Van aki tényleg megbánta hogy nem lett gyereke?
A szüleim fojtón ezzel nyomasztanak.
25 vagyok mikor lessz már gyerek nekik ennyi Idősen már jött a második.
25f
35 éves nő vagyok, nincs gyerekem, nem szeretnék és nem bántam meg. Néha eszembe jut hogy milyen lenne ha lenne, de nincs égető vágyam hogy szüljek. A párom 40, ő sem szeretne.
Te 25 évesen még semmiről nem maradtál le, másrészt meg ha egyáltalán nem szeretnél gyereket, abban sincs semmi rossz. A szüleid részéről helytelen hogy követelik rajtad az unokát. A gyerekvállalás olyan döntés amit magadnak és a feleségednek kell meghozni amikor ti készen álltok rá lelkileg, anyagilag stb.
Nekem nem lehet, szóval biztosan nem lesz, meg már a kor miatt sem.
Nem mondom, hogy nem hiányzik. De szerencsére nem keseredtem meg. Boldogabb vagyok így is sokaknál, akiknek van gyerekük.
Ha elnézem a velem egykorú, vagy akár sokkal fiatalabb nőket, akiknek van gyerekük, hát nem irigylem őket. Folyamatos stressz az életük, gyerekek, unokák, menyek, vők... Saját életük nincs, a családjukét élik, megöregedtek, egészségügyi problémáik vannak. Egy percig sem bánom, hogy ez kimaradt az életemből.
N
Nagyon más lesz a válasz, ha valaki 60-70 évesen ismeri be (itt nem fogja, lehet magának sem), hogy jobb lett volna gyereket vállalni, mert akkor nem érezné magát egyedül, nem unatkozna, lenne unoka stb.
Akik ktt irogatnak 30-40 évesel, azok nem érzik a súlyát, hiszen a saját döntésüknek érzik, még megtehetnék. De később már oda a lehetőség is, ebbe sokan megkeserednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!