Zavarna ha a gyermeked párja nem lenne tanult, de amúgy intelligens és rendes lenne?
Zavarna?
A szüleimet zavarja, hogy a páromnak nincs érettségije, sem szakmája. 11 osztálya van meg.
De!
Az egyik az, hogy nem lecsúszott, dolgozik, határvidéken élünk, külföldön dolgozik, van pénze. És nem lusta.
A másik az, hogy rendes, kedves, intelligens. Nem egy buta tahó.
Sőt kifejezetten szépen, választékosan beszél és elég sok minden érdekli is. Velem is nagyon szépen bánik és ezt a szüleim is látják.
Anyámék meg folyton azzal zaklatnak, hogy miért nem tanul még, fiatal. (24 éves)
Én sem vagyok “túl tanult”. Érettségim van és most okj-ra járok. Diplomám vszeg sosem lesz.
Kérdező, megkaptad a választ. A többséget azért zavarja.
És ha vele maradsz, el kell fogadnod, hogy a való életben is az a többség véleménye, hogy azért ez elég gáz.
Ki a fene mondta, hogy vegyészmérnöki diploma?
Titrálás meg reakcióegyenlet mellett gyakorolhatod a szövegértést is, mert másodszor értesz mást ki az írásból mint amit írok.
Egyébként igen, minden megtanulható.
Ezt a vegyészmérnök dolgot meg csak te nyomatot. Az ismerősöm sem az, és most sem kizárólag erről a diplomáról beszéltem.
Hidd el, más is megcsinálja, nem csak te. Orvosok is lesznek sokan. Majd ők is megcsókolják a talpad 6 év egyetem és szakvizsga után.
Ó, már orvos is! Micsoda zseni!
Édesanyámat nem oktatom ki, ő tanult eleget.
Én egyetemistaként egy több, mint 1000főt foglalkoztató gyárban dolgoztam, mert kb mindig lehetett menni és a műszakok meg a hétvége miatt az egyetemmel is össze tudtam egyeztetni.
Rengeteg állandó dolgozóval összebarátkoztam, gyakorlatilag mindenkinek volt érettségije, szakmája és volt, akinek diplomája is. És soron dolgoztak. Itt megemlíteném a vegyészmérnök kolléganőmet is, aki szintén soron dolgozott.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy papírral sem biztos, hogy tovább jut az ember, mint a gyári munka.
Én sem tudnék megelégedni a monoton, betanított munkával, kevés pénzzel. De sokan szeretik és nem akarnak változtatni.
Ha önszántából nem akar tanulni a fiú, akkor nincs értelme erőltetni. Majd ha úgy érzi, hogy ez kevés, akkor lép tovább.
Én sem biztos, hogy örülnék, ha a párom sori munkás lenne, de ezt nem a mi dolgunk eldönteni. Ha szeretik egymást a kérdezővel, együtt terveznek, akkor sok boldogságot.
Én szülőként nem pofáznék bele a felnőtt gyerekem kapcsolatába. Elég érzékeny téma, sok konfliktust okozhat, ha nem fogadják el, lenézik.
78-as ez egy teljesen korrekt vélemény. Intelligens hozzászólás.
Engem mint mondtam, nem zavar, csak a szüleimet.
"Egy érettségi is manapság már annyit ér mint egy nyolc általános"
Na ugye akkor minek letenni az érettségit??
Istenem mennyi hülye ember van itt.. Idézek belőlük=
"Nem attól néznek valakit butának, hogy gyárban dolgozik. Hanem attól, hogy arra sincs igénye, hogy az érettségit letegye"
Ja mert az érettségi az hú de nagy eredmény...
"Én meghalnék a szégyentől ha gyárban kéne dolgoznom, mert buta vagyok mint a tök" Te agyhalott vagy. Miért lenne buta az aki gyárban dolgozik? Talán mindenkinek irodában kéne dolgoznia?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!