Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan elfogadhatatlan...

Miért olyan elfogadhatatlan anyám számára, hogy külföldön akarok élni egy-két évet gimi után, ha amúgy öt éve kollégista vagyok? Miért tesz úgy, mintha hiányoznék neki? 19l

Figyelt kérdés

Eléggé pedzegetem magamban a témát, hogy szeretnék au pair lenni 1, max 2 évig Amerikában. Anyámnak ez nem tetszik, ő azt szeretné, ha rögtön egyetemre mennék, mert kihagyás után biztosan nem lenne semmi az egyetemből és az mekkora szégyen lenne neki, vagy épp kva lenne belőlem(és nem arra gondol, hogy kényszerítés miatt, hanem saját akaratomból és csak hazudok neki a tervről, biztos direkt azért mennék), meg miért akarok tőle távol lenni, olyan rossz nekem itthon vagy mi bajom van. Egyébként soha nem volt jó kapcsolatunk, nem is értem miért lenne meglepő a tény, ha menekülnék. Semmi különösebb bajom esik aggódás nincs a háttérben.

És amióta említettem ő nagyon épít az itt akarom őt hagyni dologra, amit nem is értem. Ha egyetemre mennék se járnék haza hetente a távok miatt, mint gimiben.

2021. szept. 10. 15:28
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
Attól még, hogy nem a legjobb a kapcsolatotok, és problémás köztetek a kommunikáció, simán lehet, hogy anyukád tényleg aggódik, emellett szülőként nem könnyű elfogadni, ha a gyerek felnő. Tényleg hiányoznál neki, hidd el.
2021. szept. 10. 15:41
 2/9 A kérdező kommentje:

Én szeretném elhinni, hogy hianyoznék neki, de azzal kezdte volna a kiakadást, hogy szégyen lesz neki, ha nem megyek egyetemret, és azzal folytatta, hogy krva akarok lenni. Ez volt a két fő gondja.

Ha az egyetemet említem és azt mondom, hogy lehet nem jövök haza hónapokig akkor nem mond olyat, hogy hiányoznék neki. Csakk itt jön azzal, hogy mi az, hogy menekülök itthonról.

A rossz kapcsolatot meg úgy kell érteni, hogy ha hazajövök már öt percen belül veszekedünk (amit amúgy ő kezd olyan jellegű hülyeségeken, hogy miért iszok szívószállal) és aztán egész hétvégén nem beszélünk.

2021. szept. 10. 15:53
 3/9 anonim ***** válasza:
95%
Nyugodtan járd a magad útját, ne befolyásoljanak a szülői elvárások.
2021. szept. 10. 15:57
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
Járd a magad útját, apukáddal mi újság?
2021. szept. 10. 16:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha azzal jön, hogy itt akarod hagyni, az érzelmi zsarolás... Annak pedig nem szabad engedni. Ne legyen bűntudatod.
2021. szept. 10. 18:23
 6/9 anonim ***** válasza:
98%

"És amióta említettem ő nagyon épít az itt akarom őt hagyni dologra"

Anyukád is egy ilyen lúzer, aki azért vállalt gyereket, hogy ne legyen magányos?

A másik, hogy remélem már anyagilag független vagy, vagy próbálsz az lenni tőle. Felnőtt ember vagy, erre gyere rá most már minél hamarabb és egyenlő félként próbálj tekinteni a kapcsolatotokra, ne úgy, minthogy neked meg kell felelni neki, stb. Nyilván ennek az anyagi függetlenség az egyik legjobb módja, ha már nem tőle függ a megélhetésed.

2021. szept. 10. 18:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Velem is ezt csinálták, végigkínlódtam a kedvükért egy értelmetlen okj-t, rosszabbnál rosszabb melóim voltak, 5 év után elegem lett és kimentem. Ha van lehetőséged, menj, én csak azt bánom, hogy nem tettem előbb, így sok időt elvesztettem, mert amíg magyarban voltam, egy forintot nem tudtam félretenni, 2 táska ruhám volt, semmi máson, úgy mentem ki. Lehet, hogy hiányzol, de élned kell az életed, nehéz, de annak nincs értelme, hogy vegetálj, a célod, álmod meg ott van messze. Az összes volt osztálytársam csak panaszkodik, akik diplomások, hogy alig keresnek, nekem meg már házam van gyári munkával. Próbáld meg! Bármikor vissza lehet jőnni, ez nem fekete lyuk meg Bermuda-háromszög.
2021. szept. 10. 19:04
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Anyád csak magára gondol, nem azért nyafog, mert tényleg hiányoznál neki, hanem, mert ha au pairnek mész ki, nem vághat fel az ismerőseinek azzal, hogy a lánya egyetemre jár. Dettó, mint az én anyám. Van még a suliban egy vizsgám, pont amikor vizsgáznom kellett volna lett koronás a férjem, így mindketten kaptunk 2 hét karantént (Szerbiáról van szó). Anyámnak nem az volt az első reakciója, hogy aggódását fejezte volna ki az egészségünket illetőleg, hanem, idézem :,, hogy fogsz így kimenni vizsgázni? ". Köpni - nyelni nem tudtam. Másrészt szerintem írígy, mert fiatal vagy és előtted még rengeteg a lehetőség. Elnézést, lehet nagyon negatívnak tűnök, de évekig hitegettem magam, hogy igazából nem rosszmájú az anyám és szeret, hát lóf*szt. :D Nem azt mondom, hogy téged nem szeret anyád, de inkább nézd reálisan a dolgokat, és ne,, mentegesd". Persze te ismered a kettőtök kapcsolatát.
2021. szept. 10. 19:48
 9/9 anonim ***** válasza:
87%
Attol még hianyozhatsz neki.
2021. szept. 10. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!