Zavarna ha a gyermeked párja nem lenne tanult, de amúgy intelligens és rendes lenne?
Zavarna?
A szüleimet zavarja, hogy a páromnak nincs érettségije, sem szakmája. 11 osztálya van meg.
De!
Az egyik az, hogy nem lecsúszott, dolgozik, határvidéken élünk, külföldön dolgozik, van pénze. És nem lusta.
A másik az, hogy rendes, kedves, intelligens. Nem egy buta tahó.
Sőt kifejezetten szépen, választékosan beszél és elég sok minden érdekli is. Velem is nagyon szépen bánik és ezt a szüleim is látják.
Anyámék meg folyton azzal zaklatnak, hogy miért nem tanul még, fiatal. (24 éves)
Én sem vagyok “túl tanult”. Érettségim van és most okj-ra járok. Diplomám vszeg sosem lesz.
31, “ Ha külföldön dolgozik a kérdező párja (gondolom Ausztria), akkor feltehetően németül jól beszél.
Simán el lehet helyezkedni Magyarországon csak a nyelvtudással is egy multinál.”
Azt ugye tudod, hogy a multiknál azoknak az állásoknak, ahol követelmény az idegen nyelv ismeret, legtöbbször nem hogy az érettségi, de a gazdasági vagy műszaki diploma is alap.
Multi cégnél 8 osztállyal legfeljebb összeszerelő munkás lehet.
Könyörgöm, egy szakmája legyen. Mi lesz, ha gyerek lesz, mivel motiválod? Hogy apa is sokat keres, mert 8 általánosa van? Ja, biztos beszél németül, valamennyire. De német konyhanyelv+8 általános nem elég semmire. Csak kint jobban megfizetik.
Minden gimis tudásomat össze kell szednem, hogy tudjak segíteni a gyereknek a tanulásban, ha beteg vagy online oktatás volt. Na, most 8 általánossal bocs, de nem hiszem, hogy menne.
A szakmának igenis van becsülete, ha nem is abban dolgozik, de akkor már villantott vmit. Legyen festő, kőműves vagy bármi, kint is jobban keresne vele.
Valaki írta a nyelvet. Ez vicces, mert én is beszélek angolul, 1 évet kint is éltem és nincs nyelvvizsgám. Majd lehet leteszem, mert munkahely miatt...
De még nincs annak ellenére, hogy jobban beszélem mint sokan.
Amúgy a párom meg jól beszél németül, mert Ausztriában dolgozik már 4 éve.
Ja, nem a lila köd beszél belőlem, már lassan 3 éve egy pár vagyunk. Meg anyáék sem azt akarják, hogy dobjam ki, hanem nehezen fogadják el, hogy nem tanul és állandóan engem nyüstölnek ezért.
“Olyan fiatal, miért nem tanul még?”
“Nem akar leérettségizni?”
“Esti iskola?”
És stb.
Nem lustaság miatt hagyta ott az iskolát, csak azt mondta, hogy abban a percben úgy érezte, hogy úgy könnyebb lesz az élete.
Az esti suliba már valóban nem akar járni. Mert ő már kiesett a gyakorlatból. De én elfogadom.
Dehogy zavarna! Inkább a szüleid a tahók. Az én páromnak sincs érettségije, szakmunkása van, de kényszer szak, mert csak azt lehetett akkor választania. Nem is tudja, nem is akarja, nem is abban dolgozik. Na és? Ha azt lestem volna, hogy mi van a bizonyítványában akkor most magányos lennék. Nekem diplomám van, mellette vagy 10okj. Na és? Unatkoztam, munka mellett tanultam. Mások bélyeget gyüjtenek, én okj-t. Nem érzem magam többnek, vagy jobbnak miatta.
A szüleid inkább szálljanak magukba.
Amúgymeg, ha nagyon nyavajognak nézz utánna, hogy Steve Jobs, vagy Bill Gates milyen iskolákat végzett el, és mire vitte...
45, az általad említett két ember járt egyetemre, nem is akárhová, csak nem fejezte be. Az nem ugyanaz azzal, hogy valaki még csak le se érettségizik.
Ugyanakkor meg korszakos zsenik, akikből kevés van, nem abból kell kiindulni, hogy a kérdező pasija is majd ilyen sokra viszi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!