Miért olyan elfogadhatatlan anyám számára, hogy külföldön akarok élni egy-két évet gimi után, ha amúgy öt éve kollégista vagyok? Miért tesz úgy, mintha hiányoznék neki? 19l
Eléggé pedzegetem magamban a témát, hogy szeretnék au pair lenni 1, max 2 évig Amerikában. Anyámnak ez nem tetszik, ő azt szeretné, ha rögtön egyetemre mennék, mert kihagyás után biztosan nem lenne semmi az egyetemből és az mekkora szégyen lenne neki, vagy épp kva lenne belőlem(és nem arra gondol, hogy kényszerítés miatt, hanem saját akaratomból és csak hazudok neki a tervről, biztos direkt azért mennék), meg miért akarok tőle távol lenni, olyan rossz nekem itthon vagy mi bajom van. Egyébként soha nem volt jó kapcsolatunk, nem is értem miért lenne meglepő a tény, ha menekülnék. Semmi különösebb bajom esik aggódás nincs a háttérben.
És amióta említettem ő nagyon épít az itt akarom őt hagyni dologra, amit nem is értem. Ha egyetemre mennék se járnék haza hetente a távok miatt, mint gimiben.
Én szeretném elhinni, hogy hianyoznék neki, de azzal kezdte volna a kiakadást, hogy szégyen lesz neki, ha nem megyek egyetemret, és azzal folytatta, hogy krva akarok lenni. Ez volt a két fő gondja.
Ha az egyetemet említem és azt mondom, hogy lehet nem jövök haza hónapokig akkor nem mond olyat, hogy hiányoznék neki. Csakk itt jön azzal, hogy mi az, hogy menekülök itthonról.
A rossz kapcsolatot meg úgy kell érteni, hogy ha hazajövök már öt percen belül veszekedünk (amit amúgy ő kezd olyan jellegű hülyeségeken, hogy miért iszok szívószállal) és aztán egész hétvégén nem beszélünk.
"És amióta említettem ő nagyon épít az itt akarom őt hagyni dologra"
Anyukád is egy ilyen lúzer, aki azért vállalt gyereket, hogy ne legyen magányos?
A másik, hogy remélem már anyagilag független vagy, vagy próbálsz az lenni tőle. Felnőtt ember vagy, erre gyere rá most már minél hamarabb és egyenlő félként próbálj tekinteni a kapcsolatotokra, ne úgy, minthogy neked meg kell felelni neki, stb. Nyilván ennek az anyagi függetlenség az egyik legjobb módja, ha már nem tőle függ a megélhetésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!