Morálisan mennyire elfogadhatatlan ezt hazudni a szülőknek?
Nem szeretnék hazalátogatni Karácsonyra, mivel nem bírnám ki abban a toxikus környezetben. Anyám egyébként nárcisztikus, hisztrionikus személyiségzavarral, és amikor találkozunk is, én 10 perc után rosszul vagyok. Mivel idén meg szeretném tartani a lelki egyensúlyomat, és pihenni szeretnék az ünnepek alatt, arra gondoltam, hogy kitalálom, hogy bokatörésem volt decemberben és ezért nem tudnék utazni. Tavaly a koronavírus miatt nem volt nehéz dolgom, idén viszont nem kenhetem a járványra, mert az már lecsengett.
Egyébként Bécsben élek, a szüleim pedig Magyarországon.
Ne hazudj betegséget, de durvának sem kell lenni, ha még tartod velük a kapcsolatot. Mondd meg, hogy fáradt vagy, pihenni szeretnél, az utazás, vendégeskedés nagyon lefárasztana, majd mész ünnepek után (vagy amikor szoktál). Ha elkezdi mondani, hogy de a család, stb, csak ismételgesd, hogy fáradt vagy, te ezt már eldöntötted. Azt is mondhatod, hogy te nem akarod az ő ünnepüket elrontani azzal, hogy fáradt vagy és kedvetlen.
Ez így teljesen igaz, nyilván fontos a tálalás, hangnem, ha még tartani akarod velük a kapcsolatot, akkor elég ennyi magyarázat, nem kell anyád orra alá dörgölni, hogy toxikusnak tartod, úgysem ismerné el, csak sértődés lenne. Ha így csinálod, ahogy mondtam, esélyes, hogy nagyobb sértődés nélkül megúszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!