Zavarna ha a gyermeked párja nem lenne tanult, de amúgy intelligens és rendes lenne?
Zavarna?
A szüleimet zavarja, hogy a páromnak nincs érettségije, sem szakmája. 11 osztálya van meg.
De!
Az egyik az, hogy nem lecsúszott, dolgozik, határvidéken élünk, külföldön dolgozik, van pénze. És nem lusta.
A másik az, hogy rendes, kedves, intelligens. Nem egy buta tahó.
Sőt kifejezetten szépen, választékosan beszél és elég sok minden érdekli is. Velem is nagyon szépen bánik és ezt a szüleim is látják.
Anyámék meg folyton azzal zaklatnak, hogy miért nem tanul még, fiatal. (24 éves)
Én sem vagyok “túl tanult”. Érettségim van és most okj-ra járok. Diplomám vszeg sosem lesz.
Aki gyárban dolgozik, nem feltétlen buta mint egy tök.
Aki buta, azzal nem maradnék meg párkapcsolatban, mert utálom ha nincs témája valakinek, vagy csak a hülyeség érdekli, vagy kettőt szól és kiesik a kapanyél a szájából.
A vegyész technikus sem diploma.
Nekem sem lesz diplomám.
Nem vagyok buta, de nincs szorgalmam egy egyetemhez.
Nem attól néznek valakit butának, hogy gyárban dolgozik.
Hanem attól, hogy arra sincs igénye, hogy az érettségit letegye.
Van körmös csajszi ismerősöm érettségi nélkül.
De ő nem gyárban dolgozik, hanem tiszta szobácskában, asztalnál...
Ergo, ő egy tudós?
Kb ennyi a munkahely és az intelligencia összefüggése. Kevésbé okos, de nagyon teperős, szorgalmas emberek is szerezhetnek diplomát, vagy jó pozíciót. Jó pozit mondjuk diploma nélkül is lehet seg-nyalással. De nagyon elkanyarodtunk a kérdéstől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!