Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Pont karácsony előtt lettem...

Pont karácsony előtt lettem beteg a szüleim pedig megtiltották hogy hazamenjek?

Figyelt kérdés
Tegnap nem éreztem jól magam, elmentem teszteltetni és kiderült, hogy covidos vagyok. Egy másik városban tanulok és albérletben vagyok egyedül. Anyumék (50 évesek) megtiltották, hogy hazamenjek hozzájuk, mert ők már átestek a betegségen és nem akarnak megint betegek lenni. Így gyakorlatilag az ünnepeket egyedül fogom tölteni karanténban… pedig még a háziorvosom is megkérdezte, hogy azért haza megyek-e… Nagyon fáj, mert készültem és vártam hogy végre otthon legyek, erre ez… Nektek ez hogy esne?
2021. dec. 22. 09:00
 61/107 anonim ***** válasza:
83%
A szüleid egészsége kéne első helyen legyen. De hát oké, te már eldöntötted.
2021. dec. 22. 11:29
 62/107 anonim ***** válasza:
23%

azért mint szülő azt gondolom, hogy nem így reagáltam volna, mint a szülők. de nem tudunk mindent. oltottak-e pl.

aki a netpincér ajánlgatja, az tudja, hogy abban a városban, ahol kérdező van egyáltalán vannak-e ilyen lehetőségek?

2021. dec. 22. 11:38
 63/107 anonim ***** válasza:
95%

De karanténban van a kérdező. Akkor mi is a kérdés???

Ha nálunk valaki beállítana úgy, hogy tudja hogy covidos, azzal kétlem, hogy valaha is szóba állnék.

2021. dec. 22. 11:39
 64/107 anonim ***** válasza:
85%
62: minden városban vannak éttermek, ha előre elutalod az árát, akkor bármelyik étterem szállít ki az ajtó elé (na bumm, max. a futár kámpicsorodik el, mert nem kap borravalót...)
2021. dec. 22. 11:42
 65/107 anonim ***** válasza:
93%

Azt nem is értem, mit vergődik a kérdező úgy, mintha ő lenne a világon az egyetlen, aki egyedül él.

"hova lehet fordulni FULL egyedül lenni egy albérletben, közelben nincs senki aki tud segíteni"

Hát igen, a felnőtt élet bizony olyan, hogy nem ugrál körülötted anyuci folyton.

2021. dec. 22. 11:46
 66/107 anonim ***** válasza:
15%

45

"És? Más meg belehal."

És ezért nem gondoskodik valaki a gyerekéről?

2021. dec. 22. 11:48
 67/107 anonim ***** válasza:
89%

Azért az a kérdező megfogalmazása volt, hogy “megtiltották” hogy hazamenjen. Biztos aggódik érte az anyukája. Más dolog, hogy ő is segíthetne annyit, hogy egy nagy csomag kaját hagy az ajtódban meg visz neked a karácsonyi menüből. Érintkezés nélkül és a távolságot betartva.

Otthon amúgy se lenne óriási nagy karácsonyozás a szobadban gubbasztva míg a többiek együtt vacsoráznak. És amúgy nem csak a szüleidre kell gondolni, hanem simán tovább adhatjatok idősebb rokonoknak, embereknek is.

Én elhiszem h csalódott vagy mert nem így tervezted a karácsonyt de felelős döntést kell hozni. Én pl influenzasan se biztos h bevallalnam hogy végig fertőzom a családot.

Nálunk idén apósom bátyja akarta minden áron megtartani a karácsonyi összejövetelt 24-én, egy hónapja ezt hallgatja mindenki hogy aki nem megy el arra megsértődik, hat kiderült ok is covidosak, nem ünnepelnek. Pedig már mindenkinek az agyára mentek ezzel.

2021. dec. 22. 11:49
 68/107 anonim ***** válasza:
74%

"Otthon amúgy se lenne óriási nagy karácsonyozás a szobadban gubbasztva míg a többiek együtt vacsoráznak. "

Szerintem meg velük akarna vacsorázni. Ezeket semmi nem érdekli saját magukon kívűl.

2021. dec. 22. 11:54
 69/107 anonim ***** válasza:
93%

De azt írta a kérdező hogy azért menne haza főleg, hogy legyen aki ápolja. Ezen rugózik egyfolytában hogy hogyan fogja ellátni magát, nem is a karácsonyozáson. Valóban vannak nagyon súlyos esetei a covidnak, de egyelőre ez nem állhat fent ha vezetni lenne ereje, ami sokkal megterhelőbb mint kimenni a konyhába teát főzni.

A haverjaid haza mennének betegen, hogy ápolják őket hogy tudjanak gyógyulni? Szerinted mindenki rohan haza ha belazasodik vagy mi? Sok felnőtt ember vészel at egyedül betegséget, anélkül, hogy anyuci ellátná, ezt a részt nem is értem.

2021. dec. 22. 12:04
 70/107 anonim ***** válasza:
32%
Hány km.-re laknak a szüleid?Pontozzatok le, én mint anya az biztos,hogy nem hagynám magamra a gyerekemet.En elmennék hozzá,maszkban, és fertõtlenitõvel stb.bent maradna a szobában csak akkor menne ki, ha fontos, de mellette vagyok és látnám,hogy hogyan van!
2021. dec. 22. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!