Ha a láthatáskor az apuka párja következetesen csípősre főzi az ennivalót, és a gyerek emiatt alig eszik az ételből, és szól is, hogy nem tudja megenni emiatt, kinek kellene változtatni?
"nem szoktak hétvégéket ott tölteni, hetente-kéthetente viszi el őket az apukájuk kb fél napokra."
Tehát nincs konkrétan fix láthatás? Akkor ez simán csak véletlen egybeesés is. Nálunk pl előre meg van tervezve a menü, nem igazán feltétlenül tudok rajta valtoztatni ha kellene mondjuk egy váratlan vendég gyerek miatt.
52!
Nézd, nálunk menuterv van. Ha tudomisen hortobagyi palacsinta a menu, akkor ehhez kora reggel mar elkészítek mindent, 10re már sütésre készen össze van állítva. Ha húst vettem ki a fagyasztóból a menühöz, akkor azt el kell készítenem.
Nálam momdjuk egy kisebb élelmiszerbolt készlete van tartós fogyasztási cikkekből betarazva, de nyilván nem mindenkinél ez a helyzet.
Főzzön nekik apuka, vagy csomagolj szendvicset. Nyilván szemét az új nő, ha direkt csinálja, de alapvetően apuka gyerekei, neki kéne gondoskodnia az étkezésükről ha látja, hogy a nője nem olyat főz, amit megennének.
Én elég finnyás gyerek voltam, anya mindig azt tanította, hogy ha nem szimpi valahol a kaja, akkor kérjek egy vajas kenyeret. Gondolom azt ott is tudnának enni a gyerekek, csak nem szórja be a csaj chilivel.
Amúgy valahogy nem tudom elképzelni a szitut, ott ül 2 gyerek meg 2 felnőtt az asztalnál, a nő kiszedi a chilis babot, a felnőttek jóízűen falatoznak, és nem érdekli őket, hogy a gyerekek semmit nem esznek? Apuka tényleg nem tud csinálni akkor egy szendvicset vagy bedobni egy mirelit pizzát a sütőbe?
53-ra:
Akinek megoldhatatlan feladat, hogy két kisgyerekhez igazítsa az ebédet, az inkább ne várjon ebédre gyereket.
Amúgy előző nap, amikor eldönti, mit vesz ki a hűtőből másnapra, akkor már jó esetben tudja, hogy jönnek-e a gyerekek. Olyat vegyen ki, amiből olyan étel lesz, amit megesznek.
És egyébként a csípőset bármiből ki lehet hagyni. Persze csak ha nem a szívatás a cél.
55!
Megegyszer, nem mindenkinél van extra otthon. Sokan csak adott napra vasarolnak. Itt meg nagyon úgy tűnik, sosem tervezik mikor mennek a gyerekek, apuka csak beallit veluk.
57-re: "Itt meg nagyon úgy tűnik, sosem tervezik mikor mennek a gyerekek, apuka csak beallit veluk."
Akkor apuka és a párja próbáljon kommunikálni egymással.
Pl. akkor a mennyiség is számít: ha a gyerekek "nyitnának az új dolgokra" és nagy adagot ennének az ebédből, akkor nem lenne elég, amit maguknak főzött.
Summa summarum: aki főz, annak tudnia kell, hány emberre és kikre (milyen ízlésűekre) főz.
“Bírom hogy apuka tök ártatlan, a csaja meg a gonosz boszorkány.”
Nyilván az apuka is gyík a sztoriban, de itt náluk, ennél a párnál a nő szokott főzni, úgy tűnik. Ha én elvált, gyerekes pasival kezdenék, a látszatát is megpróbálnám elkerülni annak, hogy a párom gyerekeit el akarom idegeníteni az apjuktól. Szóval igen, ha nálam van a fakanál, akkor megpróbálok olyat főzni, amit a gyerekek is megesznek. De maradjunk a vendéges példánál: ha mondjuk a csaj barátnője jön látogatóba a párjával és a gyerekével, annak a gyereknek is csípőset ad? Vagy ha a férfi barátja jön családostul, akkor főzzön a pasi a vendéggyerekeknek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!