, ingyen adta oda a lakását, bravó. Megérdemelnéd, hogy az anyád pénzéért pattogó pasid beszerezzen egy új nőt, akit joga lenne odavinnie a fél házba, az a nő pedig jogosan szülne oda neki másik három gyereket. Fele az övé, azt hoz oda, akit akar, nem kell a beleegyezésed.
2022. ápr. 29. 14:56
 67/97 anonim ***** válasza:
97%

Kíváncsi lennék a konkrét anyagi input-okra is..

Anyuka lakása - ár

Kérdező pénze

felvett hitel

És hogy most a kérdező anyukája rajta van-e egyáltalán a tulajdoni lapon...

2022. ápr. 29. 14:57
 68/97 anonim ***** válasza:
97%
67, tuti nincs. A bank nem engedte volna, ha a férjjel vette fel a hitelt. Önerő lett anyu pénze...
2022. ápr. 29. 14:59
 69/97 anonim ***** válasza:
96%

#67, És hogy most a kérdező anyukája rajta van-e egyáltalán a tulajdoni lapon..

Tuti nincs..már a garzon eladásakor rá kellett volna verni az új lakásra minimum a haszonélvezetet.

2022. ápr. 29. 15:01
 70/97 anonim ***** válasza:
87%
Látjátok? Na ezért nem érdemes gyereket vállalni. Anyuci jobban jart volna egy kiskutyával, barátokkal. Mehetne színházba, uszodába, szállodába, most nyomorog a hülye gyereki miatt. Rad is ez vár. Szétmész a pasival, onnantol alberletbe kenyszerulsz anyaddal. Miutan eltemeted, jon a 3 gyereked válással, adóssággal a hátukon a te nyakadra. te se tudod anyad segiteni, csak raszorulsz. Ugyanez lesz a te gyerekeiddel. Egész életedben szenvedni fogsz.
2022. ápr. 29. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!