Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Zavarna ha a gyermeked párja...

Zavarna ha a gyermeked párja nem lenne tanult, de amúgy intelligens és rendes lenne?

Figyelt kérdés

Zavarna?

A szüleimet zavarja, hogy a páromnak nincs érettségije, sem szakmája. 11 osztálya van meg.

De!

Az egyik az, hogy nem lecsúszott, dolgozik, határvidéken élünk, külföldön dolgozik, van pénze. És nem lusta.

A másik az, hogy rendes, kedves, intelligens. Nem egy buta tahó.

Sőt kifejezetten szépen, választékosan beszél és elég sok minden érdekli is. Velem is nagyon szépen bánik és ezt a szüleim is látják.

Anyámék meg folyton azzal zaklatnak, hogy miért nem tanul még, fiatal. (24 éves)

Én sem vagyok “túl tanult”. Érettségim van és most okj-ra járok. Diplomám vszeg sosem lesz.

2021. nov. 18. 04:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/89 anonim ***** válasza:
100%

Könnyebb lesz az élete? egy 17-18 éves gyereknek 11.ik osztályban annyi a dolga, hogy tanuljon. Ha csak nem ő tartja el a családját. Persze mi nem tudjuk az ő hátterét és, hogy milyen életkörülménye volt akkor.

Esti sulival az alapoktól készítik fel az érettségire. Bár ehhez is kell legalább egy szakma, hogy elkezdhesse.

2021. nov. 18. 15:15
 52/89 anonim ***** válasza:
23%

A párodnak hazudnia kellett volna, hogy van valami szakmája. Máris a szüleid jobban elfogadnák. Ennyi az egész. A bizonyítványt senki sem kéri. Tudom jól, hogy mennyire lenézik azt az embert aki nem végzett el semmilyen iskolát. Egy utolsó, legalja embernek tekintik.

És ha a párod külföldön dolgozik és sokat is keres, akkor nem lehet senkinek egy rossz szava sem rá.

2021. nov. 18. 15:17
 53/89 anonim ***** válasza:
0%

Az elég szörnyű, hogy akik azt válaszolták, hogy nem számít a végzettség csak egy papírforma azokat mindet lepontozták.

Jól tudjuk, hogy a legtöbb ember nem a szakmájában dolgozik. Akkor mégis minek az érettségi, diploma, meg 5 szakma?

2021. nov. 18. 15:29
 54/89 anonim ***** válasza:
29%

53, szerintem ezt így nem lehet kijelenteni.

Milyen munkalehetőségeket tudsz elképzelni egy 8 osztályt végzett fiatalnak kishazánkban? Mondjuk abban az esetben, ha nem a határ mellett lakik, és nem tud átjárni Ausztriába minden nap.

2021. nov. 18. 15:37
 55/89 A kérdező kommentje:

Esti suliban az alapoktól...Nem:D

Egy barátnőm is most kezdte, 4 éve nem járt iskolába és betették 11.-be. Neki 10 osztálya volt meg szakmája.

Igen, nem tudjátok a családi hátterét. Sem az anyagit.

Most viszont már csak szimplán nem akar tanulni. De mondom, én elfogadtam. Nem lusta. Dolgozik, házias, sok dolgot megcsinál itthon is. (Beleértve a házimunkát és a könnyebb javításokat is)

2021. nov. 18. 15:38
 56/89 anonim ***** válasza:
77%
Számomra az a szörnyű, hogy néhány hozzászóló majdnem hogy méltatja a butaságot, hogy valaki még a 12. osztályig se jutott el. Gondolkodjatok már, egy érettségi is manapság már annyit ér mint egy nyolc általános. Tökre rendben van hogy még ezt sem csinálta meg, az érettségit meg pláne nem? Mit fog tenni ha megbetegszik, ha közbejön az életében valami. Ott áll csupasz seggel, semmi tudással, semmi papírral. Ez aztán az etalon....
2021. nov. 18. 15:39
 57/89 A kérdező kommentje:
Gyárban dolgozik.
2021. nov. 18. 15:41
 58/89 anonim ***** válasza:
91%
Karrier ám a javából....
2021. nov. 18. 15:42
 59/89 anonim ***** válasza:
91%

Összeszerelő munkás magyarul.

Ezt akarja csinálni 65 éves koráig?

2021. nov. 18. 15:43
 60/89 A kérdező kommentje:

Rengeteg ember dolgozik gyárban:D

De mind1.

Van olyan rokonom, aki ugyan nem diplomás, de szellemi munkakörét cserélte egy gyárra, ahol magasabb fizetést kap, mert vegyszerekkel is dolgoznak.

2021. nov. 18. 15:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!