Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Zavarna ha a gyermeked párja...

Zavarna ha a gyermeked párja nem lenne tanult, de amúgy intelligens és rendes lenne?

Figyelt kérdés

Zavarna?

A szüleimet zavarja, hogy a páromnak nincs érettségije, sem szakmája. 11 osztálya van meg.

De!

Az egyik az, hogy nem lecsúszott, dolgozik, határvidéken élünk, külföldön dolgozik, van pénze. És nem lusta.

A másik az, hogy rendes, kedves, intelligens. Nem egy buta tahó.

Sőt kifejezetten szépen, választékosan beszél és elég sok minden érdekli is. Velem is nagyon szépen bánik és ezt a szüleim is látják.

Anyámék meg folyton azzal zaklatnak, hogy miért nem tanul még, fiatal. (24 éves)

Én sem vagyok “túl tanult”. Érettségim van és most okj-ra járok. Diplomám vszeg sosem lesz.

2021. nov. 18. 04:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/89 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, megkaptad a választ. A többséget azért zavarja.

És ha vele maradsz, el kell fogadnod, hogy a való életben is az a többség véleménye, hogy azért ez elég gáz.

2021. nov. 18. 16:29
 72/89 A kérdező kommentje:

Ki a fene mondta, hogy vegyészmérnöki diploma?

Titrálás meg reakcióegyenlet mellett gyakorolhatod a szövegértést is, mert másodszor értesz mást ki az írásból mint amit írok.

Egyébként igen, minden megtanulható.

Ezt a vegyészmérnök dolgot meg csak te nyomatot. Az ismerősöm sem az, és most sem kizárólag erről a diplomáról beszéltem.

Hidd el, más is megcsinálja, nem csak te. Orvosok is lesznek sokan. Majd ők is megcsókolják a talpad 6 év egyetem és szakvizsga után.

2021. nov. 18. 16:29
 73/89 anonim ***** válasza:
24%
Orvos-vegyészmérnök leszek bocsi. Édesanyádat oktasd ki ha megkérlek,és a talpamat te csókolhatod meg max. meg a segghülye urad. Vitát lezártam.
2021. nov. 18. 16:31
 74/89 A kérdező kommentje:

Ó, már orvos is! Micsoda zseni!

Édesanyámat nem oktatom ki, ő tanult eleget.

2021. nov. 18. 16:36
 75/89 anonim ***** válasza:
23%
Hát zsenibb vagyok mint ti az biztos. Rohadt sokat tanultam az orvosi diplomáért, hidd el a vegyésziért is megküzdök. De ti valószínűleg soha nem fogjátok ezt átélni. Így tisztelhetnétek azt, aki diplomás, és nem beszólogatni neki.
2021. nov. 18. 16:39
 76/89 A kérdező kommentje:
:D
2021. nov. 18. 16:44
 77/89 anonim ***** válasza:
93%

Én egyetemistaként egy több, mint 1000főt foglalkoztató gyárban dolgoztam, mert kb mindig lehetett menni és a műszakok meg a hétvége miatt az egyetemmel is össze tudtam egyeztetni.

Rengeteg állandó dolgozóval összebarátkoztam, gyakorlatilag mindenkinek volt érettségije, szakmája és volt, akinek diplomája is. És soron dolgoztak. Itt megemlíteném a vegyészmérnök kolléganőmet is, aki szintén soron dolgozott.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy papírral sem biztos, hogy tovább jut az ember, mint a gyári munka.

Én sem tudnék megelégedni a monoton, betanított munkával, kevés pénzzel. De sokan szeretik és nem akarnak változtatni.

Ha önszántából nem akar tanulni a fiú, akkor nincs értelme erőltetni. Majd ha úgy érzi, hogy ez kevés, akkor lép tovább.

Én sem biztos, hogy örülnék, ha a párom sori munkás lenne, de ezt nem a mi dolgunk eldönteni. Ha szeretik egymást a kérdezővel, együtt terveznek, akkor sok boldogságot.

Én szülőként nem pofáznék bele a felnőtt gyerekem kapcsolatába. Elég érzékeny téma, sok konfliktust okozhat, ha nem fogadják el, lenézik.

2021. nov. 18. 16:50
 78/89 A kérdező kommentje:

78-as ez egy teljesen korrekt vélemény. Intelligens hozzászólás.

Engem mint mondtam, nem zavar, csak a szüleimet.

2021. nov. 18. 16:52
 79/89 anonim ***** válasza:
85%

"Egy érettségi is manapság már annyit ér mint egy nyolc általános"

Na ugye akkor minek letenni az érettségit??

2021. nov. 18. 16:54
 80/89 anonim ***** válasza:
70%

Istenem mennyi hülye ember van itt.. Idézek belőlük=

"Nem attól néznek valakit butának, hogy gyárban dolgozik. Hanem attól, hogy arra sincs igénye, hogy az érettségit letegye"

Ja mert az érettségi az hú de nagy eredmény...

"Én meghalnék a szégyentől ha gyárban kéne dolgoznom, mert buta vagyok mint a tök" Te agyhalott vagy. Miért lenne buta az aki gyárban dolgozik? Talán mindenkinek irodában kéne dolgoznia?

2021. nov. 18. 17:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!