Gyermeked egy sportág megszállottja,mindent feláldoz a
sikerért,nincs kamaszkora,éjt nappallá téve edz. Te
mégis látod,hogy nincs tehetsége a profi sporthoz,ebből
nem fog megélni. Mit teszel ?
Az edzői nem látják? Ők mit mondanak? Az én lányom is profi szinten sportol ( bár még csak 10 éves lesz). Ha bármi kételyem támadna, akkor az edzőket keresném fel először.
tegnap 14:27
2/17 A kérdező kommentje:
A NAGY DILEMMA EXTRA – ami az adásból kimaradt | Ábel Anita, Majka #1
Innen jött a kérdés csak elméleti dolog. Kiváncsi voltam a válaszokra.
Semmit. Az ő élete, úgy éli, ahogy akarja.
tegnap 14:39
A tehetség nem minden egy sikeres sportélethez..Ha van kitartás szorgalom az visz előre..Ha ez megvan akkor van jövő..És ki az aki iyet lo mer jelenteni a másikról..
tegnap 15:05
Beszélnék vele, megkérdezném, hogy Ő hogyan látja a helyzetét, a jövőjét, milyen tervei vannak? Elmondanám - burkoltan - a véleményem, nem megsértve és tiszteletben tartva a vágyait. Annyit viszont kikötnék - de ezt már az elején megtettem volna - hogy a tanulmányi eredménye legyen olyan, hogy ne legyen akadálya a továbbtanulásnak. Nem kell egyetemi diploma, ha nem akarja, vagy nem megy, de legyen egy tisztességes szakmája, amiből majd meg tud élni (ha nem megy a sport). Lehet ezt úgy is előadni, hogy ne érezze szarul magát a kölök, hogy ha pl. megsérül, akkor mi lesz, arra milyen tervei vannak? Erre jó pl. a szakma ....
tegnap 15:06
De van kamaszkora, azt csinálja, amit szeret.
tegnap 15:07
Azért abban igenis van felelősdége a szülőnek, hogy ne elrugaszkodott és beteljesíthetetlen álmot kergessen a gyereke - ha csak nem a szülő gyerekkori beteljesületlen álmait kergeti. Ilyet azért láttam már. Plusz az edző csak észreveszi, hogy Zsuzsikából sosem lesz olimpikon, mert hiába ad bele 100 százalékot, a Marika 100 százaléka több mint az övé.
tegnap 15:13
Én pont ez voltam
Támogattak a szüleim a sportban amíg csak akartam, amíg rá nem jöttem hogy nem leszek hîres vele, nem fogok megélni belőle
Nagyon sok szép élményt okozott ettől függetlenül, örülök hogy a szüleim lehetővé tették. Nagyon fájt volna ha nem edzhettem volna/mehettem volna versenyre a többiekkel
tegnap 16:03
Köszi hogy lepontoztátok a válaszomat mert pont ez kellett valakinek biztosan volt értelme
tegnap 16:19
9
Ugyan én nem pontoztalak le, de érthető, mások miért tették:
"A tehetség nem minden egy sikeres sportélethez..Ha van kitartás szorgalom az visz előre."
Lehet akármilyen szorgalmas, ha nem uszik/fut/teniszezik jól. Nem lesz sikeres, nem jut előre egy adott szintnél. Teszem azt 165. lesz csak egy 165 indulós versenyen.
tegnap 16:23
Kapcsolódó kérdések: