Zavarna ha a gyermeked párja nem lenne tanult, de amúgy intelligens és rendes lenne?
Zavarna?
A szüleimet zavarja, hogy a páromnak nincs érettségije, sem szakmája. 11 osztálya van meg.
De!
Az egyik az, hogy nem lecsúszott, dolgozik, határvidéken élünk, külföldön dolgozik, van pénze. És nem lusta.
A másik az, hogy rendes, kedves, intelligens. Nem egy buta tahó.
Sőt kifejezetten szépen, választékosan beszél és elég sok minden érdekli is. Velem is nagyon szépen bánik és ezt a szüleim is látják.
Anyámék meg folyton azzal zaklatnak, hogy miért nem tanul még, fiatal. (24 éves)
Én sem vagyok “túl tanult”. Érettségim van és most okj-ra járok. Diplomám vszeg sosem lesz.
Haha, egyébként ezt én sem értem.
Mindenhol van más munkakör.
Én pl eü irányban tanulok, remélhetőleg kórházban fogok dolgozni.
Ott is lesznek orvosok, nővérek, takarítók, gyakszisok, titkárnők stbstb.
ma 15:43 "Összeszerelő munkás magyarul. Ezt akarja csinálni 65 éves koráig?"
Külföldön 7-800 ezer Ft-ot is keresnek gyárban havonta. Így is olyan rossz az a munka?? És elmondom angyalom, hogy nagyon sokan gyárban dolgozzák le az életüket. Mondogatjátok, hogy egy jó szakma milyen sokat ér. Hát elárulom, hogy egy asztalos szakmunkás ismerősöm 150 ezret keres, tehát még a gyári munkás is többet kap ennél még itthon is.
Sőt mondok jobbat. Egy irodista ismerősöm Webszerkesztő/programozó 150 ezret keres és 2021-ben.
Hihetetlennek tűnik, hogy egy webszerkesztő 150 ezret keres irodában? Vagy az asztalos szakmunkás alkalmazott is csak minimálbért kap?
Aki nem hiszi, annak adok címeket hova kell jelentkezni ezekre a munkákra és máris rájön, hogy ennyi fizetést adnak. (Vidéken)
Kérdező.
Nekem érettségim ugyan van, viszont az egyetemet félbehagytam, egyszerűen nem bírtam már tovább a családi körülményeket, és kb semmivel leléptem, annyit se mondtam, hogy pá. Azóta van egy hitelmentes házam, és most készülök (ugyan hitellel) venni egy nagyvárosi lakást. Vállalkozásom van, újra felvettek az egyetemre, és ha vége lenne ennek a vírushelyzetnek, akkor jövőre újrakezdem. Ezt ugyan senki nem tudja... Volt barátnőm szakmunkással, meg doktori fokozattal is. Sajnos egyikben sem találtam meg az akarást, mindegyiknek megfelelt a helyzet, pénz volt, apuka nyomta őket. Nekem ez nem volt szimpatikus. Én a semmiből elértem egy jó életszínvonalat. Most egy másik szakmunkást végzett lánnyal élek együtt. Benne látom az akarást, és bár a szülei neki is jól élnek, de nincs az, hogy apuci vesz egy kocsit a lányának, hogy eljárjon bevásárolni... (Kisváros, Aldi, Lidl, Spar, stb) És amikor szóvá teszem, akkor az a válasz, hogy nehogy ne tudjam már fenntartani. Fenn tudom, de mivel egy kocsi mindig otthon van, így értelme nem sok volt. Csak a kislánya nem szerette, mert nagy volt, meg "csúnya". És még én voltam a szar, mert megvehettem volna neki én is. (Ha olyan helyre ment, én mentem a munkással, ő meg egy 10 éves opellel.) Még aznap este hazapakolt a bevásárlókocsival. (Ja, dolgozott, de az kellett műkörömre, fodrászra, meg tetoválásra...) Ja, és apuka többször kifejezte nemtetszését, hogy az ő tanult kislánya mellett mit keres egy melós. Hát menjen akkor az ügyvéd apukához. (A csajnak történelem doktorija van.)
Nos ezt csak azért mondtam el, hogy te tudd értékelni. Ha a leendő férjed egy bunkó, de tanult ember, aki keres havi nettó 300-at, többet ér, mint az, aki mondjuk 8 általánossal kedves, rendes gyerek, stabil anyagi háttérrel, és céljai vannak, nem annyi, hogy egyik hónapról élni a másikra, fizetni az albit, a többit meg elverni baromságokra?
Amúgy ha anyádéknak az a baja, hogy nincs érettségije, akkor utána meg az lenne, hogy nincs főiskolai végzettséget, utána doktorija. Ne foglalkozz velük.
Irodában dolgozok,szinte mindenkinek van középfokú nyelvvizsgája. Amikor angol nyelvű ügyfelünk van, akkor annyit hallasz mindenhonnan, hogy "no, I don't speak English".
Ketten vállalják be közülünk angolul az ügyintézést, egyiknek papírja sincs róla.
Pont ennyit ér az érettségi is kb. Nyilván bizonyos szakmákhoz és az egyetemhez is belépő.
De kicsit túl lett tolva kommentekben, hogy mennyire értékes ha megvan, meg egy szar darab, akinek nincs.
A munkahelyeken belépőként fontos lehet a papír, de ha már bent vagy és feljebb lépnél, akkor a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy milyen papírod van. Kellő tapasztalat után egy másik helyre is előbb átvesznek téged, mint a tapasztalat nélküli diplomást.
"de nincs szorgalmam egy egyetemhez"
nekem se volt. akaratom volt, mert akartam azt a papirt. szorgalmas soha eletemben nem voltam
"Na ugye akkor minek letenni az érettségit??"
mert alap dolog??
Én nem is akarom, szóval akaratom sincs, mivelhogy találtam mást ami jobban érdekel. :)
Na de azt csak megemlítettem, nekem tökéletes így, nem is rólam van szó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!