Morálisan mennyire elfogadhatatlan ezt hazudni a szülőknek?
Nem szeretnék hazalátogatni Karácsonyra, mivel nem bírnám ki abban a toxikus környezetben. Anyám egyébként nárcisztikus, hisztrionikus személyiségzavarral, és amikor találkozunk is, én 10 perc után rosszul vagyok. Mivel idén meg szeretném tartani a lelki egyensúlyomat, és pihenni szeretnék az ünnepek alatt, arra gondoltam, hogy kitalálom, hogy bokatörésem volt decemberben és ezért nem tudnék utazni. Tavaly a koronavírus miatt nem volt nehéz dolgom, idén viszont nem kenhetem a járványra, mert az már lecsengett.
Egyébként Bécsben élek, a szüleim pedig Magyarországon.
10!
És? A kerdezo történetében nem szerepel a világon senki más csak az anyja meg ő. Igaz, szuláimat irt, de annyira nem lehet oda az apjáért se, ha nem bírj a ki miatta az anyját.
12!
Valóban nem. És? Attól még nem fordulhat elő, hogy xar kapcsolatom van valakivel és ezt közlöm is vele? Vagy ha narcisztikus neveli fel az embert, akkor hazudozónak kell lenni? Mert az segít, ugye.
15!
Nehéz, ha az ember nem veszi fel a telefont, nem olvassa el az emaileket.... Nem kötelező senkivel semmilyen formában kapcsolatot tartani
Nem érted. Ha az anyád az, aki fölnevelt, (fel tudod fogni? Egy ilyen szörnyeteg nevelt, tőle tanultál mindent kisbaba korodtól, ő döntött el mindent a családban) és sakkban tartja melletted még az egész családodat, az nem ugyanaz a helyzet, mintha egy ismerősöd nárcisztikus, akivel simán megszakítod a kapcsolatot vagy ráteszed a telefont.
A józan ész azt mondja, hogy neked van igazad, de ilyen családokban nem létezik józan ész. Nem érted magát a kérdést sem mélységeiben. Ezért írsz hülyeséget, de nem a te hibád. Örülj neki, hogy nem érted.
17!
Megegyszer, itt a kérdező van, az anyja, meg az apja. Mindhárman felnőtt emberek. Apának megfelel a helyzet, hiszen minimum 20 éve együtt el azzal a szörnyű nővel, ugye. A kerdezo kulfoldon el, ergo amuyg se erintik az otthoniak mindennapjai. De magyarázhatsz, amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!