Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyámnak igaza van? többi...

Édesanyámnak igaza van? többi lent

Figyelt kérdés
2010-ben elváltam. Összeköltöztem édesanyámmal, mert egyedül nem tudtam lakást venni 3 gyerekkel. Neki volt egy garzonja, nekem meg ugyanannyi pénzem. Majd 2012-ben férjhezmentem, a párom nem tudott hozni semmit a házasságba. Viszont azóta közös névre vettünk egy házat, amire a hitelt közösen fizetjük, meg amúgyis mindent ketten a férjemmel fizetünk. Édesanyám arra hivatkozva, hogy ő odaadta a lakását semmibe nem száll be. Férjem viszont szeretné, ha kicsit ő is beladna a havi kiadásba. Én meg kettőjük között megőrülök lassan... Ti, hogy látjátok?
2022. ápr. 29. 10:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/97 anonim ***** válasza:
95%
Nem értem, hogy anyukádnak mégis mibe kellene beszállnia? A ti neveteken van a lakás, ti laktok benne,neki semmi köze hozzá.
2022. ápr. 29. 11:01
 2/97 anonim ***** válasza:
92%
Nem értem, miért kéne édesanyádnak beszállni a házatok költségeibe.
2022. ápr. 29. 11:02
 3/97 A kérdező kommentje:
ő is benne lakik
2022. ápr. 29. 11:02
 4/97 anonim ***** válasza:
96%

Tehát anyád eredeti garzonjának az ára bele lett forgatva a kettőtök nevén lévő ház árába? Ha ez így történt, jogos, hogy anyád addig nem fizet semmit, ameddig a beleadott pénze nullára nem fut.

De bölcsebb lett volna a garzonjának az árát visszaadni. (Az más kérdés, hogy a mai árakon mit vehetne belőle..)

2022. ápr. 29. 11:03
 5/97 anonim ***** válasza:
88%
Miért költöztettétek oda, miért nem maradhatott a lakásában?
2022. ápr. 29. 11:04
 6/97 anonim ***** válasza:
75%

Szóval anya garzonja is eladásra került, ebből is lett az új lakás.

Ennek fejében ott lakik, ez OK.

De a rezsibe, kajába nehogy már ne szálljon be...

2022. ápr. 29. 11:06
 7/97 A kérdező kommentje:
nyilván kifizetnénk, ha lenne miből, de nincs sajnos. 5-ös, azért, mert egy lakást adtunk el, abból lett a nagyobb ház. Azt újítottuk fel közösen. Komolyan megőrülök az egész helyzettől...
2022. ápr. 29. 11:08
 8/97 anonim ***** válasza:
86%
A hiteltörlesztésbe ne adjon bele, gondolom, a tulajdoni hányad aszerint lett meghatározva, hogy a teljes vételár mekkora részét képezte a garzon ára. De a rezsit, kaját szerintem közösen kellene fizetnetek.
2022. ápr. 29. 11:09
 9/97 A kérdező kommentje:
főz olykor magának, de hétvégente, ha főzök, vagy jönnek a gyerekek, ünnepeken én főzök,és ő is abból eszik nyilván. Nekem ezzel semmi gondom.
2022. ápr. 29. 11:10
 10/97 anonim ***** válasza:
95%

Nem kellett volna anyukád vagyonából ingatlant venni. A korrekt az lenne, ha vennétek neki egy hasonló garzont, mint amilye volt és menne a dolgára.

Gondolj bele, nyugiban élt a saját lakásában, most meg ott kuporog nálatok...

2022. ápr. 29. 11:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!