Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utálom az iskolát,anyámék rám...

Utálom az iskolát,anyámék rám erőltetik,mit csináljak?

Figyelt kérdés

szakiskolába dobtak,és nagyon utálok oda járni..

Tömören:

-utálom az tanárokat,mert 1-ső naptól kezdve szidalmaztak,mert hogyan már az pofám se tesztet nekik

-Diákoknak se csípem

-Utálom hogy kolis vagyok

-meg egészen annyira utálom,nem is akartam oda menni,hanem kultúráltabb közösségben gimibe.

Annyira nincs energiám oda menni,minden kis apró hangya dologért szidnak,ordibálnak(pl:Valamit nem értek és elkezdenek üvölteni,vagy ha fáradt voltam és ezért nem figyeltem akkor is engem szidalmaztak,miközben koliban nem hagytak aludni)

Meg annyira torkig vagyok már velük,mert egyszerűen iritálóak,kötöszködök,fesztülséget csináló hülyék....

Szerintettek mit csináljak?

Anyámék meg rám erőzakolják,mert alapjából véve amikor nyolcdikban akartam iskolát látogatni meg stb akkor el se engedtek,meg papírt se adták oda,meg úgy vannak vele hogy "szakma kötelező"..

#iskola,utálat,tanulás,magyar iskola,tanár,tanárok
2022. ápr. 1. 19:55
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
82%

"dilessziás" 🤣🤣🤣 Oké, nekem itt végem van tőled, mint a botnak.

Legalább a fogyatékod nevét tanuld meg leírni...

2022. ápr. 1. 20:51
 22/70 A kérdező kommentje:

21

Jóvan,te meg 6 diplomád van nem?:)

Ja,bocs,te is valami ön magát istennek gondoló majom vagy..

2022. ápr. 1. 20:53
 23/70 anonim ***** válasza:
84%
Trollocska, túltoltad...
2022. ápr. 1. 20:57
 24/70 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos van valóságalapja annak, amit az előttem szólók írtak.

Hogy miért nézzük a helyesírást? Nos, ez az első benyomás rólad ezen a felületen. Nem igazán tudod jól megfoglamzni magad, a helyesírási kép itt kb. olyan, mint amikor kimész az utcára, és az emberek ítélkeznek a kinézeted alapján.

Ez az íráskép egy ápolatlan, borotválatlan, egy szóval finoman szólva nem túl igényes személy kinézetével feleltethető meg.

11-edikes vagy. Tehát jövőre végzel. ami azt jelenti, hogy már 3 éve jársz ebbe az iskolába, azaz a képzés 3/4-edén túl vagy. És ráadásul nincs jobb alternatíva a fejedben, csak egy álltalános érzés, hogy te mindenkinél jobb vagy. Ezek szerint 5*-ös vagy minden tárgyból, hiszen ennek a képességeiden aluli iskolának az elvárásait kirázod a kisujjadból, igaz? Amennyiben nem így van, szerintem a szüleid jogosan lehetnek azon az állásponton, hogyha kihúztál itt 3 évet, akkor még az utolsót fél lábon állva is de megcsinálod és lesz egy papírod. Legalább lesz egy szakmád annak ellenére, hogy nem szeretsz tanulni...

Aki nem szeret tanulni, annak nem való a gimnázium. A gimnáziumban kevésbé kötekednek az emberek és álltalában intelligensebbek is, méghozzá tudod, miért? Mert ha akarnának sem volna idejük kötekedni... Ott aztán hajtás van, tanulhatsz reggeltől estig, ha húzósabb számonkérések vannak a terítéken, akkor néha éjszaka is. Ha eztnem szeretnéd, akkor húzd ki az utolsó évet és legalább lesz 1 szakmád.

Ha ez már megvan, akkor utána estin olyan képzést végzel a saját zsebedből, amilyet szeretnél.

Sajnos 9-edik elején kellett volna rájönni, hogy nem szeretnél ide járni, és előállni valami jó alternatívával. Ez esetben max 1 évet veszítettél volna, ha szerencséd van előbb át tudsz menni máshová és még annyit sem. Mostmár késő. Fejezd be, amit elkezdtél.

2022. ápr. 1. 21:06
 25/70 anonim ***** válasza:
12%

Keresd meg a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt, biztosan tudnak neked segíteni, hogy mit tudsz tenni.

A helyesírás-nácikkal ne törődj. A fiam írása rosszabb, idegen nyelvből fel akarták menteni, aztán a nevelési tanácsadóban kapott papírt diszgráfiáról, így nem értékelték a helyesírását még az érettségin sem; most éppen a diplomáját írja angolul.

Állj ki magadért.

