Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyámnak igaza van? többi...

Édesanyámnak igaza van? többi lent

Figyelt kérdés
2010-ben elváltam. Összeköltöztem édesanyámmal, mert egyedül nem tudtam lakást venni 3 gyerekkel. Neki volt egy garzonja, nekem meg ugyanannyi pénzem. Majd 2012-ben férjhezmentem, a párom nem tudott hozni semmit a házasságba. Viszont azóta közös névre vettünk egy házat, amire a hitelt közösen fizetjük, meg amúgyis mindent ketten a férjemmel fizetünk. Édesanyám arra hivatkozva, hogy ő odaadta a lakását semmibe nem száll be. Férjem viszont szeretné, ha kicsit ő is beladna a havi kiadásba. Én meg kettőjük között megőrülök lassan... Ti, hogy látjátok?
2022. ápr. 29. 10:57
 11/97 anonim ***** válasza:
86%

Üljetek le egy kockáspapírral, vagy excel táblával, és írjátok össze az "adok - kapok" tételeket.

input oldalon az ő anyagi beruházása (lakás ára) - kimeneti oldalon pedig írjátok le, hogy havonta kb. mennyi költség van egy főre vetítve. Persze nem lehet megjósolni, hogy hány évig fog élni anyukád, de nagyjából azért mégiscsak lehet egy becslés. Mai áron számítva kb. ki lehet hozni, hogy a lakás árát mennyi idő alatt "lakja le, éli fel".

2022. ápr. 29. 11:14
 12/97 anonim ***** válasza:
95%

Jól értjük?

1)Volt egy garzonja anyukádnak, neked pénzed.

2) Garzon elad, pénz hozzácsap a tiédhez=> nagyobb lakás

3) nagyobb lakás elad, hitel a férjjel=> házvásárlás

Egy garzon 2010-es eladási ára - reálártéken- piszok sokáig kitart egy személy kosztjára és rezsijére. Én is úgy gondolom, haogy anyukád nem tartozik nektek semmivel, sőt örülj, hogy anno feláldozta az önálló életét miattad és az unokái miatt. Egyébként kérdés, hogy miért kellene beleadnia a havi költségekbe? Azért, mert nem jöttök ki a havi bevételetekből a 6 fős háztartásban alapszinten sem? Vagy azért , mert a

férjed szerint így lenne helyes? Ill anyukád mit kezd a havi nyugdíjával vagy a fizetésével? (bár tök mindegy, mit kezd, ez felfogható kompenzációként az önálló életének feladása miatt)Ugyanakkor, ha anyagi gondjaitok vannak a megfelelő beosztás mellett is, akkor megint lehet 'szívességet kérni' tőle, nyilván most is segít, ahogyan akkor is...

2022. ápr. 29. 11:18
 13/97 anonim ***** válasza:
98%
Pontosan mit szeretne egyébként a férj, mit fizessen anyukád?
2022. ápr. 29. 11:23
 14/97 anonim ***** válasza:
95%

"vagy jönnek a gyerekek"

Tehát a gyerekeket nem is te neveled, csak mennek időnként.

A kérdésben mégis úgy adtad elő, mintha három gyerekkel kerültél volna bajba.

Az tök oké hogy anno befogadott, de arra nem lett volna pofám hogy kiforgassam a lakásából, mert nekem kell az ára az új házamba, aztán még ezen felül pénzt is kérni tőle havonta, miközben eleve rossz helyzetbe került azzal hogy nálatok kell laknia, ahelyett hogy nyugodtan élhetne a saját háztartásában, mint azelőtt.

2022. ápr. 29. 11:24
 15/97 anonim ***** válasza:
96%

Anyád kapott tulajdoni részt az új ingatlanból? Vagy a te pénzedből plusz az ő garzonjának az árából te kaptál tulajdoni részt? Vagy a pasi is?

Kiszúrtatok anyáddal. És a pucér seggel odaköltöző pasi ne igazán pampogjon, mert nem kapott(kaptatok) volna hitelt, ha nincs önerő. Ami az anyád garzonjból és a te pénzedből képződött.

2022. ápr. 29. 11:30
 16/97 anonim ***** válasza:
28%

2012 óta 10 év telt el, ami 120 hónap (de igazából anyukád lakáseladásától kezdve kell számolni).

A megélhetési alapköltség 1 főre kb. 120*70e Ft pluszkiadások (ruhák, nyaralások, hobbi stb.) nélkül = 8.400.000.- Ft.

Amennyiben anyukád lakása ennél többet ért, akkor Ti tartoztok még neki, amennyiben kevesebbet, akkor pedig Ő...

Gyanítom, h. inkább Ti.

2022. ápr. 29. 11:31
 17/97 A kérdező kommentje:
14-es köszi a hozzászólásod. A gyerekek már felnőttek. Kettő önálló, a 3. Beteg, itthon van.Miért forgattam volna ki? Nem az utcára dobtam és nem kell kuporognia, egy nagy kertes házban van külön nagy szobája. Ráadásul idős, szüksége is van ránk.
2022. ápr. 29. 11:32
 18/97 anonim ***** válasza:
77%
A 12-es is jól írja, hogy számolni kell!
2022. ápr. 29. 11:35
 19/97 anonim ***** válasza:
93%

Azért, mert az egy áldozat, hogy feladta az önálló életét, hogy nektek jó legyen.

Nem illik még ezen felül is követelőzni.

2022. ápr. 29. 11:38
 20/97 anonim ***** válasza:
96%

Ja, hogy anyunak puszira kellett volna adni a lakását?

Jó, hogy kirakni nem akarjátok...

2022. ápr. 29. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!