Zavarna ha a gyermeked párja nem lenne tanult, de amúgy intelligens és rendes lenne?
Zavarna?
A szüleimet zavarja, hogy a páromnak nincs érettségije, sem szakmája. 11 osztálya van meg.
De!
Az egyik az, hogy nem lecsúszott, dolgozik, határvidéken élünk, külföldön dolgozik, van pénze. És nem lusta.
A másik az, hogy rendes, kedves, intelligens. Nem egy buta tahó.
Sőt kifejezetten szépen, választékosan beszél és elég sok minden érdekli is. Velem is nagyon szépen bánik és ezt a szüleim is látják.
Anyámék meg folyton azzal zaklatnak, hogy miért nem tanul még, fiatal. (24 éves)
Én sem vagyok “túl tanult”. Érettségim van és most okj-ra járok. Diplomám vszeg sosem lesz.
A gyerekem párja 2 diplomás, de egy munkakerülő, neveletlen bugris.
Innentől kezdve azt mondanám, hogy nem számít a diploma, de hosszútávon azért elgondolkoznék a helyedben Kérdező, hogy a barátod bizonytalan egzisztenciájára merhetsz e családot alapítani!
...és nem azért, mert mit szól a szomszéd és hasonlók.
Én ismerek valakit, akinek még a nyolc általánosa sincs meg. Tagadta a barátnője előtt, azt mondta, hogy elvesztette a bizonyítványát. A jogsihoz kellett volna bemutatnia. Egyszer mondta, hogy hol tanult, a barátnője elment a suliba, és kiderült az igazság. Volt egy kis balhé. Én biztos dobtam volna, nem csak a "végzettség" hiánya miatt.
És nem felmentés, hogy állami gondozott a srác.
Kedves Kérdező!
Ha a párod esetleg megbetegszik, megöregszik, fizikailag már esetleg nem lesz képes ellátni a feladatát - betegség, öregkor stb., bármi miatt - akkor is lesz "B" terv?
Vagy nyomorogni fogtok...? Mert akkor kifejezetten jó ez az állapot, amin nem szabad változtatni.
Minden ellenkező esetben nem szakítanék, de kifejezetten motiválnám - nem a mostani félrenézésemmel és beírásaimmal - abban a páromat, hogy képezze magát...
Nem lehet tudni mit hoz a jövő, ne úgy legyen, de inkább maradjon 8 papír a fiókban örök életre, mint hogy egyszer kelljen, de nincs...
4: De a fiúnak szakmája sincs. Semmilyen befejezett iskolája nincs, az 8 általánoson kívül.
Az asztalos egy jó, keresett szakma. Nem hiszem, hogy a 8 általánoshoz lehetne hasonlítani.
Én 25 éves vagyok, de sosem értettem meg azt az embert, aki ez alapján ítélkezik.
Van olyan, akinek nincs anyagi háttere, hogy tovább tanuljon, vagy más céljai vannak, ezért munkába áll.
Ha intelligens, szépen bánik veled, dolgozik, akkor szerintem semmi baj nincsen.
Van, aki 50 évesen tanul, szerintem sosem késő!
Engem azért érdekelne, hogy miért adta fel, és ha feladta, miért nem folytatja, amíg még könnyen mehetne.
Én is feladtam egyszer a gimit, és majdnem ott tartottam, hogy nem lesz érettségim. Akkor most kb. nulla lennék. Aztán munka mellett mégis leérettségiztem, és nem mondom, hogy emberileg több vagyok, de azért mégis másképp néznek rám, ha a végzettségemről kérdeznek, mintha csak általánosom lenne. Egy picike fokkal több mozgásterem van. Nem mondom, ha diplomám lenne, még egy kicsivel nagyobb lenne, de ez más tészta. Az már sose lesz. És hálás vagyok a sorsnak, hogy olyan munkahelyre kerültem a félbeszakított gimi után 8 általánossal, ahol megkövetelték később az érettségit, és tanulmányi szerződést kötöttek velem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!