Zavarna ha a gyermeked párja nem lenne tanult, de amúgy intelligens és rendes lenne?
Zavarna?
A szüleimet zavarja, hogy a páromnak nincs érettségije, sem szakmája. 11 osztálya van meg.
De!
Az egyik az, hogy nem lecsúszott, dolgozik, határvidéken élünk, külföldön dolgozik, van pénze. És nem lusta.
A másik az, hogy rendes, kedves, intelligens. Nem egy buta tahó.
Sőt kifejezetten szépen, választékosan beszél és elég sok minden érdekli is. Velem is nagyon szépen bánik és ezt a szüleim is látják.
Anyámék meg folyton azzal zaklatnak, hogy miért nem tanul még, fiatal. (24 éves)
Én sem vagyok “túl tanult”. Érettségim van és most okj-ra járok. Diplomám vszeg sosem lesz.
Nem kell jelenteni a valaszolot, szegenynek eleg baj az, h sajat magaval kell egyutt elnie. Szar lehet ilyen negativnak es pikirtnek lenni.
Nem az iskolazottsag a lenyeg sztem, hanem az intelligencia. Ha neked igy megfelel, akkor ne foglalkozz mas velemenyevel, sokkal boldogabb leszel.
2 nehéznek számító diplomám van, a párommak nincs érettségije, hanem szakmát végzett.
Nagyon ügyesen kiépítette a karrierjét, szereti amit csinál és a bevétele is nagyon jó.
Én elvagyok a munkámmal, de nem érzem magam megbecsülve és annyira nem is szeretem. Több helyen is voltam már vele, mindenhol így éreztem.
Szerintem az a fontos, hogy szeresse amit csinál és alapvetően nyitott legyen a világra.
Nem gondolom, hogy az érettségi olyan nehézségű lenne, hogy csak azokat vegyük emberszámba, akinek van. Aki végig üli a 4 évet középiskolában, gimnáziumban, az meg tudja csinálni, akkor is, ha csak melegedni járt be. Nem akkora teljesítmény szerintem, egy szakma letétele is lehet ugyanolyan nehézségű.
Az egyetem persze már egy másik szint, abszolút becsülöm azokat, akik kiálltak minden akadályt és lediplomáztak, akár többször is. De nem ez határozza meg, hogy mennyire vagy értelmes és mennyire vagy jó társ, partner.
A szüleid barmok, kérdező. Szerintem az a legfontosabb, hogy boldog legyél vele, tudjatok együtt tervezni. Pont leszarnám a véleményüket a helyedben.
16, ne legyél már ennyire naiv.
Itt a fiúnak szakmája sincs, 17 évesen otthagyta az iskolát.
Nyolc általános végzettséggel milyen vállalkozásba kezd hosszú tavon? Mihez ért?
Fuvarozó alkalmazott vagy segédmunkás lehet belőle legfeljebb, esetleg gyárban operátor.
Teljesen más eset, mint amikor egy ügyes kezű mester, aki kitanulta a szakmáját, nekikezd egy vállalkozásnak, és mondjuk keresett ács, szépen dolgozó szobafestő, ügyes kezű kőműves lesz belőle.
Nálunk is ilyen volt az asztalos srác, gyönyörűen kommunikált, értette, hogy mit akarunk, a munkáit folyamatosan töltötte fel a Facebook oldalára, úgymond “futtatta magát” ott. Okosan, ügyesen csinalta a vallalozása dolgait. Az ilyennel szülőkènt semmi bajom nem volna. De hogy se érettségi, se szakma, az már érdekesebb.
Elvileg nem zavarna, ha egyébként tényleg olyan, mint írtad és nem a rózsaszín köd szól belöled.
DE! Ugyan nem írtad, mivel foglalkozik, de kérdéses, hogy ez tartósan is megmarad-e neki, másrészt mit csinál, ha a mostani munkahely megszünik vagy elküldik, illetve hogy idös korban is tudja-e ezt a munkát végezni.
Éppen azért, hogy több lehetösége legyen abban az esetben, ha egyszer más munkahelyre lenne szüksége, érdemes lenne megszerezni az érettségit, mert késöbb egyre nehezebb lesz, a legtöbb helyen nem azért kérik.
Szerintem mindenki a lehető legjobbat akarja a gyerekének. Ugyanakkor felnőtt vagy, te döntesz a párválasztásban, semmi köze, semmi beleszólása nincs a szüleidnek.
Pont a napokban derült ki az egyik magyar plasztikai sebészről, hogy családos emberként több párkapcsolatot tartott fent párhuzamosan, huszonéves lányokkal. Hiába van menő végzettsége és munkája, ha csak átveri és boldogtalanná teszi a párjait. Nem minden a végzettség, munka szerintem.
Nyilván fontos dolog, de ezt neked kell eldönteni, te látod, hogy mennyire tudsz vele tervezni hosszú távon.
Kedves kérdező, mit vársz a szüleidtől, tapsikoljanak örömükben, hogy egy iskolából kiesett valakibe habarodtál bele?
Ha tényleg olyan szépen választékosan beszél, meg olyan intelligens, akkor hogy hogy nincs igénye legalább egy érettségi letételére? Értelmes fiatalnak egy középszintű semmiség.
Hosszú távon mihez akar kezdeni a 8 osztállyal?
Én érettségis vagyok nyelvismeret nélkül. Volt barátnőm, volt két barátnőm is, akinek több diplomája is volt, és az egyik több nyelven is beszélt (az utóbbit inkább a nyelvismeret hiánya zavarta egy kicsit, mert több külföldi barátja volt, viszont felvállalta mindenki előtt).
A barátnőim elfogadták, de a hozzátartozók nehezen, viszont a barátnőimet ez nem érdekelte.
Én nagyon ösztönözném arra, hogy érettségizzen le, mert egyre nehezebben fog menni. Lehet, hogy most még el van, szakma nélkül, kap munkát, de idővel egyre kevesebb esélye van erre. Egyrészt mert azt is elfelejti, amit eddig tudott, másrészt mert nem lesz annyira lehetősége, pl. családot kell eltartani, gyerekeivel is kell foglalkozni...
Hosszútávon is kell ám gondolkozni: mik az öt, tíz, húszéves tervek?!
Szinte minden OKJ-s tanfolyamnál alap az érettségi, esetleg diploma is.
Ilyen helyzetben inkább feketén tud dolgozni, és idővel ez nagyon visszaüthet, főleg ha egészségügyi helyzete romlik, akkor mivel fog foglalkozni?
Miért nem tanult tovább?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!