2022. ápr. 1. 21:10
 26/70 anonim ***** válasza:
91%
"A helyesírás-nácikkal ne törődj" És helyesírás-nácizd le a tanárokat is... Ha az írás-olvasás is problémás, semmi keresnivalója gimiben. Ez meg nem diszgráfia, csak igénytelen, és zéró a tudása.
2022. ápr. 1. 21:14
 27/70 anonim ***** válasza:
87%

A helyesírás azért egy gimiben alap dolog. Persze lehet mentegetőzni sok mindennel,de a mentalitásodat elnézve szerintem örüljbannak,hogy a jelenlegi iskoládban még megtűrnek. Egy gimiben nem fogják elnézni,hogy te mitől vagy fáradt,és valószínűleg okkal kötözködnek veled. Komolyan mondom,rólad duli-fuli jut eszembe. Utálom,utálom...

De akkor miért nem mentél már általánosból gimibe? Ja,hogy csak ide vettek fel.

Egyszerűbb,ha kicsit pozitívabban állsz a dolgokhoz,ezt az iskolát elvégzed,majd tovább tanulsz,ha szeretnél.

2022. ápr. 1. 21:27
 28/70 anonim ***** válasza:
92%

Jelenleg 11-es vagy, tehát már nem vagy tanköteles. A képességeid miatt nem kerültél be gimibe. A jelenlegi sulidban mindenki hülye csak te vagy helikopter. Talán átmehetnél esti gimibe.

Ha otthagyod a sulit akkor el kell menned dolgozni. A szüleid részéről túl sok jóra nem számítás!

2022. ápr. 1. 21:38
 29/70 A kérdező kommentje:

24

Válaszolók normálisan:

"Hogy miért nézzük a helyesírást? Nos, ez az első benyomás rólad ezen a felületen. Nem igazán tudod jól megfoglamzni magad, a helyesírási kép itt kb. olyan, mint amikor kimész az utcára, és az emberek ítélkeznek a kinézeted alapján."

Jó,nyilván igaz,külsö szemmel nem tudthatod hogy miért ilyen tré az "ruhája",de ha hátterét nézzük megint érhetődö..

"És ráadásul nincs jobb alternatíva a fejedben, csak egy álltalános érzés, hogy te mindenkinél jobb vagy. Ezek szerint 5*-ös vagy minden tárgyból, hiszen ennek a képességeiden aluli iskolának az elvárásait kirázod a kisujjadból, igaz? Amennyiben nem így van, szerintem a szüleid jogosan lehetnek azon az állásponton, hogyha kihúztál itt 3 évet, akkor még az utolsót fél lábon állva is de megcsinálod és lesz egy papírod. Legalább lesz egy szakmád annak ellenére, hogy nem szeretsz tanulni..."

Én nem az mondom hogy bármelyik okostojást lekörözöm bármiben,de mégis nem az sarki jóska bá' agyával gondolkodom,aki talán egy kocsmai töltelék és egy kőműves és talán rendőrrökkel is össze kötötte az bajszát.

Másrész,most nincs mint tagadni,utálok tanulni,de mégse olyan mintha egy démonnal megszállt gyerekből vennék rá,hogy tanuljak..

"Aki nem szeret tanulni, annak nem való a gimnázium. A gimnáziumban kevésbé kötekednek az emberek és álltalában intelligensebbek is, méghozzá tudod, miért? Mert ha akarnának sem volna idejük kötekedni... Ott aztán hajtás van, tanulhatsz reggeltől estig, ha húzósabb számonkérések vannak a terítéken, akkor néha éjszaka is. Ha eztnem szeretnéd, akkor húzd ki az utolsó évet és legalább lesz 1 szakmád."

Finoman megjegyezve,én próbálok tanulni,miközben jó kis családi hátterem közbe szól (értsd:abba is beleszólnak hogy mi hogy csináljak,vagy elveszik az füzetemet stb).

És jó,most ebben kezet fogok,de van egy szöveg amit nem hagyhatok:

"Nem az gyerek a hülye,mert az anyag sz..ul van leadva"

2022. ápr. 1. 21:39
 30/70 A kérdező kommentje:

27

Hmm...

Had javítsalak ki egy kicsit:

"De akkor miért nem mentél már általánosból gimibe? Ja,hogy csak ide vettek fel."

Mert azért,mert az jelenkezési lapot mert anyámék ellopták,és gondolhatod :)

"és valószínűleg okkal kötözködnek veled."

Vagyis ha pl:Gyerek direkt oda jön majomkodni,direkt kötöszködik,és ezért leüvöltöm,és ezért cseznek le,akkor ki az hülye?

Ja én kérek bocsánatot hogy élek..

"Egyszerűbb,ha kicsit pozitívabban állsz a dolgokhoz,ezt az iskolát elvégzed,majd tovább tanulsz,ha szeretnél"

ebben igazad van..

2022. ápr. 1. 21:46
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!