Van itt olyan aki megbánta, hogy olyan nővel/férfival jött össze akinek van már gyereke?
szerintem nincs jelentősége hogy van-e gyereke az illetőnek vagy sem.
egyik haverom befogadott egy nőt egy kisgyerekkel. évekig éltek együtt, majd egyik napról a másikra lelépett a nő a gyerekkel, és a bútorok jelentős részét is magával vitte. (szó nélkül, srác elment dolgozni és üres lakásra jött haza. azóta nem tudta elérni a nőt)
ez volt a hála, hogy gyerekkel együtt befogadta a saját lakásába.
tehát hálát ne várjál, hogy gondját viseled más gyerekének.
részemről macerás ha gyereke van a nőnek. nem lehet miatt normális párkapcsolatot élni. egyből belecsöppensz a családba, ami nem biztos hogy egészséges a kapcsolatra nézve. én így látom.
Huha eléggé változatos a vélemény erről.Szóval azért a többség nem nagyon járt jól.
Köszönöm a válaszaitokat.
Várom mások véleményét is!
Nálunk is 10 évvel fiatalabb nálam a férjem lánya.Nem volt vele soha problémám. Az elején az anyja által volt némi feszültségkeltés, de miután nem reagáltam rá, szerintem megunhatta és leszállt rólam.
A lánnyal jól kijövök, komolyabb nézeteltérésünk még nem volt az elmúlt 8 évben.
Az együtt töltött idejüket pedig mindig is tiszteletben tartottam, de el is tudtam foglalni magam addig. Most már fiatal felnőtt, így inkább a barátaival/partnerével van,az apa-lánya napok emiatt ritkultak csak - inkább telefonon beszélnek.
Szerintem lelki alkattól függ. Én sosem jönnék össze olyannal akinek gyereke van. Sajnos nem tudnám tolerálni más gyerekét. Egyszer-kétszer előfordult, hogy randiztam elvált férfival, de amint kiderült, hogy gyerek is van, rövidre zártam. Ez nagyon ember-, és személyiségfüggő. Nekem nem kell más gyereke, még heti egyszer sem. :) Jobb így, mintha konfliktusok lennének belőle később.
Szerintem ilyenkor érdemes ezeken a kérdéseken elgondolkodni:
- Kénytelen tartani a kapcsolatot az exfeleségével
- A gyerek sokszor elsőbbséget fog élvezni veled szemben. Hiába beszéltek meg valami estére, ha a gyerek beteg, ő lesz az első. Gyerekes pasinak felelőssége van.
- Karácsonykor, ünnepekkor itt is, ott is lesz egy kicsit. Ha lesz közös gyereketek, akkor is.
- Ha lesz közös gyereketek, ő sem élvezhet elsőbbséget a másik gyerekkel szemben. Meg kell osztani a figyelmét.
- Sokat lesz nálatok a kisgyerek. Neked is kell róla gondoskodod
- Fennáll a veszély, hogy az exfeleségnek nem leszel a szíve csücske
Ha valamelyik pontot úgy érzed nem tudod elfogadni, én a helyedben nem mennék bele. De neked kell tudni, mennyit tudsz toleálni. :)
Párom elvált, van egy fia, aki a kezdetektől velünk lakik. Anyukához jár láthatásra.
Így én nevelem, már sulis, tanulok vele. Olyan a kapcsolatunk, mint egy anya-fiú kapcsolat, anyának is hív. Senki nem kényszerítette erre, és nem volt szívem rászólni, hogy nem vagyok az anyja. Nemsokára megszületik a kis tesó is, már nagyon várja.
És nem, nem bántam meg, mert lett egy jólelkű, aranyos, szeretettel teli fiam, aki sok mindenre megtanított, így van némi fogalmam a gyereknevelésről is. Nem mondom, hogy probléma mentes volt, de így egy olyan kötelék van köztünk, amit senki nem tud elszakítani. Még az anyuka sem.
Amúgy több, mint 4 éve vagyunk együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!