Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Zavarna ha a gyermeked párja...

Zavarna ha a gyermeked párja nem lenne tanult, de amúgy intelligens és rendes lenne?

Figyelt kérdés

Zavarna?

A szüleimet zavarja, hogy a páromnak nincs érettségije, sem szakmája. 11 osztálya van meg.

De!

Az egyik az, hogy nem lecsúszott, dolgozik, határvidéken élünk, külföldön dolgozik, van pénze. És nem lusta.

A másik az, hogy rendes, kedves, intelligens. Nem egy buta tahó.

Sőt kifejezetten szépen, választékosan beszél és elég sok minden érdekli is. Velem is nagyon szépen bánik és ezt a szüleim is látják.

Anyámék meg folyton azzal zaklatnak, hogy miért nem tanul még, fiatal. (24 éves)

Én sem vagyok “túl tanult”. Érettségim van és most okj-ra járok. Diplomám vszeg sosem lesz.

2021. nov. 18. 04:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/89 anonim ***** válasza:
27%

11 osztályt végzett, nem 12-t. Most komolyan az egy éven megy a vita és a másik lenézése? Az érettségit bárki meg tudja csinálni, aki éppen benne van, ezt tanulja heti 40 órában.

A való életben sok haszna nincsen. A legtöbb munkahelyen rég nem a papír számít, hanem a korábbi munkatapasztalat és a nyelvtudás. Ha külföldön dolgozik a kérdező párja (gondolom Ausztria), akkor feltehetően németül jól beszél.

Simán el lehet helyezkedni Magyarországon csak a nyelvtudással is egy multinál.

Nyilván jó lett volna, ha marad egy évet és legálabb középfokú végzettséget szerez, de gondolom nem rajta múlt, hanem a családi hátterén, mint a legtöbb ilyen esetben.

Ha majd kell neki az érettségi, akkor beül estire és megcsinálja. De ez a srác döntése.

2021. nov. 18. 10:34
 32/89 anonim ***** válasza:
69%

Ha majdnem elvégezte, akkor miért nem fejezi be esti iskolában?

Most így ismeretlenül nekem ebből az jön le, hogy a párod egy nagy tróger, de ne legyen igazam.

2021. nov. 18. 10:38
 33/89 anonim ***** válasza:
82%

Igen, zavarna.

18 évesen én is hittem a mesében és szerelembe estem egy tanulatlan, ámde kedves fiúval. Nem mesélem el a kálváriát amit együtt bejártunk, hiába volt minden erőfeszítésem, hogy ő emelkedjen, helyette együtt merültünk el a kilátástalanságban.

A sluszpoén sok év után az volt amikor egy diplomás lánnyal csalt, és próbált mindkettőnket megtartani.

2021. nov. 18. 10:38
 34/89 anonim ***** válasza:
91%
apam is szakmat tanult, 2 yerek es munka mellett erettsegizett le estin. 55 evesen diplom azott, szinten munka mellett. nem egy uresfeju ember, csak link volt, senki se hajtotta hogy tanuljon, magatol meg nem volt kedve. melyik kamasznak van? en is a hid alatt elnek most ha anyam nem hajtott volna hogy mejek egyetemre
2021. nov. 18. 10:40
 35/89 anonim ***** válasza:
83%
Én nem minősítem. Mellette lennék, és ösztönözném, hogy végezze el estin vagy levelezőn azt az egy évet, és érettségizzen le. Minél később fut neki, annál nehezebben megy, mert annál többet kell felkészülni, annál reménytelenebb. Ha olyan a családi háttere, hogy nem kap segítséget, és te vagy az én lányom, akkor én segíteném az érettségihez, ha látom benne az elszántságot, és melletek lennék, ha látom, hogy szeret téged, és jól bánik veled. De hosszú távon kell gondolkozni.
2021. nov. 18. 10:43
 36/89 anonim ***** válasza:
85%
Amíg a gyerekemmel nem egy elnyomó tahó módjára bánna, hanem szeretettel, addig engem nem izgatna. Mostani páromnak érettségije nincs, szakmája van, mégis támogat az elképzeléseimben, úgyhogy ez nem végzettség függő.
2021. nov. 18. 10:48
 37/89 anonim ***** válasza:
90%
Nem zavarna, bánjon jól a lányommal, és legyenek boldogok.
2021. nov. 18. 10:57
 38/89 anonim ***** válasza:
100%
Munka mellett estin simán le tudná tenni. Nem hiszem, hogy a jelenlegi munkáját akarja csinálni nyugdíjig. A legtöbb munkahely meg kéri az érettségit minimum. Ha sok minden érdekli,ráadásul nem lusta, akkor miért nem tanul ki valamit?
2021. nov. 18. 11:15
 39/89 anonim ***** válasza:
83%

Azért egy jó szakma nem ártana! (Sokkal többet ér mint az érettségi)

De ha a pasi örökké Ausztriába akar alja munkát csicskázni, vagy a zavarosban seftelgetni, ám tegye!

De se ő, se a gyerekem ne várja el, hogy ennek örüljek!...függetlenül attól, hogy az ő dolguk,... csak hát kérdeztél.

2021. nov. 18. 11:25
 40/89 anonim ***** válasza:
14%

Aki ennyire bele van szerelmesedve az érettségibe, tőle kérdezném, hogy mi lesz, ha leteszi?

A leírtak alapján elég egyértelmű, hogy Ausztriában dolgozik a csávó, valószínű 3-4x annyi pénzért, mint amit itthon kapna végzettséggel.

Rengeteg győri, soproni diplomás ismerősöm a Pandorfban bolti eladó, mert rohadtul nem érte meg Magyarországon dolgozniuk.

2021. nov. 18. 11:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!