Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utálom az iskolát,anyámék rám...

Utálom az iskolát,anyámék rám erőltetik,mit csináljak?

Figyelt kérdés

szakiskolába dobtak,és nagyon utálok oda járni..

Tömören:

-utálom az tanárokat,mert 1-ső naptól kezdve szidalmaztak,mert hogyan már az pofám se tesztet nekik

-Diákoknak se csípem

-Utálom hogy kolis vagyok

-meg egészen annyira utálom,nem is akartam oda menni,hanem kultúráltabb közösségben gimibe.

Annyira nincs energiám oda menni,minden kis apró hangya dologért szidnak,ordibálnak(pl:Valamit nem értek és elkezdenek üvölteni,vagy ha fáradt voltam és ezért nem figyeltem akkor is engem szidalmaztak,miközben koliban nem hagytak aludni)

Meg annyira torkig vagyok már velük,mert egyszerűen iritálóak,kötöszködök,fesztülséget csináló hülyék....

Szerintettek mit csináljak?

Anyámék meg rám erőzakolják,mert alapjából véve amikor nyolcdikban akartam iskolát látogatni meg stb akkor el se engedtek,meg papírt se adták oda,meg úgy vannak vele hogy "szakma kötelező"..

#iskola,utálat,tanulás,magyar iskola,tanár,tanárok
2022. ápr. 1. 19:55
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
25%
Borzalmas, hova jutott ez az ország. Ok, lehet a kérdező nem fog egyetemre menni, s nincs írásképe. De egy-kettő válaszoló is hagy némi kívánni valót. Tudjátok gyerekek nem a diploma teszi az embert. Remélem gyerekeitek se lesz soha.
2022. ápr. 2. 17:11
 62/70 anonim ***** válasza:
76%
Miért is? Mert realisták? Mert nem simogatják egy nyilván nem gimnáziumba való gyerek lelkecskéjét, és hazudják neki hogy odavaló? Jól csinálták a szülei mikor a képességeinek megfelelő iskola felé irányították.
2022. ápr. 2. 17:34
 63/70 anonim ***** válasza:
100%

Én végigjártam egy gimnáziumot és egy egyetemeti is. Évek távlatából szerintem kisebb részben múlik a tehetségen az, hogy kinek lesz papírja.

Minden a motiváción, a kitartáson és a szorgalmon múlik. Azaz nagyon kell akarni. Akkor egy átlagos vagy kicsit gyengécskébb képességű valaki is nagyon-nagyon sokáig eljuthat.

A magyar emberek rákfenéje, hogy már fiatal felnőtt korban a zöm egy kiégett valaki, aki csak jól akarja magát kicsit érezni ma meg holnap, de megerőltetni túlsáégosan nem szeretné magát.

2022. ápr. 3. 20:07
 64/70 anonim ***** válasza:
78%

Off topic, de:

Miért mondják ennyien hogy szakiskolából/ technikumból nem lehet egyetemre menni?

Én is onnan mentem, tovább arra a szakirányba amit tanultam (közgazdaság)

Nem tudom jelenleg pontosan, mit jelent a szakiskola, mert megint annyit változott a rendszer, de ha ad érettségit simán mehet egyetemre.

2022. ápr. 4. 16:27
 65/70 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, azért írták, mert a szakiskola nem ad érettségit. Pár éve átnevezték az iskolatípusokat. Amit ma szakiskolának neveznek az pár éve még a szakmunkásképző nevet viselte. Amit az átkeresztelés előtt szakközépnek hívtak az ma a szakgimnázium nevet viseli és ez utóbbi valóban ad érettségit. Ebből amúgy van sokféle, ismerek kifejezetten erős szakgimiket, ahonnan sima ügy az egyetem, de jópár olyat is ahonnan kb. esélytelen, hiába ad érettségit.
2022. ápr. 4. 16:47
 66/70 anonim ***** válasza:
52%
Menj el dolgozni.
2022. ápr. 11. 18:42
 67/70 A kérdező kommentje:

Amúgy nem azért,szakiskola azért rossz nekem mert nagy gané..

Már bocsánat hogy most írok,de mostan őszintén:

-Te kérdésed nélkül most beíratnák olyan SZAKRA,meg olyan iskolába ahol nem is tudtál akkor te hogyan reganálnál?

Ja,jó,nyilván én vagyok az hülye mert hogy már azt se kérdezték meg hogy:te hülyegyerek melyik szakra akarsz menni?

-Másik meg lehet hogy nem egy atomfizikusnak készülök,megint más ha még legkönyebb szakon végzek...Elvégre nem mindenki lesz tudós-történész stb

2022. ápr. 11. 19:03
 68/70 anonim ***** válasza:
78%
Ennyi nagyokost, édes istenem, aztán a kérdező van leszólva... Az érettségi mindenhol egységes, egységes pontozási szabályokkal. Akkor nem oly mindegy, hogy hova jár az ember? Nem fog többet érni egy 70%-os szakközépben írt történelem érettségi egy gimiben írtnál. Mellesleg sok gimi se készít fel emelt érettségire, ami beugró az egyetemre. Én is az otthoni készülésemnek köszönhettem az egyetemre való bejutást, köze nem volt hozzá, hogy egy gyengébb szakközépbe jártam, legalább volt időm a fontosabb tárgyaimra koncentrálni addig is.
2022. ápr. 12. 03:01
 69/70 anonim ***** válasza:
100%
Az viszont ugyancsak ezt a társadalmat minősíti, hogy tapsolunk arra, hogy a közoktatásban vadállatok is részt vehetnek, s nem lehet őket szegregálni. Nagy liberalizmus szelleme... Nem lehet mindenki jó képességű, ez ok, de nehogy már ez legyen a normális, hogy azért, mert gyengébb iskolába kerül az ember, akkor tűrje az atrocitásokat.
2022. ápr. 12. 03:06
 70/70 A kérdező kommentje:

68-69

Az a baj,hogy most leírtad ami az igazság.

Mert szerintem sokunkra rá erőltetné olyan sulit amit nem szeretne,akkor nyilván máshogy állna az dolgokhoz..

2022. ápr. 12. 10:48
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!