Miért borult ki ennyire a hugom hogy lesz kistesónk?
Én nagyon örülök neki 😍
Hugom 16 éves nagyon kiborult hogy ő nem fogja a gyerek sírást hallgatni és hogy nem fog rá vigyázni neki nem kell kistesó. Elfog költözni itthonról mire megszületik. Nem tudom hova költözne még suliba jár 😅
Csütörtökön tudtuk meg és azóta nem jön ki a szobájából hagyjuk őt békén ilyeneket mond és sír. Hogy beszéljek vele? Mit mondjak neki?
Mi ez a hülyeség, hogy kussban kell lenni mert alszik a gyerek? Basszus, anno mikor én baba voltam, mellettem lehetett tévét nézni, porszívózni, beszélgetni, nem ült/állt mindenki vigyázzba, mert alszom. Sőt, az unokatesóknál, barátoknál sem volt divat kussban lenni, mert mindenki tudott aludni zajforrás mellett is. Ma meg vigyázni kell, mert alszik a baba... úristen. Hozzá kell szoktatni a gyereke a zajokhoz.
Kérdező, valahol valóban jogos, de majd megszokja. Hidd el, meg fogja szeretni a kicsit. De neked sem kell vigyázni rá, anyukád magának szüli. Az hogy néha vigyázol rá, míg apukáddal elmennek ide-oda, az oké.
Szerintem segítene, ha a húgodat bevonnátok a baba körüli teendőkbe, például vásárlás, ultrahang - a baba szívhangját hallani egy csoda -, beszélgessetek róla, kérdezzétek meg, mi a baj, miért borult ki. Előbb utóbb elmondja!
Annyira imádom az itteni tomboló momzillákat, akik szerint az élet egyedüli célja a gyerek, és ezzel mindenkinek egyet kell értenie. SŐT a lány köszönje meg, amiért az anyjáék egy ekkora csodával aranyozzák be a házat, ellenkező esetben egy "önző majom"
Először is gratulálok a szüleiteknek, hogy ennyi idősen normálisan védekezni sem tudnak.
A húgod teljese jogosan van kiakadva, mert felborítják az életét. Főleg ha nem tervezett a gyerek, biztos lehet benne, hogy állandóan foglalkozni kell majd vele. Nem kell messzire menni, ez az oldal is tele van hasonló kérdésékkel: "Anyukám miért nem hajlandó besegíteni az unokával??" "Anyósékhoz miért nem vihetem soha a babómat, hogy kicsit tudjak pihenni?"
Az egyik barátnőm is mesélte, hogy egy szabadnapja volt a héten múltkor, és a nővére kiakadt, amiért azon az egy napon nem akart a fiára vigyázni. Nekem is minden vágyam az lett volna, hogy a gyereküvöltést hallgassam 0-24-ben. Hála az égnek az én szüleim ismerték a védekezés különböző formáit.
A húgodnak kitartás! Legalább előbb fog önállósodni, és ha amúgy nem is ment volna, most elmegy kollégiumba.
"Annyira imádom az itteni tomboló momzillákat, akik szerint az élet egyedüli célja a gyerek, és ezzel mindenkinek egyet kell értenie. SŐT a lány köszönje meg, amiért az anyjáék egy ekkora csodával aranyozzák be a házat, ellenkező esetben egy "önző "
Konkrétan melyik kommentelő irt ilyet?
"A húgod teljese jogosan van kiakadva, mert felborítják az életét. Főleg ha nem tervezett a gyerek, biztos lehet benne, hogy állandóan foglalkozni kell majd vele. Nem kell messzire menni, ez az oldal is tele van hasonló kérdésékkel: "Anyukám miért nem hajlandó besegíteni az unokával??" "Anyósékhoz miért nem vihetem soha a babómat, hogy kicsit tudjak pihenni?"
Ne zavarjon, hogy itt a szülő vállal gyereket és nem a gyerek. Már van nekik kettő, ergo tisztában vannak vele, hogy működik az élet. Valószínűleg anyagilag se épp a minimálbér a színt, teher kepesek lesznek bébiszittert is alkalmazni.
"Az egyik barátnőm is mesélte, hogy egy szabadnapja volt a héten múltkor, és a nővére kiakadt, amiért azon az egy napon nem akart a fiára vigyázni. "
Lehet nemet mondani. Nem kötelező a gyerekre vigyázni. A szülőkén se kötelező a 16 eves kiralylanynak momdjuk uj telefont venni
" Nekem is minden vágyam az lett volna, hogy a gyereküvöltést hallgassam 0-24-ben."
Egyetlen gyerek se üvölt 0-24ben, de ne zavarjon.
"Hála az égnek az én szüleim ismerték a védekezés különböző formáit."
Nyilvánvalóan nem, hiszen te is itt vagy.
