Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyámnak igaza van? többi...

Édesanyámnak igaza van? többi lent

Figyelt kérdés
2010-ben elváltam. Összeköltöztem édesanyámmal, mert egyedül nem tudtam lakást venni 3 gyerekkel. Neki volt egy garzonja, nekem meg ugyanannyi pénzem. Majd 2012-ben férjhezmentem, a párom nem tudott hozni semmit a házasságba. Viszont azóta közös névre vettünk egy házat, amire a hitelt közösen fizetjük, meg amúgyis mindent ketten a férjemmel fizetünk. Édesanyám arra hivatkozva, hogy ő odaadta a lakását semmibe nem száll be. Férjem viszont szeretné, ha kicsit ő is beladna a havi kiadásba. Én meg kettőjük között megőrülök lassan... Ti, hogy látjátok?
2022. ápr. 29. 10:57
 41/97 anonim ***** válasza:
96%
#37: nem arra gondolok, hogy 10E-rel kell számolni, hanem egy normál összeggel egy személy kosztjára és rezsijére az elmúlt x évet. A 10E azért került elő, mert a kérdező írta, hogy nem nagy összeget kérne a férj, hanem pl 10E-t. Erre mondom, hogy ha valóban csak ennyit, akkor ez nem más, mint erőfitogtatás, amit meg a kérdezőnek csírájában el kellene folytania.:)
2022. ápr. 29. 12:39
 42/97 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező! A 27-es válaszod alapján sztm. már eldöntötted a kérdés kiírása előtt eleve, hogy kinek van igaza...

"nem segít az égvilágon semmiben a háztartásban, pedig tudna"

"a férjem szeretné, ha mondjuk egy tízezer forinttal beszállna, nem többel"

"nem nagy segítség, ha még szemétnek állítotok be, rész információk alapján"

Sajnálom anyukádat... :(

Öreg korára 5 felnött semmirekellőnek adta oda a lakását és mára ő lett a megtűrt személy. Mindenkinek tanulságos történet lehet.

2022. ápr. 29. 12:42
 43/97 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyádnak maximálisan igaza van. A férjedet meg állítsd le, ne keserítse már meg egy nyugdíjas asszony élete utolsó szakaszát. Főleg így, hogy neki köszönhetően vagytok háztulajdonosok.
2022. ápr. 29. 12:44
 44/97 anonim ***** válasza:
94%
#42: '5 felnött semmirekellő' - ez túlzás, 2 gyerek külön él, a harmadik beteg. Nyilván ebben a szituban ők nem tényezők, csak a kérdező és a férj hozzáállásáról beszélgetünk itt.:)
2022. ápr. 29. 12:45
 45/97 anonim ***** válasza:
98%
Arra a kérdésre, hogy anyád kapott-e tulajdonjogot, nem jött válasz. Vagy a garzonból és a te pénzedből vásárolt lakás eleve e te nevedre került?
2022. ápr. 29. 12:48
 46/97 anonim ***** válasza:
82%

#42 - Nekem van egy olyan gyanúm, h. a gyerekek nem patent 18 éves korukban, hanem jópár évvel utánna költöztek el (életszerű feltételezés), valamint a lakásvásárlás is jóval 3-5 évvel 2012 után történt.

Azaz mondjuk 2014-15 fele, és a gyerekek is 24-26 évesek lehetnek. Ha visszaszámolsz, akkor sztm. cinkes h. legalább az egyik felnőtt volt már akkor is.

De persze ez csak feltételezés, lehet h. a házat is pont 2012-ben vették és a gyerekek is 18-19 évesen húztak el..., de erre kisebb az esély.

2022. ápr. 29. 12:51
 47/97 anonim ***** válasza:
88%
+ a gyerekek is elköltöztek, nem az az elsődleges, hogy az "igénybe vett" nagymamát visszasegítsék a jussához..
2022. ápr. 29. 12:53
 48/97 anonim ***** válasza:
94%
végül: Kérdező! Miért nem mondjuk a két elköltözött, felnőtt gyerekedtől kérsz 5-5 ezer forintot, ha már ez az összeg megoldja az életeteket?
2022. ápr. 29. 12:54
 49/97 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem az anyja felajánlotta nekik a garzonját, ha ő nem akarta volna odaadni és hozzájuk költözni, akkor nem tette volna. Szóval így megfelelt neki is.

De amúgy az a baja a pasijának hogy valszeg nem akarja eltartani a kérdező anyját úgy hogy semmit nem fizet bele a rezsibe és (a kérdező írása alapján) nem is csinál semmit.

Mivel ott LAKIK egy kis összeggel beleszállhatna a rezsibe, nyilván nem szabad az összes pénzét elvenni. Én mondjuk ha jól állnék anyagilag egy forintot nem vennék el anyámtól, ha mindent kitudok én fizetni kényelmesen, főleg ha kis nyugdíja, fizetése van.

Arra hivatkozik hogy odaadta a garzonját.

A kérdező meg arra hivatkozhatna hogy ő meg önerővel szállt bele, így ő sem fizet semmit.

Fordított helyzetben "Én beleszálltam egy garzonnal, úgyhogy nem fizetek semmit" nem tudom milyen válaszok lennének.

2022. ápr. 29. 12:56
 50/97 anonim ***** válasza:
100%
49 - Semmi, mert ha a nagymama nem adja a saját lakását, most mindenki a híd alatt követelőzhetne.
2022. ápr. 29. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!