Zavarna ha a gyermeked párja nem lenne tanult, de amúgy intelligens és rendes lenne?
Zavarna?
A szüleimet zavarja, hogy a páromnak nincs érettségije, sem szakmája. 11 osztálya van meg.
De!
Az egyik az, hogy nem lecsúszott, dolgozik, határvidéken élünk, külföldön dolgozik, van pénze. És nem lusta.
A másik az, hogy rendes, kedves, intelligens. Nem egy buta tahó.
Sőt kifejezetten szépen, választékosan beszél és elég sok minden érdekli is. Velem is nagyon szépen bánik és ezt a szüleim is látják.
Anyámék meg folyton azzal zaklatnak, hogy miért nem tanul még, fiatal. (24 éves)
Én sem vagyok “túl tanult”. Érettségim van és most okj-ra járok. Diplomám vszeg sosem lesz.
11 osztályt végzett, nem 12-t. Most komolyan az egy éven megy a vita és a másik lenézése? Az érettségit bárki meg tudja csinálni, aki éppen benne van, ezt tanulja heti 40 órában.
A való életben sok haszna nincsen. A legtöbb munkahelyen rég nem a papír számít, hanem a korábbi munkatapasztalat és a nyelvtudás. Ha külföldön dolgozik a kérdező párja (gondolom Ausztria), akkor feltehetően németül jól beszél.
Simán el lehet helyezkedni Magyarországon csak a nyelvtudással is egy multinál.
Nyilván jó lett volna, ha marad egy évet és legálabb középfokú végzettséget szerez, de gondolom nem rajta múlt, hanem a családi hátterén, mint a legtöbb ilyen esetben.
Ha majd kell neki az érettségi, akkor beül estire és megcsinálja. De ez a srác döntése.
Ha majdnem elvégezte, akkor miért nem fejezi be esti iskolában?
Most így ismeretlenül nekem ebből az jön le, hogy a párod egy nagy tróger, de ne legyen igazam.
Igen, zavarna.
18 évesen én is hittem a mesében és szerelembe estem egy tanulatlan, ámde kedves fiúval. Nem mesélem el a kálváriát amit együtt bejártunk, hiába volt minden erőfeszítésem, hogy ő emelkedjen, helyette együtt merültünk el a kilátástalanságban.
A sluszpoén sok év után az volt amikor egy diplomás lánnyal csalt, és próbált mindkettőnket megtartani.
Azért egy jó szakma nem ártana! (Sokkal többet ér mint az érettségi)
De ha a pasi örökké Ausztriába akar alja munkát csicskázni, vagy a zavarosban seftelgetni, ám tegye!
De se ő, se a gyerekem ne várja el, hogy ennek örüljek!...függetlenül attól, hogy az ő dolguk,... csak hát kérdeztél.
Aki ennyire bele van szerelmesedve az érettségibe, tőle kérdezném, hogy mi lesz, ha leteszi?
A leírtak alapján elég egyértelmű, hogy Ausztriában dolgozik a csávó, valószínű 3-4x annyi pénzért, mint amit itthon kapna végzettséggel.
Rengeteg győri, soproni diplomás ismerősöm a Pandorfban bolti eladó, mert rohadtul nem érte meg Magyarországon dolgozniuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!