Zavarna ha a gyermeked párja nem lenne tanult, de amúgy intelligens és rendes lenne?
Zavarna?
A szüleimet zavarja, hogy a páromnak nincs érettségije, sem szakmája. 11 osztálya van meg.
De!
Az egyik az, hogy nem lecsúszott, dolgozik, határvidéken élünk, külföldön dolgozik, van pénze. És nem lusta.
A másik az, hogy rendes, kedves, intelligens. Nem egy buta tahó.
Sőt kifejezetten szépen, választékosan beszél és elég sok minden érdekli is. Velem is nagyon szépen bánik és ezt a szüleim is látják.
Anyámék meg folyton azzal zaklatnak, hogy miért nem tanul még, fiatal. (24 éves)
Én sem vagyok “túl tanult”. Érettségim van és most okj-ra járok. Diplomám vszeg sosem lesz.
Könnyebb lesz az élete? egy 17-18 éves gyereknek 11.ik osztályban annyi a dolga, hogy tanuljon. Ha csak nem ő tartja el a családját. Persze mi nem tudjuk az ő hátterét és, hogy milyen életkörülménye volt akkor.
Esti sulival az alapoktól készítik fel az érettségire. Bár ehhez is kell legalább egy szakma, hogy elkezdhesse.
A párodnak hazudnia kellett volna, hogy van valami szakmája. Máris a szüleid jobban elfogadnák. Ennyi az egész. A bizonyítványt senki sem kéri. Tudom jól, hogy mennyire lenézik azt az embert aki nem végzett el semmilyen iskolát. Egy utolsó, legalja embernek tekintik.
És ha a párod külföldön dolgozik és sokat is keres, akkor nem lehet senkinek egy rossz szava sem rá.
Az elég szörnyű, hogy akik azt válaszolták, hogy nem számít a végzettség csak egy papírforma azokat mindet lepontozták.
Jól tudjuk, hogy a legtöbb ember nem a szakmájában dolgozik. Akkor mégis minek az érettségi, diploma, meg 5 szakma?
53, szerintem ezt így nem lehet kijelenteni.
Milyen munkalehetőségeket tudsz elképzelni egy 8 osztályt végzett fiatalnak kishazánkban? Mondjuk abban az esetben, ha nem a határ mellett lakik, és nem tud átjárni Ausztriába minden nap.
Esti suliban az alapoktól...Nem:D
Egy barátnőm is most kezdte, 4 éve nem járt iskolába és betették 11.-be. Neki 10 osztálya volt meg szakmája.
Igen, nem tudjátok a családi hátterét. Sem az anyagit.
Most viszont már csak szimplán nem akar tanulni. De mondom, én elfogadtam. Nem lusta. Dolgozik, házias, sok dolgot megcsinál itthon is. (Beleértve a házimunkát és a könnyebb javításokat is)
Összeszerelő munkás magyarul.
Ezt akarja csinálni 65 éves koráig?
Rengeteg ember dolgozik gyárban:D
De mind1.
Van olyan rokonom, aki ugyan nem diplomás, de szellemi munkakörét cserélte egy gyárra, ahol magasabb fizetést kap, mert vegyszerekkel is dolgoznak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!