33!
Nyilván, hiszen egy végzettség, munka, stabil kapcsolat, anyagi háttér nélküli 16 éves a húgi, nem baj?
Kedves 34-es momzilla!
Én tervezett gyerek voltam, a kérdésben szereplő baba nem az. Egyébként előre láttam, hogy ebbe fogsz belekötni.
"A szülőkén se kötelező a 16 eves kiralylanynak momdjuk uj telefont venni"
Persze, az 100%, hogy a gyerek nem fog üvölteni, és az is 100%, hogy a királylány nem megy el diákmunkára.
"teher kepesek lesznek bébiszittert is alkalmazni."
A barátnőm nővérék is mondhatni gazdagok, mégsem fogadnak fel bébisztittert, mert ők a babót biztos nem bízzák idegenre, úgyhogy körbehurcolják a családtagok között.
Egyébként remélem már kiposztoltad facebookra és instára (vagy ha már nagyobb a gyerek, akkor a múltban), hogy a babó hány hetesen hány kiló, mindezt egyes szám első személyben.
Jajjj a sok nagyszaju! Bezzeg, ha elvetetnek a babat, akkor itt azt irbatok, hogy senkinek semmi koze hozza, mert ez a szulok dontese! Ugyabigy ha az egyik szulo valni akar vagy szeretot tart, ott is mindig le van hurrogva a Kerdezo, hogy semmi koze az egeszhez, holott ezek is ugyanugy kihatassal vannak az o eletre is!
Most, hogy a szulok bevalalnak egy harmadik babat, na az mar vilagvege!
Senkinek semmi koze hozza, vagy el lehet koltozni!!!
Én értem mi lehet a baja, és nem feltétlenül csak "önzőség" lehet a kiakadás oka. Jó nyilván lehet, hogy nem szereti a kisgyerekeket, tart tőle, hogy rá fogják bízni, nem fog tudni tőle tanulni, hallgathatja a sírást és egyéb dolgok, amik hátrányt jelenthetnek neki. Hozzáteszem ezek is érthető indokok a kiakadásra, legalábbis szerintem, de nem biztos, hogy ez a kiakadás fő oka.
Írtad, hogy nem tervezett baba, akkor derült ki, amikor már nem lehetett elvetetni. A húgod aggódhat amiatt is, hogy emiatt a tervezetlenség miatt rossz lesz a kicsinek. Simán leher, hogy így mutatja ki.
Illetve ti már idősebbek vagytok, valószínűleg anyukátok minimum negyven felett jár, legalábbis én erre következtetek. Nyilván idősebb korban szülni kockázatosabb az anyukára és a gyerekre nézve is. Simán aggódhat anyukád egészsége miatt, vagy akár a születendő gyerek egészsége miatt.
Tehát nem feltétlenül csak maga miatt aggódhat ilyen esetben. De még ha az lenne a helyzet sem kell önző pcsának titulálni, mert pl teljesen érthető, hogy érettségire készülve nem gyereksírást akar hallgatni, vagy készülés helyett gyerekre vigyázni. Én ezt az okot is megértem, de mondom, nem tudjuk, hogy tényleg ez áll-e a háttérben, simán lehet, hogy valami aggodalom a gyerek vagy az anyuka egészsége iránt, és azt fejezi ki rosszul. Nem kell mindjaao előítéletes idióta majomnak lenni és fröcsögve szidni egy kamaszlányt, mint ahogy itt egyes nem túl kedves válaszolóke tették.
Mert mikor ekkora korkülönbség van a gyerekek közt, a nagyobb lesz a bébicsősz. 16-17 év különbség már rég sok ahhoz, hogy simán testvérként játszanak együtt. A húgod felnőtt lesz, mire a kicsi megtanul beszélni. Szóval a saját kárára kell szórakoztasson egy kisgyereket, és felelősség is őt terheli. Nem tudja csinálni a saját dolgát, mert a kicsit meg kell etetni, le kell foglalni, szemmel kell tartani, mert bármikor történhet vele valami.
Igen, ezek alapvető dolgok egy kisgyereknél, viszont van egy nagyon fontos dolog: a húgod nem akatja ezt csinálni, s mégis erőltetik (majd) neki. A szülők úgy fognak bele a gyerekvállalásba, hogy ezekkel mind tisztában vannak, s vállalják. Tudják, hogy jópár év ezzel fog eltelni. Egy tininek viszont a háta közepére se kell ez. Ő nem akarja elcseszni élete legszebb éveit azzal, hogy egy kisgyerekre vigyáz.
És ne hidd azt, hogy a szülők majd be is tartják azt az ígéretet, hogy "nem te kell vigyázz rá".
Az olyanokról meg nem is beszélek, hogy nagyon jó lesz érettségire készülni, egy síró 1-2 éves mellett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!